25 Ağustos 2016 Perşembe

Fantastik Dünyanın Üvey Evlatları: Periler

Fantastik dünyanın pek bilinmeyen varlıkları, periler! Birçok fantastik okuyucu vampirler ve şekil değiştirenler hakkında belirli bir bilgiye sahiptirler. Peki ya periler? Artık onlara üvey evlat muamelesi yapmayalım da bakalım bu periler de kimlermiş, neymiş, neciymiş.


Periler, ilk olarak masallarda ortaya çıkmış doğaüstü yaratıklardır. Masallarda olsun çizgi filmlerde olsun çok şirin, tatlı olarak adlandırılan bu yaratıklar aslında son derece tehlikeli varlıklardır. Okuduğum birçok yazıya göre meleklerin güzelliğini ve şeytanın zekasını almışlardır. İyilik ve kötülüğü aynı vücutta barındırırsalar da aslında iyilik sadece karşısındakini kandırmak için yapılan bir oyun.

Okuduğum kadarı ile periler kral  ve kraliçe tarafından yönetilen topluluklardan oluşuyor. Sihirli güçlerinin var olduğu düşünülen periler başkasının yerine geçme, büyü yapma gibi pek çok şeyi gerçekleştirebilirler.


Perileri uzak tutmanın yolu ise demirdir. Demire yaklaşamayan periler, bu nedenle şehirlerde değil, kırsal alanlarda yaşarlar. En çok sevdikleri şey ise dans etmek ve müziktir.

Yalanı sevmeyen periler her zaman doğruyu söylerler ama söylediklerini çarpıtma özelliğine sahiptirler.

Okuduğumuz tur kitabımız İhtiyaç'a göre, Peri Kral arkasında altın rengi bir toz bırakır, mutlaka bir Kraliçesi olması gerekir ve ormanın derinliklerinde yaşar. Ahh aslında daha çok özellikleri olsa da spoiler olmasın diye yazmıyorum :p

Benim periler hakkında bilgim bu kadar. Varsa değişik bilgileriniz, mesaj olarak bırakırsanız sevinirim.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...