25 Mayıs 2015 Pazartesi

The Book of Ivy #1: Kurucunun Kızı - Amy Engel



Kitap Adı: Kurucunun Kızı
Kitabın Orijinal Adı: The Book of Ivy
Yazar Adı: Amy Engel
Seri Adı: The Book of Ivy
Seri Sıralaması: 1/2
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin, Bilimkurgu, Distopya
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 272
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 3,5/5


Arka Kapak Yazısı: Dehşet verici bir nükleer savaş sonrası Amerika Birleşik Devletleri büyük ölçüde yok edilmiş, sadece küçük bir grup hayatta kalmıştı. Geriye kalanları kimin yöneteceği konusunda Lattimer'lar ve Westfall'lar arasında çıkan savaşı Westfall ailesi kaybetmişti. Ve beş yıl sonra barış ve kontrol, her yıl yapılan bir törenle, kaybeden tarafın kızları ile kazanan tarafın erkeklerinin evlendirilmesiyle sağlanmaktaydı.

Bu yıl benim sıram gelmişti. Benim adım Ivy Westfall ve görevim basitti: Başkan'ın oğlunu, müstakbel kocamı öldürmek ve Westfall ailesinin gücünü geri kazanmasını sağlamak. Ama görünen o ki, Bishop Lattimer ya çok yetenekli bir oyuncu ya da ailemin iddia ettiği gibi kalpsiz, zalim bir çocuk değil. Hatta beni bu dünyada gerçekten anlayan tek kişi bile olabilir. Ama kaderimden kaçmama imkân yok. Ben Westfall mirasını geri alacak kişiyim. Bishop ölmeli. Ve onu öldüren ben olmalıyım…

"Bir oturuşta okudum. İ-NA-NIL-MAZ-DI! O nasıl bir sondu öyle?!" - Wendy HIggIns, Tatlı Şeytan ve
-Tatlı Tehlike romanlarının yazarı-

"Etkileyici ve ince düşünülmüş bir dünya, merak uyandırıcı bir başlangıç, cesur bir kahraman." ?
- KIrkus RevIews-

"Güçlü karakterler, karmaşık ilişkiler, politik entrikalar ve ihanet, kitabı elinizden bırakmanıza engel olacak; daha fazlası için sabırsızlanacaksınız!"
-School LIbrary Journal-

"Kurucunun Kızı'nda bir distopyada arayacağınız her şey var: tüyler ürpertici bir olay örgüsü, heyecan verici karakterler ve her kelimesi özenle yazılmış bir hikâye."
-InsIghtful MInds RevIews-
 
Yorumum: Yabancı Yayınları’ndan çıkan Kurucunun Kızı kitabını ilk gördüğümde dikkatimi çekmişti. Gelen siparişimde de ilk okuduğum kitap bu oldu. Tam beklediğim gibi bir kitap olmasa da merak unsurundan dolayı seriye devam edeceğim. 

“Ben çevremdeki tüm kızlardan farklıydım çünkü Bishop Lattimer ile evlenmek benim kaderim değildi. Görevim onu mutlu etmek, çocuklarını taşımak ve karısı olmak değildi. Görevim onu öldürmekti.”

 
İki düşman aile; Westfall’lar ve Lattimer’ler. Yapılan anlaşmaya göre her sene iki ailenin gençleri eşleştirilerek evlendirilmektedir. Bu sene sırada Başkanın oğlu Bishop ve Kurucunun Kızı Ivy’dedir. Westfall’lar aslında bu evliliğe gizli görev olarak bakmaktadırlar. Hakimiyeti ele almak için kızları Ivy’e kocası Bishop’ı öldürme emri vermişlerdir. Peki Ivy gerçekten de olmadığı biri gibi davranıp Bishop’ın güvenini kazandıktan sonra kocasını öldürebilecek midir?

“Aşk kanunlaştırabileceğin bir şey değildi. Aşk tablolardan, grafiklerden ve eşleşme oranlarından daha fazlasıydı. Aşk karışık ve karman çormandı ve rastlantısal büyüsünden onu yoksun bırakmak bir hataydı.”

The Book of Ivy Seri Sıralaması
1.      Kurucunun Kızı (The Book of Ivy)
2.      Devrimin Kızı (The Revolution of Ivy)

Kurucunun Kızı çok akıcı bir kitap.Bir anda nasıl bu kadar çok sayfa okudum diye düşünebilirsiniz. Ancak benim beklentilerimle yazarın kurgusu birbirine uymadı.  Ben daha çok aksiyon bekledim ama iki ya da üç sayfa kadar böyle bir durumla karşılaştım. Kitap daha çok Ivy’nin kendi iç hesaplaşması üzerine kurgulanmış. Öldürse mi öldürmese mi, ailesi mi kocası mı, yalan mı gerçek mi gibi birçok konu hakkında arada kalmış Ivy’nin bolca vicdan muhasebesi yapmasını okudum. Sıkıldım mı, hayır ama beklediğim bol aksiyonu da sağlamadı. Merak ettiğim için seriye devam edeceğim.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


3 yorum:

  1. Kitap hakkındaki yorumlar çok iyi. Okumak için sabırsızlandığım kitaplardan biri. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzeldi umarım ikincisi bir an önce çıkar ve çevrilir

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...