21 Ağustos 2013 Çarşamba

Anita Blake, Vampir Avcısı #7: Yanmış Kurban - Laurell K. Hamilton



Kitap Adı: Yanmış Kurban
Kitabın Orijinal Adı: The Killing Dance
Yazar Adı: Laurell K. Hamilton
Seri Adı: Anita Blake, Vampir Avcısı Serisi
Seri Sıralaması: 7/22
Türü: Fantastik
Yayınevi: ArtemisYayınları
Sayfa Sayısı: 537
Çıkış Tarihi: Mart 2010 (2. Baskı)
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: İyi kızlar evlenmeden önce seks yapmazlar, özellikle de ölümsüzlerle. Ben yapıyorum. Ve yazık ki haklısınız... Canavarlarla yatan kimseye güvenemezsiniz."
Anita Blake

Vampir Avcısı Serisinin bu bölümünde Anita elinde bir silahla şunu düşünüyor. Soru sormak güzeldir. Tabii cevaplarını biliyorsan... Cevabı seni şaşırtan sorularsa aptal görünmene sebep olur.

Anita kurtadamları aynı zamanda medyum olan bir kundakçıdan korumaya çalışıyor. Oysa kurtadamların başı olan Richardla kısa bir süre önce ayrıldılar. Sonra birden Jean-Claude arıyor. Jean-Claude kim mi? Tabii ki Anitanın kan emici sevgilisi. Aramasının sebebiyse ancak birlikte karşı koyabilecekleri bir tehlikenin söz konusu olması. Anita, aynı anda iki sevgilisini de idare edebilecek mi? Hadi idare etti diyelim, iki tehlikeyi de atlatabilecek mi?
"Büyülendim Klasik vampir romanlarından farklı, korkudan titretirken eğlendirebiliyor. Andre Norton
"Sert. sivri, doğaüstü bu gerilim okuyucuları büyülemeyi başarıyor Locus




Sevgili Pudra Tozu'nun bana alıştırdığı ve İstanbul'da bulmak için her yerde aradığım kahveli sodam! 

Yorumum: Her Anita kitabını okurken ya da okuduktan sonra kendimi dediğim tek şey ben niye bu seriyle daha önce tanışmamışım oluyor! Şimdiye kadar okuduğum yedi Anita kitabından en güzeli bence Yanmış Kurbandı. Tabi ki seride ilerledikçe bu fikrimin değişeceğini biliyorum ama yine de yazmadan geçemeyeceğim.

Yanmış Kurban’da, seride adının ilk geçtiği andan beri merak ettiğim meşhur Asher ile tanışıyoruz! Asher, Jean-Claude’un iki yüz yıl önce birlikte yaşadığı vampir. Asher, JC ve Asher’ın insan hizmetkarı birlikte yaşamışlardır. Ancak, bu beraber yaşamaları insan hizmetkarın ölümü ve Asher’ın vücudundaki kutsal su izleriyle son bulmuştur. 


JC, Asher’ı kurtarmış ama onun hizmetkarını kurtaramamıştır. Bu nedenle Asher, JC’nin insan hizmetkarı Anita’nın ölmesini istemektedir!

Bir de bu yetmezmiş gibi Vampir Konseyi, JC ve Anita’nın peşinde! Daha önceki kitapta Anita’mız bir şehrin başvampirini öldürmüştür. Vampir Konseyi de bu nedenle Anita ve JC’nin peşindedir. Hatta ikilimizin bu kadar güçlü olması en güçlü vampirlerden oluşan konseyi bile korkutmaktadır!

Anita’nın eski nişanlısı ve bir kurt adam sürüsünün Ulfric’i olan Richard, bu kitapta az da olsa vardı. Kendisi bol bol Anita ve JC’yi kıskanmakta, kızımıza zor zamanlar geçirtmektedir! Üçünün arasındaki bağdan dolayı bir yerde de eli kolu bağlıdır.

Anita ve sorunları biter mi? Bu kitapta kızımız leoparadamların Nimir-ra’sı olmuştur! Nimir-ra ne demek mi? Leoparadamların başındaki adamın kız arkadaşı, onların koruyucusu demek! Eee onların başında koruyucu bir erkek olmadığından bir dizi olaylar sonucu kızımız kendini leoparadamların liderleri olarak buluyor! Aynı zamanda Richard’ın bir zamanlar kız arkadaşı olduğu içinde kurtadam sürüsünün de lupası! Yani onların kadın olarak lideri!

Peki Anita hem başvampir JC’nin insan hizmetkarı, hem bir vampir avcısı, hem kurtadamların dişi lideri konumunda lupası, hem de leoparadamların dişi lideri nimir-rası nasıl oluyor? Merak ediyorsanız doğru kitaba başlamaya!

