20 Mayıs 2014 Salı

Kalp Üçlemesi #1: Kalpten Kalbe - Kat Martin



Kitap Adı: Kalpten Kalbe
Kitabın Orijinal Adı: Heart of Honor
Yazar Adı: Kat Martin
Seri Adı: Kalp Üçlemesi
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Historical romance, Aşk, Viking
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 367
Çıkış Tarihi: 2014
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: Bir deniz kazasında yaralanınca korsanlar tarafından esir alınan cesur Viking savaşçısı, Londra'ya getirilir. Bir sirkte, kafes içinde kilitli tutularak gezdirilmektedir. Dilini bilmediği bu ülkede, kafesin içinde sadece kendi dilinde konuşarak yardım istese de, hiç kimse onu anlamamaktadır. O güne dek…

Krista Hart, toplumsal sorunlar ya da sosyal adaletsizlikle ilgili yazmaktan çekinmeyen bir gazetecidir. Son zamanlarda şehrinde epey meşhur olmuş sirki görmeye gider ve duyduğu yabancı dildeki sözcükleri anlar. Çünkü o dili bilmektedir. Esir düşen Viking'in yardım çığlığını duyan Krista, onu kurtarmanın bir yolunu bulabilecek midir? Peki ya cesur Viking'in o kafesten çıkması, gerçekten kurtulduğu anlamına gelir mi?

Krista, adlandıramadığı bir çekim hissettiği bu adama yardım edebilmek için ne kadar ileri gidebilir?



Yorumum: Ne zamandır aklımdaydı Viking kitapları. Hatta arkadaşlarıma hep çevrilse de bir Viking kitabı okusak diye kaç kere demişliğim vardır. Şans yüzümüze güldü ve Nemesis Yayıncılık’tan Kalpten Kalbe kitabı Türkçe’ye çevrildi. 

Arka kapağı okuyunca sonunda istediğim konulu bir kitap çevrildi diye düşündüm. Bu kadar bekledikten sonra okuyacağım ilk Viking kitabından beklentim takdir edersiniz ki bir hayli fazlaydı. Kat Martin’in Kalpten Kalbe’si hayalimdeki Viking kitabının bile ötesindeydi, çok beğendim.


Leif bir Viking. Klan lideri olan babasına karşı çıkarak yeni yerler keşfetme duygusuna yenik düşmüş ve bir gemi yolculuğuna çıkmıştır. Gemi yolda batmış, içlerinden bir tek Leif kurtulmuştur. O da şimdi bir sirkte, kafese kapatılmış bir şekilde insanların gözü önünde sergilenmektedir.

Krista Hart, toplum kurallarını çok takmayan, bir çok düşman kazanan Kalpten Kalbe gazetesinin sahibidir. Babası bir profesördür ve Vikingleri araştırmaktadır. Krista’nın yolu Leif ile kesişince hem babasının hem Viking’in hem de genç kızın hayatı bambaşka bir yola sürüklenmiştir.

Profesör Hart, Leif’e İngilizce, okuma ve yazma öğretirken, Krista da genç adama İngiliz aristokrasisinin katı kurallarını öğretmektedir.

“Kadının arkasından yürüyen bir adam mı? Neden bunu yapsın ki? Erkek daha güçlüdür ve onun koruyucusudur. Tehlike karşısında erkeğin yola öncülük etmesi gerekmektedir.”


“Evin salonuna girerken tehlikeyle karşılaşabileceğimizi zannetmiyorum, bu yüzden erkeğin önde olması için bir sebep yok. Kadının önden girmesi saygı göstergesidir.”


Kuralları öğrenmek Leif açısından çok da kolay değildir, çünkü bir Viking olarak düşünmektedir.
 
Seri Bilgisi
1.      KalptenKalbe (Heart of Honor) – Krista ve Leif
2.      Heart of Fire
3.      Heart of Courage

Ve tüm bu yaşananlara, imkansız gözükmesine rağmen alevlenen bir aşk.

"Sen beni o kafesten kurtardığın günden beri benimsin. Tanrılar, seni bana gönderdi, işte değişmeyecek olan bu."

Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. Blogunu yeni kesfettim cok guzel yaziyorsun. Tek tek tum yorumlarini okuycam.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...