5 Mayıs 2014 Pazartesi

Köşe Yazılarım - 13: Alyssa Day Röportajım!!



Herkese merhaba!!

Bu hafta köşemde kitap yorumu ile değil de çok sevdiğim bir yazar olan Alyssa Day ile yaptığım röportajla sizlerleyim. Röportaj fikrini hiç aklımda yokken aklıma sokan, beni cesaretlendiren ve her anımda yanımda olan Pudram ve blog ikizime çok teşekkür ediyorum. Kızlar olmasa bu yazı da röportaj da olmazdı. :*

Alyssa Day çok sevdiğim bir yazar. Martı Yayınları’ndan Poseidon Savaşçıları serisinin ilk üç kitabı Atlantis’inYükselişi, Atlantis’in Uyanışı ve Atlantis’in Kurtuluşu Türkçe’ye çevrilmiştir.

Diğer köşe yazılarımı okumak için tık tık!!

Keyifli okumalar!!


Kitap Tutkusu köşesinde bu hafta bir değişiklik yapıp, yazar röportajı okumaya ne dersiniz? Poseidon Savaşçıları serisinin yazarı Alyssa Day röportaj teklifimi kırmayıp, kabul etti ve sorularımı yanıtladı. Çok sıcakkanlı bir yazar. Mailime ilk cevabından itibaren yazışmamız sürecinde bana tüm içtenliğini hissettirdi. 

Poseideon Savaşçıları, Alyssa Day’in yazmış olduğu fantastik bir seridir. Vampirler, kurtadamlar, cadılar, büyüler ve kayıp kıta Atlantis’ten savaşçılar’ın olduğu heyecan dolu hikayeler sizi beklemektedir. 

Kitap Tutkusu: Merhaba Alyssa. Öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için çok teşekkür ederim. Sorularıma senin hakkında hiç bilgisi olmayan insanlara kendini nasıl tanıtırsın diye başlamak istiyorum. Bana biraz kendinden bahseder misin?

Alyssa Day: Merhaba Kitap Tutkusu. Bana röportaj teklif ettiğin için ben teşekkür ederim. Kendimden bahsedecek olursam; babam pilot olduğu için gökyüzünde büyüdüm diyebilirim. Hatta 2 yıl İzmir’de yaşadım. İzmir’de harika zaman geçirdiğimi ve Türk halkının yardımsever olduğunu hatırlıyorum. Her sabah markete gider ve taze ekmek satın alırdım. Tadı harikaydı ve hala favorimdir. Türkçe olarak “ekmek” diyorsunuz, değil mi? Üniversitede hukuk okudum ve birkaç yıl avukatlık yaptım. Ancak kitap yazmayı daha çok seviyordum ve yazarlık yapmaya başladım. Bir donanma subayı ile evliyim ve iki çocuğumuz var. Bir gün yine Türkiye’ye dönmek isterim.

KT: Poseidon Savaşçıları serisini hiç okumamış birine nasıl anlatırsın?

AD: Poseidon savaşçıları serisi bir fantastik romandır. Kayıp kıta Atlantis’ten gelen ve sonsuza kadar dünyayı kötülerden korumayı amaçlamış savaşçıları konu alan bir seridir.

Yazarımızdan çalışma ortamının fotoğrafını istedim, saolsun kırmadı beni. Alyssa Day'in kitaplarını yazdığı ortam.


KT: Seride vampirler, şekil değiştirenler, kurtadamlar gibi birçok fantastik karakter var. Yalnız vampirler çok kötü ve karanlık bir doğaya sahipler. Bunun nedenini bize söyleyebilir misin?

AD: Aslında vampirlerin hepsi kötü değil. Daniel, Atlantislilerin tarafında ve onlar için bir kahraman. Daniel’in kitabı Vampir in Atlantis serinin yedinci kitabı. Henüz Türkçe’ye çevrilmedi ancak okuduğunda ne demek istediğimi anlayacaksın.

KT: En sevdiğim erkek karakter Alaric ve kadın karakter de Quinn. Alaric çok güçlü bir adam ve Atlantis’in kendi aşkından daha önemli olduğunun bilincinde. Quinn ise kimseye benzemeyen farklı bir kadın. Senin favori erkek-kadın karakterlerin kimler ve neden?

AD: Hepsini seviyorum! Alaric ve Quinn’in hikayesi serinin son kitabı olan Heart of Atlantis’dir. Belki favori karakterim olarak Ven’i seçebilirim. Kendisi çok komik!

KT: Poseidon Savaşçıları serisini ve Alaric-Quinn ikilisini 3 kelime ile anlatacak olsan hangi kelimelerle tanımlarsın? 

AD: Poseidon Savaşçıları: Seksi, öfkeli, onurlu. Alaric-Quinn ikilisi: Karanlık, şiddetli, aşık.
KT: Son olarak Türk okuyucularına eklemek istediğin bir şey var mı?

AD: Kitaplarımı okuyan tüm Türk okuyucularıma teşekkür ederim. Ve güzel ülkenizde geçirdiğim harika zamanları hatırlattığın için sana teşekkür ederim.

KT: Ben teşekkür ederim Alyssa. Yeni kitaplarının çevrilmesini dört gözle bekliyorum!


2 yorum:

  1. Harikaaaaa bir röportaj olmuş alyssa day'ı çok seviyorum çok iyi oldu benim için keşke bende yapabilsem :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...