25 Ağustos 2015 Salı

The Rephaim #1: Gölgeler - Paula Weston



Kitap Adı: Gölgeler
Kitabın Orijinal Adı: Shadows
Yazar Adı: Paula Weston
Seri Adı: The Rephaim
Seri Sıralaması: 1/4
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4,5/5



Arka Kapak Yazısı: Gaby Winters yaklaşık bir yıl önce ikiz kardeşi Jude'u bir trafik kazasında kaybetmişti. Kazadan sonra bedeni iyileşmişti ama acısı hâlâ ilk günkü gibi tazeydi ve kâbusları bitmiyordu: Her gece kâbuslarında iblislerle ve cehennemin diğer yaratıklarıyla savaşıyordu.

Ve sonra karşısına Rafa çıktı. Rafa, sadece kâbuslarında sık sık gördüğü çocuk değildi, aynı zamanda ikiz kardeşi Jude'la da bir geçmişleri olduğunu iddia ediyordu. Gaby, hayatı ve kendi hakkında bildiğini düşündüğü gerçeklerin sadece birer yalan olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı ve bulması gereken gerçekler kâbuslarındaki gölgelerde gizliydiler. Rafa kimdi? Refaimler kimlerdi? Ve en önemlisi Gaby kime güvenebilirdi?

"Sıkı, zekice yazılmış ve farklı… Okuduğum en iyi melek temalı kitaptı!"
-Alpha Reader-

Yorumum: Uzun zamandır okumayı en çok istediğim kitaplardan biri Yabancı Yayınları’ndan çıkan Paula Weston’ın yazmış olduğu Gölgeler’di. Zamansızlık, başka kitaplar derken bu zamana kadar kaldı. Hazır ikinci kitap çıkmış ve onu da almışken bir okuyayım dedim.

Kitabın fantastik kısmını bir kenara bırakırsam kesinlikle eğlenceli, kafa dağıtıcı ve çerez bir kitaptı. Fantastik yanı ise son derece doldurulmuştu ve hafif değildi. 



“Aklını başına topla; burası güvenli değil. Pantolonunu da düzelt.”
Üstümü düzeltirken Rafa bana mahremiyet tanımıyor. “Peki, ne yani, barmenden mi hoşlanıyorsun?” Ses tonu aksi.
“Simon iyi bir çocuk.”
Rafa eğilip yaklaşıyor, “Benim gibi öpüyor mu?”
“Hayır. Dediğim gibi, iyi çocuk.”

Gaby, trafik kazasında ikiz kardeşi Jude’u kaybedince ailesi ile iletişimini keserek başka bir yere taşınmıştır. Kardeşini çok özlüyor, kabuslar görüyor ve acısını içinde yaşıyordur. Bir gün karşısına Rafa çıkar. Rafa, kabuslarında gördüğü ve ismini Matt olarak verdiği kişidir. Bu yakışıklı genç aynı zamanda da Jude’un en yakın arkadaşıdır. Gaby’e hatırlamadığı bir hayatı olduğunu anlatır ve onu hiç bilmediği melekler, şeytanlar, iblis ve zebanilerin olduğu bir dünyanın içine çeker!

“O rüyaları hala görüyor musun?”
“Sen bara geldiğinden beri.”
Bir süre sessiz kalıyoruz. Sonra, “Neden bana Matt adını verdin?” diye soruyor.
“O zaman iyi bir fikir gibi gelmişti. Şimdi seni tanıyınca o karaktere Pislik desem daha uygun olurmuş.”

The Rephaim Seri Sıralaması
1.      Gölgeler (Shadows)
2.      Sis (Haze)
3.      Shimmer
4.      Burn

Kitaptaki seri mantığı da çok hoşuma gitti. Sis hakkında ipuçları vardı ya da ilerde ne olacağı. Bu tarz anlatım ve kurguları seviyorum. 

Yazarın kurgusu sağlam. Oluşturduğu dünya fazlasıyla merak uyandırıcı. Kitap diyaloglar sayesinde zaten akıcı ama düşmüş melekler hakkında daha fazla bilgi almak için hızlı okuyorsunuz. 

Elimde okumak istediğim çok kitap var, bunlardan biri de Sis. Kısa zamanda okurum diye umuyorum. Ve kesinlikle bizim kapaklar orjinal kapaktan bin kat daha güzel *_*

Bu alıntı kesinnlike SPOİLER, ama yazmazsam olmazdı. Ondan aman dikkat!

"Dengesiz ruh halin sabrımı taşırmaya başlıyor biraz."
"Benden özür mü bekliyorsun?"
"Ergen gibi davranmayı kesmeni bekliyorum."
"Ben ergenim zaten!"
"Hayır, değilsin. Sen yüz otuz dokuz yaşındasın."

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...