Seri Sıralaması
1.      Suçlu Zevkler TIK TIK!!
2.      Gülen Ceset TIK TIK!!
3.      Lanetliler Sirki TIK TIK!!
4.      Kaçık Kafe TIK TIK!!
5.      Kanlı Kemikler TIK TIK!!
6.      Ölüm Dansı TIK TIK!!
7.      Yanmış Kurban TIK TIK!!
8.      Mavi Ay TIK TIK!!
9.      Karacamdan Kelebek TIK TIK!!
10. Zincirlenmiş Narkissos TIK TIK!!
11. Gökmavisi Günahlar TIK TIK!!
12. Şeytan Düşler TIK TIK!!
13. Leoparadam Micah TIK TIK!!
14. Ölümcül Dans
15. Harlequin-Ölüm Cezası
16. Karakan
17. Günah Adası
18. Flört
19. Kurşun
20. Hit List
21. Kiss the Dead
22. Affliction

Alıntılar:
“Hiç kimse, hiçbir şey görmez. Kural böyle, değil mi?”
…………………………………
“Hem polis, hem de canavar gibi düşünüyorum. Beni iyi yapan da bu.”
…………………………………
“Bir kadının kilosuyla asla alay etme JC. En azından yirminci yüzyıl Amerikan kadınının kilosuyla.”
“Çok özür dilerim.”
“Özür dilerken sırıtmamaya çalış. Etkisini yok ediyor.”
…………………………………
“Aşk, bedeli en yüksek his değildir Asher. Bedeli en yüksek olan nefrettir. Çünkü nefret adamı içinden yer ve ölmeden bitirir.
…………………………………
“İntikam soğuk bir ateştir,hiç ısı vermez.”
…………………………………
“Son altı haftadır hiç kimseyi öldürmedim… Kahretsin, neredeyse yedi oldu. Köreliyorum.”

Herkese bol kitaplı günler!

 

8 yorum:

  1. bu seriye bayılıyorum anita benim favori kadın karakterim bütün seri çok güzel ama ilk kitapların tadi yok mesela gökmavisi günahlardan sonra hafiften bozuyor gibi:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seriyi çok seviyorum. :)) Aslında Karacamdan Kelebek'e kadar okudum ama henüz yorumlarımı yazmadım. Gökmavisi Günahları çok duydum ve biraz araştırdım. Herkes senin gibi diyor. Bir kitap kaldı ona. Bakalım ben nasıl bulacağım?

      Sil
    2. karacamdan kelebek benim seride en sevdiğim kitaplardan biri aslında yamulmuyorsam orada edward'a yardım etmek için şehirden ayrılıyordu ve edward' seven bi insan olarak heyoo falan gibi sevinmiştim:):)
      zincirlenmiş narkissos okuyacağın kitap ki çok güzel bi kitaptır o da ben çok beğenmiştim yine:)
      gökmavisi günahlardan sonra bozuyor dememin sebebi bu ardeur olayları kitapta aksiyonun düşüp erotizmin artması yani aslında anita yine anita:)
      başını şişirdim keyifli okumalar:)

      Sil
    3. Ben de Karacamdan Kelebek'i çok beğemdim. Edward benimde JC'den sonraki favori karakterim :D Tam bir ölüm makinası!

      Zincirlenmiş Narkissos da galiba uzun zamandır merak ettiğim hani nerde nerde bu karakter dediğim Micah ortaya çıkıcakmış :)) Seride Leoparadam Micah kitabını gördüğümden beri ne zaman katılıcak, hangi kitapta ortaya çıkacak diye meraklanıyordum :))

      Gökmavisi Günahlar'da evet yine aldığım duyumlara ve senin de dediğine göre ardeur olayları falan olucakmış. Bakalım merak ediyorum ama seriyi de bırakmam diye de düşünüyorum. Bakalım görücez :))

      Yok estağfurullah ne kafa şişirmesi. Sevdiğim kitaplar ve karakterleri seven başka insanlarla konuşmayı çok severim. Kısacası no problem! Yaz istediğin kadar! :D

      Sil
    4. seriyi bırakmak ne bileyim benim yapabileceğim bir şey değil anita'nın sonunu çok merak ediyorum bi şekilde ölümsüz olacağını düşünüyorum insan hizmetkar falan olarak yaşlanıp torunlara karışacak hali yok ya:):)
      JC kesinlikle efsane ona sözylecek sözüm yok ama richard yaramaz kesinlikle adam zayıf halka..
      micah olayına gelirsek ben onu da sevemedim bilmiyorum galiba ben bu erkek haremi olayından ziyade JC'la olsun istiyorum ondan taraflı bakıyor olabilirim:):)

      Sil
    5. Ben de bırakmam diye düşünüyorum. O konuda takıntım var seriye başladıysam illa bitecek :))

      Ben de senin gibi düşünüyorum ama yazarımız seriye devam ediyor. Bitmez bu seri bence :D

      Hımm Micah'ı merak ediyorum. Belki de adıyla bir kitabı olduğundandır :)

      Richard mı? Uyuz tüy yumağı! Hiç sevemedim onu, çok pasif. Alfa olamaz o! :D

      Sil
  2. o kitap micah'ın geçmişini anlatıyor travmatik olaylar yaşamış zamanında o kitaptan sonra sempatimi kazandı:):)
    ayrıca sen şimdiden richard'dan nefret ediyorsan ileride yani adam tam bir ezik.. sürekli yarı yolda bırakabilir mi birisini insan?

    ayrıca ne kadar doğru bilmiyorum ama seri 24 kitap olacakmış öyle diyorlar.. bende blogların yalancısıyım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hihihii :) ezikliğinin yanı sıra bir de yolsa mı bırakyor :o aman dur daha fazla spoiler verme :D daha çok meraklanıyorum sonra :p

      Tühh yaaa bırakmasın :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...