20 Mart 2017 Pazartesi

Alienated #3: Savaşçı - Melissa Landers

Kitap Adı: Savaşçı
Kitabın Orijinal Adı: United
Yazar Adı: Melissa Landers
Seri Adı: Alienated
Seri Sıralaması: 3/3 + 1 novella
Türü: Fantastik, Distopya, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 375
Basım Tarihi: 2016
Puanım: 3/5



Arka Kapak Yazısı: Ölümcül bir darbeyi savuşturup iki dünya arasındaki ittifakı güvence altına alan Cara ve Aelyx nihayet bir tatil yapabilecektir. Tam da hayal ettikleri gibi bir yer olan minik kolonilerinde günlerini sahilde midye toplayarak ve birbirlerinin kollarında uyuyarak geçirirler. Ama tatil kısa sürer. Dünya ve Leihr gezegenleri arasındaki anlaşma, her iki gezegeni de ortadan kaldıracak kadim bir gücü uyandırmıştır. Yıldızlararası barışın gizemli koruyucuları olan Ariboller bu ittifakı galaksiye karşı bir tehdit olarak görmektedir. Dünyalıların ve Leihrlilerin ittifakı bozup kendi gezegenlerine dönmeleri için bir ay süreleri vardır, yoksa her iki ırk da Ariboller tarafından ortadan kaldırılacaktır.

Zaman daralırken Cara ve Aelyx kolonicilerden oluşan bir ekiple Dünya'ya gider, burada eski dostlarıyla bir araya gelip Aribollerin kim olduğunu, ne istediklerini ve ittifakı neden bir tehdit olarak gördükleri çözmeye çalışacaklardır. Gittikçe artan gerilim iki gezegeni de topyekun bir savaşa doğru sürülürken Cara ve Aelyx hem kendi gelecekleri hem de dünyalarının kurtuluşu için canla başla savaşmaya hazır olmalıdır.

Yorumum: Bir serinin daha sonuna geldik. Cara ve Aelyx'in macera dolu ilişkilerini sonlandırdık. Yazarın tarzı her zamanki gibiydi. Akıcı ve merak uyandırıcı. Kitabı bir gün gibi çok kısa sürede bitirdim ancak bu kitabı diğerlerine göre daha az sevdim. Yorumumun ilerleyen kısımlarında bu konuya değineceğim.

"Nereden bildin?" diye fısıldadı.
"Neyi bildim?"
"Sana ihtiyacım olduğunu."
"Bilmiyordum," diye itiraf etti Aelyx. "Benim sana ihtiyacım olduğu için geldim."

İki gezegen arasında barış sağlanmış olup, belli kurallar çerçevesinde beraber yaşanabilecek bir yer bile inşa edilmiştir. Leihrliler Dünyalıların üreme özelliğinden, Dünyalılarda onların teknolojisinden yararlanacaklardır. Ancak bu ittifakı hiç istemeyen başka bir ırk ortaya çıkar, Ariboller.

Çok fazla kayıp vermişti.
Ama buna rağmen Cara'nın hala umudu vardı, hem kendisi hem de Syrine için. Geçmişi arkalarında bırakıp, geleceğe doğru birlikte, eskisinden daha güçlü bir biçimde ilerleyebileceklerini umut ediyordu. Koloniye katılmaları, daha parlak bir geleceğe doğru atılan bir adımdı.
Ve o gelecek, bugün başlıyordu.

Ariboller'e göre her iki gezegen ittifakı bozup, birbirleriyle görüşmeyecek ve kendi kendilerine yeteceklerdir. Aksi takdirde her iki gezegende Ariboller tarafından ortadan kaldırılacaktır.


Kitapta takıldığım iki nokta vardı. Birincisi Ariboller'in bu ültimatomunun altında yatan sebep bana saçma geldi. Daha gerçekçi ve doyurucu bir neden bulunmalıydı. İkincisi ise Cara'nın yaşı ve başardıkları. Liseye giden bir kızın ittifakları kurması, bürokrasiyi bu derece halletmesi, kendi gezegenindeki Başkan vs sıfatındaki insanların ona sonsuz güvenmeleri bana pek inandırıcı gelmedi. 

Yalnız burada bir konuya değinmek istiyorum. Fantastik ve uzaylı temalı bir kitabın inandırıcı olması ayrı, o kitabın içindeki gerçek hayatla bağlantılı olan kurgunun inandırıcı olması ayrı bir konu.  Okurken bu iki konuya takıldığımdan ve bende soru işaretleri yarattığından serinin bu kitabını kendime göre başarılı bulamadım.  Genele baktığım zaman akıcı ve macera doluydu ancak derine indiğimde ortalama bir kitaptı.

Alienated Seri Sıralaması
1.      Yabancı (Alienated)
1,5. Until Midnight
2.      İşgalci (Invaded)
3.      Savaşçı (United)

Düşüşe geçen bir ivmesi olan seriydi. İlk kitabı beğenmekle beraber, İşgalci'yi ondan daha az beğenmiştim. Savaşçı ise ortalamaydı benim için. Sayfaların akıp gitmesi okuyucuya kolaylık sağlıyor ancak işin mantık kısmına baktığımızda birçok yönden ekside kalan bir seri. Tavsiye kısmı biraz karışık. Yorumlarımı okuyup, siz karar verebilirsiniz.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


4 yorum:

  1. İlk iki kitabını okudum ve bu üçüncü kitap için de sabırsızdım ama verdiğin puanın 3 olduğunu görünce bir korkmadım değil hani :|Bu arada Kötü Çocuk Savaşlarının ilk roundu açıklandı ve 2. Roundda başladı:)) Açıkçası ben artık sonuçları tahmin bile edemiyorum bakalım neler olacak :)) Sizi ve değerli takipçilerinin de katılımını çok isterim :))
    Adresi: http://birkitapolsam.blogspot.com.tr/2017/03/fantastik-karakterler-savas-kotu.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üçüncü kitap beni hayal kırıklığına uğrattı maalesef :(

      Bloguna uğrayacağım :)

      Sil
  2. Merhaba blogunu arada takip ediyorum önerilerinle melez sözleşmesini okudum ve bugün bitti harikaydı ve bu seri içinde yorumlarını beğendim geçenlerde serinin hepsini aldım yabancıya yeni başlıyorum bu seri de bitmeden diğer yorumlarına da bakacağım yeni alacağım kitaplar için blogundan fikir edineceğim ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli okumalar :) Melez Sözleşmeleri candır <3 Teşekkür ederim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...