29 Ağustos 2014 Cuma

100Dünya Üçlemesi #1: 100Dünya’nın Gizli Yüzü - Danielle Martinigol



Kitap Adı: 100Dünya’nın Gizli Yüzü
Kitabın Orijinal Adı: Les Abimes d’Autremer
Yazar Adı: Danielle Martinigol
Seri Adı: 100Dünya Üçlemesi
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik, Bilimkurgu, Genç-Yetişkin
Yayınevi: On8 Kitap
Sayfa Sayısı: 190
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: "Bir anda, on bin yolcunun gözüne siyah perde indi. Herkes asıldığı tutamağı bütün gücüyle sıkıyordu. Uzaygemisinin derinliklerinden hayvansı bir kükreme yükseldi. Sandiane manyetik akımın avuç içlerine battığını ve vücudundan aktığını hissetti. Uzaygemisinin akıl almaz donanımı, onları galaksinin bir ucundan diğerine ulaştırmak için uzayı ikiye katlarken, genç kız saniyeleri saymaya başladı."

-2003 Chronos Ödu?Lü
-2002 Grand Imaginaire Gençlik Romani Ödu?Lu?

Uzak gelecekte, uzay-zamanı katlamayı başaran insan ırkı Dünya'yı aşmış, galaksinin dört bir yanına dağılmış; bilindik hırsları, tanıdık emelleri ve benzer siyasi yapılarıyla varlığını sürdürüyor. Birbirinden binlerce ışıkyılı uzaklıktaki gezegenlerin oluşturduğu "100Dünya Konfederasyonu" adlı bu yeni düzende, Dünya'dan da mavi, gizemli bir okyanus-gezegen dikkati çekiyor: Başkadeniz. Konfederasyonun en genç gazetecilerinden, Agoralı Sandiane Ravna objektifini bu ketum gezegenin sırlarına çevirdi bile. Bilmediğiyse, gerçekleri öğrenmekle onları medyada paylaşmak arasında çok hassas bir denge olduğu...

İnsanın doğa üzerindeki egemenliğine bir sınır çizmek mümkün mü? Buluşlar ve keşiflerle bugünlere gelen insanın "merak" duygusunu esas harekete geçiren nedir? Bilgilenme ve haber alma hakkı yaşam hakkının önüne geçtiğinde, en büyük zararı kim görür? Fransız bilimkurgu edebiyatının tanınmış yazarı Danielle Martinigol'ün ünlü üçlemesi "100Dünya" başlıyor.

Yorumum:100 Dünya üçlemesinin ilk kitabı olan 100 Dünya’nın Gizli Yüzü farklı bir bilimkurgu kitabı. Değişik kurgusu ile birlikte kitabın içindeki dünyayı ve o muhteşem Abisleri çok sevdiğimi baştan belirteyim.

“Kameranız sizi hiç bırakmaz mı?”
“Onsuz ne görür, ne de duyardım. Gözlerim ve kulaklarımla kalırdım. Çok… sıradan olurdum. Her şeyden de öte yalnız olurdum.”
 
Sandiane Ravna, babası ile gazetecilik yapan on altı yaşında bir kızdır. Hayatını haberleşmeye adamak istemektedir. Onun için dünyadaki en önemli şey muhabirlik yapmak ve insanları bilgilendirmektir. Öyle ki kamerasını asla yanından ayırmamaktadır.


Habercilik o kadar kanına işlemiştir ki babası ile birlikte Başkadeniz’de neler saklandığını bulmaya istemektedir. Başkadeniz’de ise gerçekten de bir şeyler gizlenmektedir ki bu da merak uyandırıcıdır.

100Dünya Üçlemesi
2.      Başkadeniz’e Dönüş
3.      Abisler’in Çağrısı

Özellikle Abis’lere bayıldım. Çok farklılar ve bir o kadar da merak edilesi. Kitapta takıldığım nokta ise yazarın haberleşmeye takılıp kalması. Tamam zaten kitabın ana teması bu ama Danielle o kadar güzel bir dünya yaratmış ki bu yere ait bambaşka bir hikaye okumak istedim. 

Kızımız Sandiane, habercilik peşinde koşarken başına çok farklı ama bir o kadar da güzel olaylar gelecektir. Yakında ikinci kitabı da okuyacağım. 


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!
 


Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...