28 Nisan 2016 Perşembe

Fırtına Serisi #3: Anafor - Julie Cross

Kitap Adı: Anafor
Kitabın Orijinal Adı: Timestorm
Yazar Adı: Julie Cross
Seri Adı: Fırtına
Seri Sıralaması: 3/3
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin, Macera
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 384
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: Günümüzde Jackson ve Holly bir felaketin eşiğinde.
Gelecekte Jackson ve Holly kendilerini içinden çıkılamayacak bir tuzağın içinde bulacak.
Geçmişte Jackson herkesi kurtarmanın bir yolunu bulmalı.
Kaderden kaçış yoktur.

Jacson ölümle burun buruna gelmesinin şokunu atlatırken yanında sadece en sevdiği insanlar - babasıi Courtney ve Holly - değil, birkaç zaman yolcusu da bulunmaktadır. Onların hayatlarını ve zaman çizelgesinin nasıl başladığını öğrenirken, Thomas ile Dr. Ludwing'in Göz Duvarı Karargah'ında yaptıkları deneylere son vermeleri gerektiğinin farkına varır. Bir kaçış planı olarak başlayan yolculuk, zaman ve insan, özgür irade ve barış arasındaki bir savaşa dönüşür. Bu, Jackson'ın vermek için doğduğu bir mücadeledir ve geri çekilmeyecektir. Hiçbir şey için. Hiç kimse için.

Yorumum: Uzun zamandır bitirmek istediğim serileri yavaş yavaş bitiriyorum. Fırtına serisi de onlardan birisiydi. Elimde okumadığım serinin son kitabı kalınca hemen okumak istedim.

Beni korkutmuyorsun, Jackson Meyer. Sen, geçmişin, gelecek için planların. Bunların hiçbirinden korkmuyorum.



Serinin kitapları birbiriyle çok bağlantılı ve iç içe. Bu nedenle ard arda ya da kitaplar arasını kısa tutarak okunmalı. Ben arayı uzun tuttuğum için ufak ufak boşluklar kalarak okudum aklımda ama sonra toparlandı.

Ama eğer senin gerçekten kim olduğunu bilmiyorsa birini sevebilir misin?


Anafor, seride birçok kafa karıştırıcı sorunun yanıt bulduğu bir kitap. Kitabın adının neden Anafor olduğu ise kurgunun içine çok güzel yedirilmiş. Jackson bu kez başka bir yerde ve başka bir zaman diliminde sıkışıp kalmıştır, ancak yalnız değildir. Yanında babası, kız kardeşi Courtney, sevdiği kız Holly ve zaman yolculuğu yapan arkadaşları vardır. Neden burada oldukları , Courtney'in nasıl yaşadığı ya da buraya onların kim hapsettiği hakkında bir bilgileri yoktur. Ancak tüm bunların cevabını öğreneceklerdir.

Fırtına Serisi Seri Sıralaması
1.      Fırtına (Tempest)
2.      Girdap (Vortex)
3.      Anafor (Timestorm)

0,5. Today is Tomorrow

(Spoiler başlangıcı) Bence kitapta yer alan ve ormanda yaşayan insanlar konusunda boşluklar vardı. O kısım kısa kesilmişti. Neden orda oldukları anlaşılıyordu ama bir yerlerde yine de eksikler vardı (Spoiler sonu).

Seriye genel olarak baktığımda sevdim. Zaten konu itibariyle de zaman yolcuları dikkatimi çeker. Ancak kısa aralıklarla okusaydım daha çok severdim.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!


Herkese bol kitaplı günler!!


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...