28 Ağustos 2013 Çarşamba

Selection Serisi: Beni Seç - Kiera Cass



Kitap Adı: Beni Seç
Kitabın Orijinal Adı: The Selection
Yazar Adı: Kiera Cass
Seri Adı: Selection
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Genç- Yetişkin Fantastik, Distopya
Yayınevi: DEX Kitap
Sayfa Sayısı: 299
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 3/5



Arka Kapak Yazısı:

Bir prens nasıl tavlanır?

Illéa ülkesinde tüm genç kızlar doğdukları günden beri sınıf atlamanın peşinde. Paha biçilmez mücevherlere, göz alıcı elbiselere ancak bu şekilde sahip olabilecekler. Bunun için tek bir şansları var: SEÇİM. Kıyasıya bir mücadeleyle geçen Seçimi kazanmanıntek yolu Prens Maxonı kendine âşık etmek.

America içinse Seçim, bir kâbustan farksız. Bu yarışa girmeyi kabul ederse, kendisinden aşağı sınıftan olduğu için herkesten gizlediği aşkı Aspeni arkasında bırakmak zorunda kalacak. Öte yandan bu, ailesinin tek kurtuluş şansı.

America saraya adım atar atmaz, kendini esrarengiz bir dünyanın içinde bulacak. Saray hiç de dışarıdan göründüğü gibi olmayacak.

35 kızın katıldığı vahşi bir yarış nasıl kazanılır?


"Açlık Oyunları ile The Bachelor arasında bir yerde duran bu roman öyle eğlenceli ki. Yazar, Americanın gizli, ilk aşkının külleri sönerken America ve Prens Maxon arasında gelişen kimyayı öyle ustaca kurmuş ki, okumaya doyamıyorsunuz."
Publishers Weekly

"Kiera Cassin ilk romanı Beni Seç, reality şov ve distopik bir peri masalının mükemmel sentezi."
Kiersten White, Paranormal


Yorumum: Uzun zamandır kitaplığımda beklettiğim bir kitaptı. Ne zaman okumaya niyetlensem sonra okurum diye diye bu zamana kadar geldim. Aslında serinin ikinci kitabı Elit’i sipariş etmesem daha okuyacağım da yoktu.

Bir çok blogda kitaptaki seçim, kast sistemi ve yaşam hakkında çokça yazılar olduğundan bu kısımlara girmeyeceğim.

Kitabı ne beğendim ne de beğenmedim. Tamamen kararsızım bu konuda. Aynı şekilde karakterler için de böyle düşünüyorum. Okuduğum kitaplarda konuya göre genellikle karakterlerden birini tutarım. Anita serisinde JC ve Melez Sözleşmeleri serisinde Seth’i tutmam gibi. Ama bu kitapta ne Aspen taraftarıyım ne de Maxon. Hatta daha America’yı bile benimseyemedim! Karakterleri bir türlü kafamda oturtamadım. Kitap okurken en çok sevdiğim şeylerden biri de arkadaşlarıma o an okuduğum kitap ile ilgili mesajlar atmaktır.  En çok da Blog İkizime <3 mesaj atarım! Bu konuda ya da sadece bu konu demeyeyim de tüm kitap hakkında kendisine bol bol mesaj attım. :) Karakter meselesiyle ilgili mesajlarımı buraya yazsam sanırım fanlar tarafından topa tutulacağım :)



Özellikle de okurken hikayeyi sürekli başka şeylerle benzetmem kitaba tam anlamıyla odaklanamama neden oldu. Şöyle ki; Amerika’da The Bachelor diye bir evlenme programı vardır. Bir erkek ve bir çok kadından oluşan programda damat adayı eleme yapar, kalanlara gül falan verir. Maxon ve kızların tanışmasını, elemeyi okudukça aklıma sürekli bu program geldi. Bir zamanlar izlemiştim ve benzerlikler dikkatimi çekti. Bir diğer sebep de kurgudaki dünyanın Açlık Oyunları ile benzerlikleri. Kast sistemi, kraliyet ailesi, televizyondan haberlerin verilmesi ve haber öncesi milli marşın çalınması gibi bir çok benzerlik vardı. Bu da sürekli aklımı meşgul etti. Kitap okurken benim için en önemli şeylerden biri kurgunun özgün olarak ilerlemesi, kitaba kendimi kaptırırken aklımda başka hiç bir şey olmamasıdır. Evet konu güzel ve kendi içinde de daha önce işlenmemiş bir konu. Ama tüm bunlar okurken kendimi distopik bir evlenme programındaymış gibi hissetmeme engel olamadı. 

Biraz da alıntı:

Bu ülke böyle olduğundan; saklanmamızı sağlayan tüm kurallar yüzünden, arkasından seslenemedim bile.
……………………………………………..
“Mutlu olmak için hiçbir zaman çok fazla şeye ihtiyaç duymadım.”
……………………………………………..
Aramızdakiler bitmişti ve bunu biliyordum. Fakat bir insanı neredeyse iki sene boyunca sevip, bir gecede her şeyi tersine çeviremezsin.
……………………………………………..

Herkese bol kitaplı günler!!


7 yorum:

  1. Bu seri hakkında ben de böyle yorumlar çok duydum o yüzden alıp okumayı da düşünmüyorum. Senin yorumundan sonra da bu tam oldu açıkçası :)Distopik evlenme programı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onurcum bence de isabetli bir karar vermişsin. Ben ikinci kitabı sipariş vermiş bulundum. Umarım o bundan daha iyidir :))

      Sil
  2. Tatlı Bela gibi bir dönem çok şişirildi diye almaktan caymıştım,ertelemiştim; almayı düşündüğüm ara da sen asla alma demiştin, öyle kaldı ikiz :) Bana attığın mesajlara değinseydin keşke çok keyifliydi :) Koskoca seri yazan yazar sana bir karakter yazamamış haha :D eline sağlık ikiz!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum sana ikizim. Şişirilip milleti soğutan kitaplardan! Ahahah sana attığım mesajşardan bambaşka ve çok daha keyifli bir yorum çıkardı kesinlikle!

      Yaa koskoca yazar benim seveceğim bir karakter yazamamış :p

      Saol canım <3

      Sil
  3. ben iki kitabı da okumuştum. Evet ilk çıktığı dönemlerde ciddi bir popülaritesi vardı, ki bende ona istinaden almıştım. Kötü mü hayır, ama o popülariteyi karşılayacak kadar iyi miydi -hayır. Orta belki biraz üstü bir kitaptı. Ama yine de merak ediyorum, sanırım 3. kitabı da okuycam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eğer seriyi çok çok beğenmemek dışına illa tamamlıycam. Bu da benim için orta karar bir kitaptı, ama tavsiyede edemiyorum. İkinciyi sipariş vermiştim. Sanırım çok beğenmezsem de seriyi bitiririm :)))

      Sil
  4. ben kitabı gayet beğendm ve herkese de tavsiye ederim.. bence sürükleyici ve farklı bi kitap.. kitabı bitirince bile hala karakterleri ve olacakları düşünüyorsunuz.. ben genelde fantastik kitapları severim bu kitabı da alsam mı almasam mı diye çok düşünmüştüm.. iyi ki almışım dediğim bir kitap.. bence mutlaka okumalısınız.. ben iki kitabı da okudum ve 3.cüyü heyecanla bekliyorum..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...