9 Ağustos 2014 Cumartesi

Black Falcon #1: Kalbimi Salla - Michelle A. Valentine



Kitap Adı: Kalbimi Salla
Kitabın Orijinal Adı: Rock the Heart
Yazar Adı: Michelle A. Valentine
Seri Adı: Black Falcon
Seri Sıralaması: 1/4
Türü: Günümüz Aşk, Yeni-Yetişkin, Müzik
Yayınevi: Aspendos Yayınları
Sayfa Sayısı: 270
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 2/5


Arka Kapak Yazısı: İyi kız Lane, Noel Falcon'dan ayrıldığı için son dört yıldır pişmanlık içinde. Rock yıldızı olma hayallerinin onu bir yere götürmeyeceğini söylediğinde mantıklı davrandığını düşünüyordu. Ama şimdi kendi kariyeri durgunken, onun bir rock tanrısı olduğunu görünce ne kadar yanlış yaptığını anlıyor. Noel, Lane'in staj yaptığı pazarlama şirketini kiraladığından Lane onu yeniden görmek zorunda kalacak. Hayalindeki yöneticilik işini şirkette garantilemek istiyorsa, Noel'i ikna etmek ve müşteri olarak kazanmak zorunda. Ne yazık ki kalbini kırdığı için Noel hâlâ ona kızgın.

Lane'in şirketi, Noel'in dikkatini çekmesi için onu Black Falcon konserine gönderdiğinde, onu görür görmez Lane'in hisleri allak bullak olur ve onu unutmadığını anlar. Ama Noel'in hayranlarıyla olan sayısız kaçamakları ve kendini beğenmiş tavırları, onu, bir zamanlar sevdiği aynı adam olmadığına inandırır. Görünüşe göre Noel şimdi sadece Lane'in vücudunu istemektedir. İşi kazanmak için ona ihtiyacı olduğunu söylediğinde, Noel değişmiş bir adam olduğunu Lane'i kendisiyle turneye gelmeye zorlayarak ispatlar.

Lane, Noel'in teklifini istemeyerek kabul ettikten sonra onu memnun etmek için ne gerekiyorsa isteyerek yapmaya başlar, bu onun baştan çıkarıcı isteklerine boyun eğmek de olsa... Lane çok geçmeden kandırmacanın tehlikeli bir oyun olduğunu ve oynayanın sadece kendisi olmadığını anlayacaktır. Söz konusu aşk olduğunda yapabileceğin tek hata, peşinden gitmemektir.

Yorumum:Son zamanlarda okuduğum hiçbir kitapta bu kadar hayal kırıklığına uğramamıştım. Belki beklentim çok yüksek olduğundan böyle oldu bilmiyorum.

Lane ve Noel çocukluk arkadaşları ve hatta birbirlerinin ilk aşkı. Lane, üniversiteye gitmeye kararlı, Noel ise rock yıldızı olma çabalarında. Bir gün Lane, genç adama rock yıldızı olamayacağını bunun bir hayal olduğunu söyleyerek onu terk eder. Ama sonuç hiç de kızımızın beklediği gibi olmaz ve Noel çok ünlü bir grubun üyesi olur.

Hayat bir şekilde ikilimizin yollarını tekrardan birleştirince Lane ve Noel için kaçınılmaz son yaklaşmaktadır.



Kitabın arka kapağını okuyunca dedim ki konu güzel, goodreads puanı da iyi, hemen okumalıyım. Ancak okumaya başladığım zaman ne yazık ki düşüncelerim hızla değişti.

Kitabı sevmeme nedenlerim

1.      Geçmişte yaşananlardan dolayı suçlu Laine olmasına rağmen Noel’in öyleymiş gibi davranması. Sürekli kızımızın peşinde koşması ve Laine’in de ona iş ilişkimiz var, özel bir şey yaşayamayız diye diretmesi. Noel, çok çabuk sünger çekti her şeye.

2.      Karakterlerin inandırıcı olmaması ve yapılarına uygun davranmamaları. Bazı davranışlar hem karakterlere hem de olayların gidişatına uymadı.
3.      Yazarın ters köşe yapayım derken, olayları daha da karmaşıklaştırması.
4.      Bazı yerler Olivia Cunning’in Günahkarlar Turnede kısmına benzetmem. Yazarımız burada da olaylar ve karakterlerde ufak değişiklik yaparak yazmış ama benim hoşuma gitmedi.
5.      –yor’lu anlatım okurken beni yordu. 

Seri Sıralaması
1.      Kalbimi Salla (Rock the Heart) – Lane ve Noel
2.      Rock My Bed – Aubrey ve Riff
3.      Rock the Beat – Holly ve Trip
4.      Rock My Body – Francine ve Tyke

Not: Seriye ait iki tane novella vardır.
1,5. Rock the Band
 2,5. Rock My World 

Kitapta sevdiğim şeyler ise; ikinci kitabın çifti hakkında ipuçları olması ve rock gruplarının konserleri, hayranları hakkında bilgiler olmasıydı.

Seriye devam edip etmeyeceğim tamamen ikinci kitaba bağlı. Türkçeye çevrildiği zaman eğer ki yorumuna güvendiğim arkadaşlarım al oku, bu kitap daha farklı derlerse okuyacağım. Yoksa seriye devam etmeyi şu an için pek düşünmüyorum.

Herkese bol kitaplı günler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...