13 Eylül 2014 Cumartesi

Secrets #2: Bir Gece Yetmez - Anne Mallory



Kitap Adı: Bir Gece Yetmez
Kitabın Orijinal Adı: One Night is Never Enough
Yazar Adı: Anne Mallory
Seri Adı: Secrets
Seri Sıralaması: 2/3
Türü: Historical Romance, Aşk
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 384
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 3/5


Arka Kapak Yazısı: Charlotte sosyeteye dâhil olan ve servetini yitirmiş bir ailenin en büyük, en güzel kızıdır. Babasının alkol ve kumar sorunları yüzünden zengin biriyle evlenmek zorundadır ve babası bu konuyla ilgili sürekli onu sıkıştırmaktadır.

Sosyetede güzelliği ile ün salmış olan Charlotte, aynı zamanda soğuk, mesafeli tavırlarıyla herkesi kendisinden uzaklaştırmaktadır.

Bir gün babasından, kumar borcu karşılığında kızını ortaya koyarak son bir oyun oynaması istenir. Oyunu kazanıp hem borçlarından kurtulacağına hem de kızını koruyacağına emin olan adam, oyunu kaybeder. Charlotte, babası tarafından kumarda kaybedilmiştir artık. Hem de şehrin kumarhanelerini yöneten karanlık ve çok güçlü Roman'a karşı.

"Anne Mallory, klasik aşk hikâyelerine yepyeni bir soluk katıyor."
-Teresa Medeiros-

Yorumum: Charlotte, dikkat çekici çok güzel bir genç kızdır. Ne yazık ki babası kumarda servetini kaybedince zengin biriyle evlenmek zorunda kalmıştır. 

Ancak Charlotte ne kadar güzel olursa olsun bir o kadar da soğuktur. Birçok erkeği kendinden uzaklaştırmaktadır.

Roman, Charlotte’un güzelliğinin farkında olan kumarhanenin sahibidir. Bir gün genç kızın babasına bir teklif ile gider. Eğer oyunu kazanırsa tüm borçlar silinecek, kaybederse de kızı Roman’ın olacaktır. Kendinden emin olan babası oyunu kaybedince genç kız artık Roman’ındır. 

Seri Sıralaması
1.      Tutkunun Sırrı (Seven Secrets of Seduction) – Miranda ve Vikont Downing
2.      Bir Gece Yetmez (One Night is Never Enough) – Charlotte ve Roman Merrick
3.      In Total Surrender – Phoebe ve Andreas Merrick


İlk kitabın yorumunu yaptığımda yazarın tarzını çok fazla benimseyemediğimden bahsetmiştim. Konu çok güzeldi ama benim kafama takılan ve hoşuma gitmeyen yerler vardı.  Tek bir kitapla yazarı yargılamak istemediğim ve kafamda yazarla ilgili bir fikir oluşması için ikinci kitabı da okudum ancak yine de üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri düşünmekteyim. 

Anne Malory, güzel konu yakalayan bir yazar. Ama ne yazık ki bunu okuyucuya tam yansıtamadığını düşünüyorum ya da ben böyle hissediyorum. Konu süper, kapak harika ama anlatım… Belki bu türde çok fazla kitap okuduğumdan böyle düşüyor da olabilirim. Bu türe yeni başlayacak olan ya da benim kadar çok okumayan biri Bir Gece Yetmez’i sevebilir.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz. 

Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...