28 Aralık 2012 Cuma

The Hathaways #1: Benimle Kal - Lisa Kleypas



Kitap Adı: Benimle Kal
Kitabın Orijinal Adı: Mine Till Midnight
Yazar Adı: Lisa Kleypas
Seri Adı: The Hathaways Serisi
Seri Sıralaması: 1/5
Türü: Historical Romance
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 343
Çıkış Tarihi: Aralık/2011 (İkinci Baskı)
Puanım: 9/10


 
Kapak Yazısı: Hiç beklenmeyen bir miras ailesini sosyetede bir üst seviyeye taşıdığında, Amelia Hathaway, genç kız kardeşlerine ve dik başlı erkek kardeşine göz kulak olmanın, bu mirasın getirdiği karmaşayla ilgilenmekten çok daha kolay olduğunun farkına varır. Bütün bunlarının yanı sıra onu uğraştıran başka bir sorun daha vardır: uzun boylu, esmer ve tehlikeli bir şekilde yakışıklı olan Cam Rohan’a karşı hissettiği çekim.

Çoğu erkeğin ancak hayal etmekle sınırlı kalabileceği kadar varlıklı olan Cam, toplumun kısıtlamalarından sıkılmıştır ve “uygarlaşmamış” Çingene köklerine dönmeyi arzu etmektedir. Güzel Amelia ona yardım teklif ettiğinde, Cam öncelikle sadece arkadaş olmak niyetindedir fakat bu niyetlerin ikisini de kör eden tutku tarafından yıkılması uzun sürmez. Fakat gelenekleri katiyetle reddeden bir adam tüm zamanlatın en gelenekselleşmiş düzenine, evliliğe de hayır diyebilecek midir?

New York Times gazetesinin en çok satan kitaplar listesinin gözde yazarlarından Lisa Kleypas, geleneklere kafa tutan iki âşığın büyüleyici ve baştan çıkarıcı hikâyesiyle ayaklarınızı yerden kesecek.

Yorumum: Tarihi aşk romanlarını sevenler tarafından önerilen ve bu türü sevenler için okunmazsa olmaz denen bir yazar olan Lisa Kleypas ile sonunda ben de tanışmış oldum. Kitaba başladığım anda yazarın neden bu kadar sevildiğini ve örnek gösterildiğini anladım. 


Benimle Kal, ilk sayfadan itibaren beni kendine bağladı. Özellikle de tarihi aşk romanlarında sevdiğim her şeyi bir kitapta bulmak benim için büyük bir mutluluk oldu. 

Hathaway ailesi anne-babalarını kaybetmiş Leo, Amelia, Win, Poppy ve Beatrix’ten oluşmaktadır. Bir de ailenin bir üyesi ve kardeş sayılan Merripen vardır. Merripen, çocukken Hathaway ailesi tarafından bulunan ve yetiştirilen bir çingene. O dönemlerde çingeneler aşağı sınıf kabul edilmekte ve üst sınıfla bir tutulmamaktadır. Merripen, büyüdükten sonra ailenin yanında kalmış, onlara her türlü yardımda bulunmuştur. Bir uşak, kahya değil ama gerçek anlamda bir soylu da değildir. 

Leo, ailenin en büyüğüdür ve Lord Ramsay ünvanını taşımaktadır. Yaşadığı bazı olaylar sonucu kendisini içki, kumar ve kadınlar dünyasında kaybetmiştir. Bir gün Leo ortadan kaybolur ve Amelia ile Merripen onu bulmak için gecenin bir yarısı Londra sokaklarında gezmektedir. Şans eseri çingene Cam Rohan ile tanışırlar ve adam Leo’yu bulmak için yardım teklif eder. 

Leo’dan sonra ailenin büyüğü olan Amelia, kötü bir aşk tecrübesi nedeniyle evlenmeme kararı alan, kendisini kardeşlerinin bakımına adayan tabir-i caizse bir kız kurusudur. Cam, bir Roman ve İrlandalının oğludur. Ne Çingenedir ne de soylu sınıfındandır. Her iki topluluktan dışlanmış, bir kumarhanenin sorumlusu olarak hayatını sürdürmektedir. Dışarıdan bakıldığında kendi halinden memnun gibi gözüken Cam, aslında aristokrasinin kurallarından sıkılmış bir adamdır. Roman kanının getirdiği özgürlüğü aramaktadır. 

Yazarın özellikle okumaya alıştığımız Lord ve Leydi karakterlerinin dışında yazması çok hoşuma gitti. Cam ve Merripen’in Roman oluşu, toplumun onlara bakış açısı ve düşüncelerini okumak farklıydı. 

