8 Ağustos 2014 Cuma

Wallflowers #2: Ben Böyleyim - Lisa Kleypas



Kitap Adı: Ben Böyleyim
Kitabın Orijinal Adı: It Happened One Autumn
Yazar Adı: Lisa Kleypas
Seri Adı: Wallflowers
Seri Sıralaması: 2/5
Türü: Historical Romance, Aşk
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 380
Basım Tarihi: 2011
Puanım: 4/5

 

Arka Kapak Yazısı: Her Şey Bir Baloda Başlar
Genç ve güzel Lillian Bowman, özgür Amerikalı tarzının pek de 'uygun' olmadığını çabuk öğrenir. Onu en çok tenkit eden de Londra'nın en seçkin aristokratlarından, kendini beğenmiş ve çekilmez Lord Westcliff, yani Marcus'tan başkası değildir.

"Gerçekten yetenekli bir öykücü."
-Publishers Weekly-

Rastlantılar Bahçede Devam Eder
Marcus şoke edici -ve elbette tehlikeli şekilde- onu kollarının arasına alır. Lillian hiç hoşlanmadığı bir adama karşı duyduğu tutkuya yenik düşer. Zaman durur; sanki onlardan başka kimse yok gibidir... Neyse ki kimseciklere yakalanmazlar!

Ve Aşk Bir Sonbaharda Gelir
Marcus duygularına her zaman hükmetmeyi başarmış bir adamdır ve bu konuda bir kaya kadar serttir. Fakat Lillian ile birlikteyken her dokunuş işkenceye ve her öpücük de bir baştan çıkarışa dönüşür. Ancak kendisine besbelli uygun olmayan bu kadını, nasıl eş olarak alacaktır?

Yorumum: Ben Böyleyim, Wallflowers serisinin ikinci kitabı. İlk kitap O Yaz’da dört evde kalmış kız bir araya gelip bir grup kurmuşlardı ve aralarında en yaşlı olan kişiyi yani Annebelle’i evlendirmişlerdi. Şimdi sıra Amerikalı zengin güzel Lillian’dadır.

Westcliff’in malikanesine davetli olan bir grup misafirin içinde Lillian ve ailesi de vardır. Ev sahibi olan Marcus, Lillian’dan hiç hoşlanmamaktadır.

“Bowmanlar geldi.”
“Denese kargaşa başlıyor.”
“Sanırım kızlarından bahsediyorsun? O kadar da kötü değiller, yanılıyor muyum?”
“Daha da kötüsü. Tanışmak zorunda kaldığım en kötü huylu iki genç bayan.”

 
Lillian’da Marcus’u sinirlendiren bir şey vardır. Hem genç kıza karşı bir çekim duymakta hem de onun akıl almaz davranışları nedeniyle sinir olmaktadır. Genç hanımların utangaç, mütevazi ve ölçülü olmaları gerekmektedir. Ama Lillian ise bunların tam tersi olarak kıpır kıpır, canlı, sözünü esirgemeyen bir genç kızdır.

“Söylesenize, sizle kontun arasındaki düşmanlığın sebebi nedir?”
“Korkarım bu ilk görüşte nefret. Ben Westcliff’in kendini beğenmiş bir hödük olduğunu düşünüyorum, o da benim kötü huylu yaramaz bir çocuk olduğumu düşünüyor.”

Marcus, İngiliz aristokrasisinin katı kurallarına harfiyen uyan bir lorddur. Kısaca Lillian ve Marcus, siyah ve beyaz gibi tamamen birbirinin zıttıdır. Ancak zamanla çiftimiz birbirini tanımaya başlayınca düşünceleri yavaş yavaş değişmeye başlar. Özellikle Marcus'un gizlediği gerçek kişiliğini okurken çok keyif aldım. Zaten böylesi katı bir adamı ancak Lillian gibi ele avuca sığmaz bir Amerikalı yoldan çıkarabilirdi. :p

Seri Sıralaması

1.      O Yaz (Secrets of Summer Night) – Annabelle ve Simon Hunt
2.      Ben Böyleyim (It Happened One Autumn) – Lillian Bowman ve Lord Westcliff
3.      Sevgim Sana Ait (Devil in Winter) – Evie ve Sebastian St. Vincent
4.      Nisan Yağmurları (Scandal in Spring) – Daisy Bowman ve Matthew
5.      A Wallflower Christmas – Hannah ve Rafe Bowman

Lillian’ın peşinde olan tek kişi Marcus değildir. Genç kız zengin olması nedeniyle iyice fakirleşmiş bir Vikont olan Sebastian St. Vincent’ın da gözdesidir. Ve bu kişi Marcus’un sekiz yaşından beri arkadaşı olan kişidir.

Marcus’un annesine değinmeden geçemeyeceğim. O ne gudubet bir kadındı yahu! Kitabın içine girip boğazını sıkmak istediğim yegane karakterlerden oldu. 

Küçük bir dipnot: Zaman zaman Lillian’ın peşinde olan diğer Vikont’a da kızmadım değil. İnsanın arkadaşına yapmayacağı şeyler vardır, değil mi?

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...