26 Mart 2016 Cumartesi

The Hero #1: Yasak Sevgili - Laura Kaye



Kitap Adı: Yasak Sevgili
Kitabın Orijinal Adı: Her Forbidden Hero
Yazar Adı: Laura Kaye
Seri Adı: The Hero
Seri Sıralaması: 1/2
Türü: Günümüz Aşk, Romans
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 296
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: Alyssa Scott, yıllar sonra doğup büyüdüğü Frederick'e geri döndüğünde cebinde sadece yüz doları vardır; aklındaysa hayalleri… Onun hem yeni bir başlangıç yapıp para kazanmasını hem de hayallerine giden yola adım atmasını sağlayacak yer ise kasabanın ünlü müzik kulübü Whiskey's'tir.

Yıllar önce küçük bir kızken âşık olduğu -ve hâlâ unutamadığı- Marco Vieri'nin de aynı kulüpte çalıştığını bilen Alyssa, onu yıllar sonra yetişkin bir kadın olarak yeniden göreceği için oldukça heyecanlıdır.

Marco Vieri, en yakın arkadaşının küçük kız kardeşi Alyssa'yı gördüğünde kendini rahatsız hisseder. Çünkü Alyssa, artık küçük bir kız değildir. Yetişkin bir kadın olmuş, hatta daha da kötüsü, fazlasıyla göz alıcı yetişkin bir kadın olmuştur. Whiskey's'te çalışmaya başlayacak olması Marco için hiç kolay olmayacaktır. Çünkü bir yerden sonra Marco, onu sadece başka erkeklerden değil, kendisinden de korumak zorunda kalır.

Yorumum: Bu aralar kafa dağıtıcı, kolay okunan kitapları okumayı tercih ediyorum. Bu nedenle yayınevi tercihimi Nemesis Kitap’tan yana kullanıyorum. Yine çabuk okunan, güzel bir kitap olan Yasak Sevgili’yi okudum.

Blogu uzun zamandır takip eden ya da beni yakından tanıyan arkadaşlarım bilirler ki en yakın arkadaşın kardeşine aşık olma hikayelerini ayrı bir severim. Klasik bir kurgu, klişe olaylar zinciri… Başlangıcı ve sonucu bırakın ilerleyişi bile az çok bildiğimiz hikayelerdir ancak ben okumaktan çok keyif alırım. Bu kitabı sevmemdeki bir diğer etken ise erkek karakterin asker kökenli ve geçmişi ile ilgili sorunları olmasaydı. 


Alyssa, doğup büyüdüğü kasabaya geldiğinde beş parasızdır. Bir an önce bir işe ihtiyacı vardır. İşe girdiği yerse senelerce aşık olduğu adamında çalıştığı bir işletmedir.


Marco, Alyssa’nın ağabeyinin en yakın arkadaşıdır ve üçü beraber büyümüştür. Marco, genç kızı gördüğünde çok şaşırır çünkü Alyssa eskisi gibi küçük bir kız değil tam bir kadın olmuştur. Marco çok geç kalmadan genç kızın çekimine kapılır ancak iki sorun vardır. Birincisi; Alyssa en yakın arkadaşının kardeşidir. İkincisi ise, Marco askerliği mecburen bırakmıştır ve hem ruhsal hem de fiziksel olarak birçok yarası vardır. 

The Hero Seri Sıralaması
1.       Yasak Sevgili (Her Forbidden Hero) - Alyssa Scott ve Marco Vieri
2.       Beni Aşka İnandır (One Night with a Hero) – Brady Scott ve Joss Daniels

Serimiz çok kısa iki kitaptan oluşuyor. Daha yeni blog ikizim Kütüphanemden Kitap Manzaraları ile kısa seriler hakkında konuşmuştuk. Bu kitapta üstüne tam oldu :p Yayınevlerinin politikası malum belli. Uzun serileri beklemesi zor. Kurgu bir yerden sonra kaçıyor maalesef. Böyle iki-üç kitaplık serilerde ise hem seri çabuk bitiyor hem de fazla beklemeden bir seriyi bitirmiş oluyoruz.

Laura Kaye’nin önceden Karanlıkta romanını okumuş ve çok beğenmiştim. Bu kitapta da yazar beni şaşırtmadı. Akıcı anlatımlarını ve kurgularını beğeniyorum. Yazar kısaca  radarıma girdi :p 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

1 yorum:

  1. merhaba bende bu tarz konulu kitapları ayrı bir seviyorum önerebileceğin ayni konuya sahip baska kitaplar varsa cok sevinirim��

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...