Genellikle okuduğum kitaplarda yer alan soğuk, kalpsiz, son derece çapkın olan erkek karakterleri pek sevmem. Gerçi kitapların ortalarında lordlar değişir, gayet ılımlı ve aşık birer adama dönüşür ama okurken bu durum bazen hoşuma gitmez. Cam ise yazdıklarımın tam tersi bir adam! Sıcak, kıskanç, kendinden emin bir adam. Amelia’ya yaklaşımları, kızla flörtleşmesi, kızın peşinden koşması eğlenceliydi. Ben bu tür karakterleri daha bir zevkle okuyorum. 

Kitaptan birkaç alıntı:

Not: Kitabı okumayanlar isterlerse alıntıları okumasınlar.

Amelia, “Tavernalardan başlayalım,” dedi.
Merripen ona sert bir bakış attı. “Londra’da kaç taverna var biliyor musun?”
“Hayır, ama gece sona ermeden öğrenmiş olacağım.”
………………………………………………………………………………
Leo, “Yerde düğmelerin açık bir halde ne yapıyorsun?”
Amelia, “Pek tanımadığım bir adamla salonun girişinde buluşayım dedim.”
………………………………………………………………………………
Cam, “Daha önce söylediğim gibi, sana böyle karşılıksız iyilikler yapıp duramam, öyle değil mi? Bir erkek teşvik ister.”
“Para istiyorsan memnuniyetle…”
“Aman Tanrım, hayır. Hoşça kalın Bayan Hathaway, sonunda gidiyorum.”
………………………………………………………………………………



The Hathaways Seri Sıralaması
1.      Benimle Kal (Mine Till Midnight) – Amelia Hathaway ve Cam Rohan
2.      Vazgeçmem Senden (Seduce me at Sunrise) – Win Hathaway ve Kev Merripen
3.      Gecemi Aydınlat (Tempt me at Twilight) – Poppy Hathaway ve Harry Rutledge
4.      Daha Sabaha Çok Var (Married by Morning) – Leo Hathaway ve Bayan Marks
5.      Meğer Ne Çok Sevmişim (Love in Afternoon) – Beatrix Hathaway ve Kaptan Christopher Phelan



 Amelia’yı ilk gördüğünde etkilenen Cam özgürlüğünün mü aşkının mı peşinden gidecektir? Saygın bir kadın olan Amelia aşağı sınıftan bir adamla aşk yaşamayı kabul edecek midir? 
 
Bunları merak ediyorsanız, okuyun da soruların cevabını öğrenin. Ben kitabı çok beğendim ve seriye Vazgeçmem Senden ile devam ediyorum.

Not: Vazgeçmem Senden, Merripen ve Win Hathaway aşkını anlatmaktadır. İkilinin durumu hakkında ilk kitapta biraz bilgi sahibi oluyorsunuz. Bakalım neler olucak? 

Herkese keyifi okumalar!!!



13 yorum:

  1. bu seriyi beğendiysen o zaman süs bitkileri serisini şiddetle tavsiye ederim
    o yaz
    ben böyleyim
    sevgim sana ait
    ve yeni çıkan nisan yağmurlarına bayılacaksın
    ayrıca karakterler birbiriyle bağlantılı
    ben ilk bu seri ile başlamıştım sonra benimle kal a geçmiştim
    ve evet lisa muhteşem bir yazar
    hem romantik hem nüktedan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O seri aklımda okumayı düşünüyorum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
      Lisa gerçekten çok beğendiğim bir yazar oldu benim için.

      Sil
  2. Kitabı süper yorumlamışsın. Çok beğendim.
    Kitaptaki Cam Rohan'ı da çok sevdim.
    Ben de birkaç hafta önce okudum bu kitabı, diğer kitapları okumuştum, bunu da ekledim seriye. Süs bitkileri serisinden sanıyordum ama sayende bu yanlışı düzeltmiş oldum. Hathaways serisi de varmış! Gün geçmiyor ki yeni bir şey öğrenmeyelim:))
    Bu arada kitaptaki Merripen'in hikayesinin olduğu bir kitap da var, adı Vazgeçmem Senden. Henüz okumadım ama çok okunası bir kitaba benziyor. Julia Quinn bitsin onu okmak istiyorum sonra da.
    Alıntıların da 10 numara:)) Xx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim CB!! Vazgeçmem Senden elimde var hatta okudum ama son 50 sayfayı okumadım. Neden bıraktığımı ya da niye geri dönemediğimi unuttum bile. En kısa zamanda tekrar baştan başlamayı istiyorum.
      Süs bitkileri serisinin ilk iki kitabı elimde var. Onlarda okunup, yorumlanıcak! Çoook kitap, az zaman var ne yazık ki!!

      Teşekkür ederim, XOXO!!!

      Sil
    2. Kitap güzel değilse söyle de hiç başlamayayım:)) akıcı olmayan kitaplar hiç okunmuyor. kitap bana bakıyoor, ben kitaba bakıyorum. ikimiz de birbirimize sempati duymuyır ve yollarımızı ayırmaya karar veriyoruz:)) senin yorumlarına değer verdiğim için, yol yakınken bırakırım tek bir işaretinle:))
      bu arada azmine hayranım, yaparsın sen evelallah!

