22 Ocak 2014 Çarşamba

Melez Sözleşmeleri Serisi: İksir + Apollyon - Jennifer L. Armentrout


Kitap Adı: İksir + Apollyon
Kitabın Orijinal Adı: Elixir + Apollyon
Yazar Adı: Jennifer L. Armentrout
Seri Adı: Melez Sözleşmeleri
Seri Sıralaması: 4/5
Türü: Genç – Yetişkin, Fantastik, Macera
Yayınevi: DEX Kitap
Sayfa Sayısı: 511
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: Alex bugüne dek iki şeyden çok korktu: Uyanışta kendini kaybetmek ve İksire maruz kalmak. Ancak bazen aşk kaderden daha güçlüdür ve Aiden St. Delphi de tanrılara, Alex'i geri getirebilmek için savaş açtı.

Tanrılar, Seth'in Alex'in güçlerini ele geçirip Tanrı Katili olmasına engel olabilmek için yüzlerce şehri yerle bir edip binlerce insanı öldürdüler.

Ancak iş, Alex'le Seth'in bağını koparmakla bitmiyor. "Bir Apollyon öldürülemez" teorisinde pek çok açık nokta var ve bu yıkımı durdurmanın yolunu bilen tek kişi de yüzyıllar önce öldü.

Yeraltını koruyan duvarları aşmak, milyonlarca ruhun içerisinde tek bir taneyi aramak ve sonra da geri dönmek çok zor. Ancak Alex Tanrı Katili olmadan önce Sethi durdurmak zorunda yoksa… kendisi Tanrı Katili olabilir.

Melez Sözleşmeleri serisi Melez, Safkan ve Tanrıdan sonra dördüncü kitap Apollyon ile devam ediyor. Üstelik ara kitap İksir,bu kitabın içinde!

Yorumum: Apollyon… Melez Sözleşmeleri serisinin dördüncü ve sondan bir önceki kitabı. Serinin en heyecanlı, bir o kadar duygusal olan ve çoğu şeyin açığa çıktığı kitabı.

Kitabımızın başında, serinin 3,5’uncu kitabı İksir var. İksir’de olaylara Aiden’ın gözünden bakıyoruz. Yani anlatıcı Aiden. Aiden’ı sevmiyor olabilirim, Alex’in Seth ile olmasını istiyor olabilirim hatta hatta Alex ve Seth bir arada olsun dünya varsın yansın da diyebilirim; ama Aiden’ın aşkını okumak, ilk tanıştıkları ana gitmek, bazı olayları erkeğin gözünden okumak bir Team Seth olarak beğenmeme engel olamadı. 

İksir’in konusuna biraz değinirsem; (Dikkat Spoiler!) kitabımız tam da Tanrı’nın bittiği yerden başlamaktadır. Alex uyanmış ve Seth’e bağlanmıştır. Aiden ve tayfası, güç akışını durdurmak için Alex’i bir yere hapsetmişlerdir. Kafasının içinde Seth, karşısında Aiden sürekli konuşmaktadır. Seth, kızın kaçması, Aiden ise aradaki bağı koparıp eski haline dönmesi için konuşmaktadır. 

Aiden umudunu hiç yitirmez. Alex, eski haline dönecek ve onun aşkı olmaya devam edecektir.

“Benden nefret etsen kolyeyi ortadan kaldırırdın.”
“Yeteri kadar zaman geçsin, o da olacak.”
“Hayır, olmayacak. Sen onu taktığın sürece bir parçanın orada olduğunu bileceğim. Hala umut olduğunu…”

***

Lütfen bana geri dön Alex. Ne olursun. Seni o kadar çok seviyorum ki böylece kaybetmeye dayanamam. Olacaklara izin veremeyeceğim kadar seviyorum seni, ancak başka çare bırakmıyorsun bana.

(Spoiler sonu)

Dex Kitap, iyi ki Apollyon’un içinde İksir’i yayınlamış. Çünkü burada önemli olan Aiden’ın gözünden anlatım değil arada geçen olayların okunmasıydı. Eğer iksir yayınlanmasaydı, Tanrı ve Apollyon arasında kopukluk olacaktı. 

Yazarın erkek gözü anlatımlarını çok başarılı buluyorum. Lux serisinde Daemon’un anlatımları, Saplantı kitabında Hunter’ın anlatımları ve İksir’de Aiden’ın anlatımları. Bir okuyucu olarak, Jennifer'in bu anlatım tarzını seviyorum. 


Apollyon’a gelince, olayları tekrardan Alex anlatmaktadır. Üzüntüler, pişmanlıklar, aşk, dostluk, sadakat, yalanlar… Ne ararsanız hepsi Apollyon’da var ve serinin en heyacanlı, aksiyonu bol olan kitabıydı.

Bir olay olduğunda hah tamam dediğiniz an, başka bir olay patlak vermekte ve sizi ilkinden çok daha fazla etkilemektedir. Olaylar bir zincirin halkaları gibi birbiriyle bağlantılı olduğundan ve herhangi birinden bahsetsem spoiler olacağı için hiç bu kısımlara girmeyeceğim.

Kitapta tek yakındayım nokta: Seth! Kötü olabilir, birçok ölüme sebep olmuş ve olacak olabilir ama ben Seth taraftarıyım. Apollyon’da bölümleri azdı. Aiden’ın iyi hallerini okumaktansa Seth’in kötülüğünü okumayı tercih ederim. 

Serimizin son kitabı Avcı, Cuma günü çıkıyormuş ve ben Pazar günü hemencik D&R’dan almayı düşünüyorum. Öyle netten sipariş verip, kargo falan bekleyemem. Kitap hemen benim olmalı. :) Böyle desem de bu seriyi çok seviyorum ve veda etmeye hiç hazır değilim. :(

Melez Sözleşmeleri serisine, gazetedeki köşemde yer verdim. Seriye genel bir bakış için tık tık!!

Seri Sıralaması:
5.      Avcı

Alıntılar:
“Tanrılar aşkına, nefret ediyorum mezarlıklardan.”
“Ölüler sana zarar veremez.”
“Zombi olmadıkları sürece.”
“Bence buralarda zombi falan yoktur.”

***

“O güzel yüzünü saklamamız gerekecek.”
“Seninkini de.”
“Benim yüzümde mi güzel? Güzel yerine yakışıklıyı tercih ederim.”

***

Keder, erimeye başlamış kar gibi dolaşıyordu damarlarımda. Kirliydi, berbattı, çünkü olmaması gereken yerdeydi.

***

Hiç beklenmedik anlarda gökten zembille inen Apollo şimdi, en çok gerektiğinde neredeydi acaba? Evet ya, ne zaman Aiden’la öpüşecek olsam bir yerlerden fırlayan tanrı ona en çok ihtiyaç duyduğumuzda yer yarılmıştı da içine girmişti sanki.

Herkese bol kitaplı günler!!

4 yorum:

  1. Team Seth!! :D arkadasim bana kiziyor ama Seth cok daha iyi :D

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar!! iksir'i bir türlü bulamıyorum!! nerden bulabilirim bilgi verir msiniz lütfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İksir kitabı ayrı olarak çıkarılmadı. Apolyon kitabının ön kısmında yayınlandı. Yani Apollyon kitabı İksir + Apollyondan oluşuyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...