3 Şubat 2016 Çarşamba

The Hathaways #2: Vazgeçmem Senden - Lisa Kleypas



Kitap Adı: Vazgeçmem Senden
Kitabın Orijinal Adı: Seduce me at Sunrise
Yazar Adı: Lisa Kleypas
Seri Adı: The Hathaways
Seri Sıralaması: 2/5
Türü: Historical Romance
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 352
Basım Tarihi: 2012
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: New York Times gazetesinin çok satan kitaplar listesinin gözde yazarından göz kamaştıran bir roman daha...

İnkâr edilen bir arzu...
Yasaklanmış, özlem dolu bir aşk...

Yakışıklı bir Çingene olan Kev Merripen uzun süredir güzel ve terbiyeli Winnifred Hathaway'yi arzulamaktadır. Fakat gizemli bir kökene sahip olduğundan belirsiz geçmişinin etrafına ışık saçan hassas Win'e zarar vermesinden korkar. Bu yüzden onun cazibesine karşı koymaya çalışır ve çok geçmeden genç kız ondan çok ama çok uzağa gitmek zorunda kalır.

Merripen, Win İngiltere'ye geri döndüğünde her ne olursa olsun aşkı inkâr eden biriymiş gibi görünmeye devam eder. Bu sırada genç kızın karşısına çekici, karşı konulmaz bir talip çıkar. Kev ya şimdi harekete geçecektir ya da asla. Fakat önce kaderine dair tehlikeli bir sırla yüzleşmesi gerekmektedir, aksi takdirde âşık olduğu kadını sonsuza dek kaybedecektir.

Yorumum: Lisa Kleypas geç tanıştığım ama çok sevdiğim bir yazar oldu benim için. Yazarın Süs Bitkileri serisini bitirmiştim ama Hathaways serisi için son kitabın çıkmasını beklemiştim. 
Vazgeçmem Senden kitabına iki kere en baştan başladım ve bir şekilde okuyamadım, yarım kaldı. Kitabı bitirip, seriye devam etmek istediğimden bu sefer gözümü kararttım ve en baştan başlayarak tekrar okudum kitabı. Şimdiye kadar 6 tane Lisa Kleypas romanı okudum ve en çok açık ara farkla bu kitabı beğendim.


Ahh Merripen sen ne farklı bir adamsın! Bir anda buz gibi bakışlara sahip korkutucu bir adam olabilirken, bir anda tutkulu bir aşık olabiliyorsun. :p


Win, sağlığına kavuşmak için Fransa’ya gider çünkü çocukken yaşadığı bir hastalık sebebiyle sağlıklı biri değildir. Merripen ise Win’in gitmesini hiç istememektedir. Merripen bir Çingene’dir ve çocukken Win’in ailesine katılır. Her zaman ikili arasında bir etkileşim olmuştur buna aile de şahittir ancak genç adam, Win’e layık olmadığını düşünmektedir. Bu düşüncesini destekleyici birçok şey vardır ancak  ne aile ne de Win böyle düşünmemektedir. Bakalım Merripen, Win’e olan hislerinde ne kadar direnebilecektir?

Kitabın kahkahalarla güldüğüm kısımları ise kardeşlerin ağabeyi ve evin Lordu olan Leo’nun, mürebbiye ile olan takışmalarıydı. Zaten serinin dördüncü kitabı olan Daha Sabaha Çok Var bu ikilimiz hakkında. 

“Lordum,” dedi Bayan Marks aksi bir sesle. Hemen bizimle birlikte salona gelmenizi istiyorum. Mutlaka öğrenmeniz gereken şey…”

“Sizin de görgü bilginize bağlı olarak Bayan Marks kimse evin efendisine ne yapması gerektiğini söyleyemez.”

Mürebbiye sabırsızlıkla dudaklarını büktü. “Görgü kurallarının canı cehenneme. Bu çok önemli.”


The Hathaways Seri Sıralaması
1.      Benimle Kal (Mine Till Midnight) – Amelia Hathaway ve Cam Rohan
2.      Vazgeçmem Senden (Seduce me at Sunrise) – Win Hathaway ve Kev Merripen
3.      Gecemi Aydınlat (Tempt me at Twilight) – Poppy Hathaway ve Harry Rutledge
4.      Daha Sabaha Çok Var (Married by Morning) – Leo Hathaway ve Bayan Marks
5.      Meğer Ne Çok Sevmişim (Love in Afternoon) – Beatrix Hathaway ve Kaptan Christopher Phelan

Serinin diğer kitapları çıktığı için çok şanslıyım. Lisa’nın tarzını sevdiğimden içim rahat okuyabilirim.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


2 yorum:

  1. merhaba, sitenizi tesadüf eseri buldum iyi ki de bulmuşum.....paylaşımlarınız çok güzel .fazlasıyla faydalanıyorum...haftada 2 kitap okumaya çalışıyorum ..(önerilerinizi dikkate alıyorum)lütfen vazgeçmeden devam edin...yolunuz açık olsun ben sizi çok sevdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarınız için teşekkür ederim. Vazgeçmeye hiç niyetim yok. :) Böyle devam edeceğim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...