19 Eylül 2014 Cuma

Maiden Lane #1: Şeytani Arzular - Elizabeth Hoyt



Kitap Adı: Şeytani Arzular
Kitabın Orijinal Adı: Wicked Intentions
Yazar Adı: Elizabeth Hoyt
Seri Adı: Maiden Lane
Seri Sıralaması: 1/9
Türü: Historical Romance, Aşk
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 380
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: Arzularıyla hareket eden bir adam... Şehveti ve tutkusuyla tanınan Lazarus Huntington, namıdiğer Lord Caire, Londra'nın ünlü kenar mahallelerinden biri olan St. Giles'ta bir katili aramaktadır.

Geçmişte işlediği günahlarla savaşan bir kadın... St. Giles'ı avcunun içi gibi bilen Dul Temperance Dews da hayatını ailesinin kurduğu kimsesizler yurdundaki çocuklara bakarak geçirmiştir. Ama şimdi yurdun geleceği tehlikededir. İkisinin de reddedemeyeceği bir anlaşma… Caire basit bir teklif sunar: St. Giles sokaklarında yapacağı araştırmaya yardım etmesi karşılığında Temperance'ı, yurda bağışçı bulması için Londra sosyetesine takdim edecektir. Fakat Temperance göründüğü kadar masum değildir ve çok geçmeden ikisini de mahvedebilecek bir tutkunun esiri olurlar.

"İnce düşünülmüş ayrıntılar, ilgi uyandıran karakterler yaratmak konusunda eşine az rastlanır bir edebî yetenek ve güçlü duygu patlamaları yaratacak bir üslupla Hoyt, aşk ve tehlike unsurlarını bir araya getirmiş."
-John Charles-

Yorumum: Beni takip edenler ve yakın çevrem Hoyt’u ne kadar çok sevdiğimi bilirler. Özellikle kitaplarını ilk çıktığı gün alırım ve o gün okur, bitiririm. Hatta benim için hayat durur ve kitap bitene kadar sesim çıkmaz. Ne yazık ki Şeytani Arzular’da böyle olmadı :( . Bu aralar çok yoğun olduğum için kitabı ilk çıktığı zamanlarda almama rağmen daha yeni bitirebildim. 

Lord Caire, sosyetede son derece farklı zevkleri olan biri olarak bilinen yalnız bir adamdır. Temperance Dews ise dokuz sene önce kocasını kaybetmiş, kendini kimsesizler yurduna adamış bir kadındır. İkilimizin yolları lordun bir teklifi ile kesişir. Lord Caire, Temperance’ın çok iyi bildiği St. Giles’te bir katili aramaktadır. Genç kadının yardımı karşılığında onu yurt için bağış toplamak amacıyla sosyeteye takdim edecektir. Karşılıklı yarar sağlayan bir antlaşma her ikisi için de son derece uygundur. Peki ya karşı konulamaz şeytani arzular? 

“Bu korumacı dürtülerin beni gururlandırıyor, Bayan Dews ama yardımına ihtiyacım yok. Yatak ve brendi yeterli olacaktır.”
“Sahi mi?” Temperance evinin kapısında sallanmakta olan bu aptal adama baktı. Kızaran yüzünden terler süzülüyordu, şakaklarındaki saçlar başına yapışmıştı ve tir tir titriyordu.
Temperance hızla onun yaralı omzuna dirsek attı.
“Hay lanet!” Lord Caire tıkanarak iki büklüm oldu.
“Doktor çağırın,” diye emretti Temperance kapının girişinde başka bir uşağın yanında irileşmiş gözlerle duran kahyaya, “Lord Caire hasta. Ve siz ikiniz,” Çenesiyle diğer iki uşağı gösterdi, “Lord Caire’ın odasına gitmesine yardım edin.”
“Sen,” dedi Lord Caire soluk soluğa, “kindar bir zalimsin, hanımefendi.”
“Bana teşekkür etmene hiç gerek yok,” dedi Temperance tatlılıkla. “Sadece Hristiyanlık görevimi yapıyorum.”


Elizabeth Hoyt’un kalemini özlemişim. (Zaten ne zaman yazarı okumak istesem Çirkinin Aşığı’nı tekrar tekrar okurum). Belki çok özlediğim için beklentim fazlaydı bilmiyorum ama sanki Şeytani Arzular kitabında bir şeyler eksikti. 

Hoyt romanları klişelerden uzak karakterleri ile bilinir ki ben bu özelliğini çok severim. Kitabımızdaki iki ana karakterde klişelerden uzaktı ama tam anlamıyla sorunlarının ne olduğu kitapta anlatılmamıştı. 

Lord Caire’in sorunu iki, üç cümle ile geçmekte ve okuyucuda şu mantık oluşmaktadır: Demek ki böyle böyle olmuş ve lord ondan bu şekilde. Ve bu sorunu da Temperance aynen bu iki, üç cümle ile kendisi çözmekte. Kendi aralarında bu detaylara ikilimiz hiç girmemekte ve konuşmamaktadır. 

Genç kadına gelince onun hakkındaki gerçekler birkaç sayfa ile geçiştirilmişti. İkisinin de sorunlarının kitapta yüzeysel olarak geçilmesine şaşırdım. Çünkü Hoyt bunları ayrıntısına kadar yazan bir yazar. Onun dışında okuyabildiğim zaman aralıklarında su gibi akan bir roman oldu benim için.

Maiden Lane Seri Sıralaması
1.      Şeytani Arzular (Wicked Intentions) – Temperance Dews ve Lazarus Huntington
2.      Notorious Pleasures – Leydi Hero Batten ve Lord Griffin Reading
3.      Scandalous Desires – Silence Hollingbrook ve Mickey O’Conner
4.      Thief of Shadows – Winter Makepeace ve Leydi Isabel Beckinhall
5.      Lord of Darkness – Leydi Margaret Reading ve Godric St. John
6.      Duke of Midnight – Maximus Batten ve Artemis Greaves
7.      Darling Beast – Viscount Killbourne ve Lily Stump
8.      Dearest Rogue – Leydi Phoebe Batten ve Kaptan James Trevillion
9.      Bilinmiyor – Kitap Asa Makepeace hakkında.

Seride en merak ettiğim kitaplar; başta üç ve dokuz, sonrada iki. Ahh üçüncü kitap <3 

Kitabımızın kapağı orijinal ve inanılmaz güzel. Bence en güzel Elizabeth Hoyt kapaklarından biri. Tek şikayetim kapakta yazı puntosunun çok büyük olması. Görselliğini kapatmış gibi geldi bana.

Kitabın +18’lik kısmına gelirsem, evet bu kısımda diğer kitaplarından farklıydı ama nedense hiç şaşırmadım. Romanlarında erotik kısımlara bolca yer veren bir yazardan bence beklenen bir şeydi.

Bilmem tavsiyemdir diye yazmama gerek var mı? :p 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz. 

Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


6 yorum:

  1. Tarihi aşk mı? Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Tavsiyemdir.turkceye cevrilen ilk 4 u disinda baska kitabi varmi

    YanıtlaSil
  3. Lord Caire'in sorunu neydi? Unutmusum. Kitap elimde değil de 😏 Ben serinin bu ilk kitabında biraz sıkılmistim. Ama Turkce'ye çevrilen tüm seriyi okudum ve bayıldım 😄 En son Artemisle Maximus'u okudum . İnsallah diğerleri de sırasıyla en kısa zamanda çevrilir diyeceğim ama Gizemli Sevgili diye alakasız bir kitap cevrilmis. Lütfen yani !

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...