      Sil
    3. Yok kitabı çok beğendiğimi de olayları da hatırlıyorum ama o ara kesin bişey oldu kitabı okuyamadım, bıraktım sonra da geri dönemedim. Aklındaysa kitap oku çünkü seveceğin tarzda :))
      Bu gisişle benden önce okursun sen kitabı :)))
      Bu gazla okurum, okuma listemde üst sıralara çekeyim kitabı :))

      Sil
  3. Sanırım şimdiye kadar büyün seriyi bitirmişsindir. Senin yorumların sayesinde başladım ve harika bir seriydi. Zaten Cam Rohan'a daha Wallflowers da minicik Daisy macerasında hayrandım ama bu seri boyunca Cam in aile üstündeki etkisini de gördükçe daha da hiçbir kitap hiçbir karakter beni öyle etkilemez oldu. Özellikle Leo ile atışmaları... Çok teşekkür ederim.
    Sormak istediğim birşey var, ben böyle aile serilerini seviyorum sanırım, aile olmasa bile yakın arkadaş serileri filan, tarihi kitaplardan özellikle beni bu kadar etkileyebileceğini düşündüğün bir seri var mı? Arıyorum sürekli ama hala benim için bir Hathaways serisi yok:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef seriyi bitiremedim :( Hala Vazgeçmem Senden kitabının son 100 sayfasıydayım :( Yorumumla seriye başlamana ve beğenmene çok sevindim :) Kesinlikle Cam konusundan sana katılıyorum. En sevdiğim Lisa karakterlerinden biri.

      Tarihi aşk romanı olarak önerilerim;

      Sabrina Jeffries - Sharpe kardeşler serisi. Çok güzel bir seri.6 kitaptan oluşuyor. İlk 5'i kardeş, 6. kitap bir kitaptaki gelinin kuzeninin kitabı :) Tüm kitapların yorumunu blogumda bulabilirsin. İlk kitabınki: http://kitaptutkum.blogspot.com.tr/2012/11/hellions-of-halstead-hall-serisi.html

      Elizabeth Hoyt - Prens Üçlemesi (Çirkinin Aşığı, Kalbimi Sana Verdim, Bir Aşk Masalı, Buz Prenses) - 3 arkadaşın hikayesi

      Sabrina Jeffries - Kraliyet Kardeşleri Serisi (Aşk Hırsızı, Bir Prense Aşık Oldum, Ömür Boyu Sürecek) 3 gayrimeşru erkek kardeşin hikayesi

      Julia Quinn - Bridgerton Serisi - 8 kitaplık bir seri. 8 kardeşi anlatıyor.

      İlk aklıma gelenler bunlar :)



      Sil
    2. Çok sevindim hemen cevap vermene^^ Sabrina Jeffries'ler elimde yine burdan yorumlarını okuyarak almıştım:D Bridgerton Serisi ne de bakacağım. Elizabeth Hoyt u da merak ediyordum ona da bakarım ama Jeffries önceliğim olacak ;) Çok teşekkürler bütün yorumları okuyacağım çok verimli bir blog olmuş^^

      Not: Hathaways i de bitirmelisin inan bu aile okudukça kendini sana bağlatıyor. Hele ki 1. ve 2. kitapta gizemini koruyan gerçek Leo ile tanışınca çok seveceğini düşünüyorum:) Tabi ki bu benim naçizane görüşüm. Cam Rohan effects...^^

      Sil
    3. Ben de yorumlarına çok sevindim :) Özellikle yorumlarımdan sonra kitapları almana :) Bence de Jeffries önceliğin olsun onu seveceğine eminim :)

      Hahahaha kitaplar elimde okumayı çok istiyorum. Vakit bulabilirsem önce çekeceğim :) Teşekkür ederim ^^

      Sil
  4. Sabrina Jeffries leri bitirdim ve çoooook teşekkür ederim hepsini çok sevdim. Özellikle Pinter ve Giles:D ama en çok pinter ı hepsinin kıskanmasına bayıldım:D anne babalarına da çok üzüldüm resmen kaçık bir çiftin kurbanı olmuşlar. Oliever a da üzüldüm bu yüzden. Gabe-Virginia çiftini de sevdim ama esasen Virginia'nın kuzenini daha çok sevdim. Özellikle kadını kıramayışı ve çocuğu sahiplenişi tıpkı Jarret gibi. Bilemedim hepsi çok güzellerdi yaaa:D

    Tekrar çok teşekkürler bir merakım olursa ilk danışacağım blog yazarı olacaksın^^ K.L.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sharpe kardeşler en sevdiğim serilerden biri :) *_*

      Birşey değil :) İstediğin herşeyi sorabilirsin :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...