11 Ağustos 2014 Pazartesi

Köşe Yazılarım - 21: Eğlenceli ve Aşk Dolu, Kördüğüm (Heidi Betts)



Herkese merhaba!!

Ramazan ayı ve sonrasında da bayram sebebiyle köşe yazılarıma ara vermiştim. Şimdiyse yeniden geri döndüm! 

Diğer köşe yazılarımı okumak için tık tık!!

Keyifli okumalar!!


Heidi Betts’in yazmış olduğu Kördüğüm serisi okuyuculara eğlenceli, komik ve aşk dolu satırlar vaat etmektedir. Kördüğüm, üç kitaplık kısa bir seridir ve tüm kitaplar Türkçe’ye çevrilmiştir. 

Serinin ana karakterleri arkadaştır ve birbirleriyle sıkça görüşmektedirler. İlk kitap, seriye adını veren Kördüğüm romanıdır. Dylan, Ronnie’nin başvurduğu Cleveland Herald gazetesinde işe başlayınca iki gazeteci arasında amansız bir rekabet başlamıştır. Sık sık aynı mekanda karşılaşıp, birbirleriyle hiç konuşmayan ikili rekabeti köşe yazıları aracılığı ile sürdürmektedirler.

Rekabet konuları; bungee jumping veya rafting yapmak, vücuda dövme yaptırmak gibi herkesin cesaret edemeyeceği şeylerdir. İlk pes eden ise yenilmiş sayılacaktır. Ama Ronnie’nin son isteği, Dylan’ı hayatındaki en zor işiyle karşı karşıya getirmiştir. Ronnie, genç adamın örgü örmeyi öğrenemeyeceğini iddia etmiştir. 

Dylan bu iddaya ilk başta şaşırsa da sonradan yapabileceğine karar verir. Öyle ya örgü örmek ne kadar zor olabilir ki? Bir dizi olaylar sonucu Dylan’a örgü örmeyi öğretme görevi Ronnie’ye düşünce, ikili kendilerini örgüden daha zor bir düğümün içinde bulmuştur: Aşk! 

Serinin ikinci kitabı Seviyor Sevmiyor ise daha önceden evlenip, boşanmış bir çift olan Jenna ve Gage’in hikayesini okumaktayız.  Jenna kendini bildi bileli anne olmak isteyen bir kadındır. Bu istediğine sahip olabilmesi için herhangi bir erkeğe ihtiyacı yoktur. Onun yalnızca eski kocası Gage’e ihtiyacı vardır. Genç adamla kötü biten evliliği buna engel değildir.

Gage bebek sahibi olmak istemeyen bir adamdır. Polis olması ve çevresindeki olaylar onun bir çocuğa gelecek sağlayamayacağını düşünmesine yol açmıştır. Hayatı boyunca bu fikre sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Eski karısı Jenna onu bir oyuna getirince, sarsılamaz bir şekilde bağlı kaldığı bebek kararında yanlış yaptığını düşünmeye başlamıştır.

Genç adam, Jenna’nın hamile olup olmadığını öğrenen kadar Jenna’nın yanında kalacaktır. İkili birlikte zaman geçirdikçe, hem kendilerini hem de evlilikleri süresince yaptıkları hataları gözden geçirme şansı bulacaklardır. 

Bir Yumak Aşk, serinin üçüncü ve son kitabıdır. Grace, evleneceğini düşündüğü adamın kendisini aldattığına inanmakta, Zack ise aldatmadığına yemin etmektedir. İlk kitaptan tanıdığımız Dylan, spor muhabirliği yapmaktadır. Zack gözde bir sporcudur ve şehir dışında maçları vardır. Ronnie ve Grace, nişanlılarına sürpriz yapmak için erkeklerin kaldıkları otele gelmişlerdir. Ama o da ne? Asıl sürpriz Grace’e olmuştur.

Zack’in odasında bir kadın gören Grace delirmiş ve genç adamın kendisini aldattığını düşünmüştür. Hem hangi kadın böyle düşünmez ki? Zack ise kadını tanımadığını, o banyodayken içeri girmiş olabileceğini söyler ama genç kadın onu hiç dinlemez. 

Yine de genç adam sakatlandığı zaman ilk yardımına koşan Grace olmuştur. Sakat bir adam, birbirine hala aşık bir çift ve bir ev. Bu durumda Grace’in inadı ne kadar sürebilir ki?

Not: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisini dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...