26 Ağustos 2016 Cuma

Need #1: İhtiyaç - Carrie Jones

Kitap Adı: İhtiyaç
Kitabın Orijinal Adı: Need
Yazar Adı: Carrie Jones
Seri Adı: Need
Seri Sıralaması: 1/4
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 388
Basım Tarihi: 2016
Puanım: 3,5/5


Arka Kapak Yazısı: Herkesin korkuları vardır...
On altı yaşındaki Zara White, çok sevdiği üvey babasının ani ölümünün ardından annesi tarafından apar topar babannesinin yanına gönderilir. Annesi her ne kadar bunu onun iyiliği için yaptığını söylese de burası Zara için pek de güvenli bir yer değildir çünkü burada çocuk hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmaktadır. Tuhaf bir adamın gittiği her yerde onu izlediğini düşünen Zara çok geçmeden bu şüphesinden haklı olduğunu anlar. Üstelik bu adam arkasında altın rengi bir toz bırakmaktadır. Bu esrarengiz kasabada neler olup bittiğini anlamak için kolları sıvayan Zara çok geçmeden aslında hiç kimsenin ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayacaktır.

Yorumum: Zara babasını kaybettikten sonra, kendini toparlayamadığı için annesi tarafından babaannesine gönderilmiştir. Babaannesi ile beraber kalacağı Maine, Zara'nın hiç alışık olmadığı soğuk bir havaya hakimdir. Yeni okul, yeni arkadaşlıklar... Zara'yı alışması kolay olmayan bir hayat beklemektedir.Bir de bu zor hayatın yanında Zara yaşlarındaki çocukların ortadan kaybolması işleri kolaylaştırmayacaktır.



"İnsanlar her zaman karanlığa bakar, Zara. Ne görebileceğimizden korkarız. Dışarısı karanlık olabilir, bu kendi ruhumuzun karanlığı da olabilir ama bence hiç bilmemektense, bakarken yakalanmak daha iyidir."

Fantastik dünyanın bir başka yaratığı olan perileri severim. Özellikle iyi görünüp de aslında insanları kandırarak kötü olmaları ayrı bir ilgimi çeker. Çözülemez olmaları, aaa bunu da mı yaptı diye diye şaşırarak okumayı seviyorum. Yalnız bu kitapta bazı olaylar önceden tahmin edilebilirdi. :p


Yazarın yazım tarzı ve kitabın akıcılığını çok sevdim. Yoğun olduğum bir dönemde bir buçuk gün gibi kısa bir zamanda bitirdim. Kitapta hoşlanmadığım iki unsur vardı. Birincisi Zara'nın tüm olaylara sanki çok doğalmış gibi hemen kabullenmesi, ikincisi ise Nick ve Zara arasındaki olayların çok çabuk ilerlemiş olması. Bunların dışında kitap kolay okunması bakımından çok hoşuma gitti.

İhtiyaç Seri Sıralaması
1.      İhtiyaç (Need)
2.      Captive
3.      Entice
4.      Endure

Seriye devam edeceğim. Bir şekilde perilerin bu dünyası ilgimi çekiyor. Hatta şu anda elimde olan başka bir peri kitabına başladım.


Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...