19 Aralık 2015 Cumartesi

The Originals #1: Yükseliş - Julie Plec



Kitap Adı: Yükseliş
Kitabın Orijinal Adı: The Rise
Yazar Adı: Julie Plec
Seri Adı: The Originals
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 304
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Aile Güçtür!

Köken Vampir ailesi bin sene evvel birbirlerine bir söz verdi. Her zaman ve sonsuza dek bir arada kalacaklardı. Ama verilen sözleri tutmak ölümsüzken bile kolay değildi.

1722 yılında New Orleans'a ayak basan Köken Vampirler Klaus, Elijah ve Rebekah Mikaelson tehlikeli geçmişlerini arkalarında bıraktıklarını zannederler. Ne var ki bölgelerini kimseyle paylaşmak istemeyen cadılar ve kurt adamlar bu kanunsuz şehirde cirit atmaktadır. Üstelik çok yakında gerçekleşmesi planlanan bir evlilikle birlikte aralarındaki ittifak sonsuza dek mühürlenecektir. Ama düşmanları birbirine düştüğünde kendilerini çok daha güvende hisseden Köken Vampirlerin şehri bu iki klana teslim etmeye hiç niyetleri yoktur. Özellikle de müstakbel gelin Vivianne'e gönlünü kaptıran Klaus'un. Elijah ailesi ile birlikte güvende olabilecekleri bir yuva aramakla, Rebekah da Fransız ordusunu kendi saflarına katmakla uğraşırken aşk sarhoşu Klaus hem kendisini hem de ailesini büyük bir tehlikeye atacak olayların içine sürüklenmektedir.

Yorumum: Dizisini takip etmediğim ama severek okuduğum bir kitap yorumuyla sizlerleyim. The Originals, Yükseliş! 

Klaus, Elijah ve Rebekah, ailelerinden kalan tek vampirlerdir. Cadılar ve kurtadamların olduğu bir şehirde yaşamaktadırlar. Ne var ki geçmişte olan bir olay nedeniyle vampirlerin tam yerleşmesine izin verilmemektedir. Ama vampirlerimiz artık yerleşmeleri gerektiklerine karar verince yaşanacaklar kaçınılmazdır.


Kitabımız üçüncü kişi tarafından, her bir bölümde bir karakteri anlatacak şekilde yazılmış. Bir bölümde Klaus ve cadı Vivianne’nin olayları anlatılırken, diğer bölümde Elijah’ın aileye yer bulmasından bahsediliyor. Ve sonra da en merak ettiğim ve onun için hızlı okuduğum Rebekah’nın Fransız askerleri ile yaşadıkları geliyor. 

The Originals Seri Sıralaması
1.      Yükseliş (The Rise)
2.      The Loss
3.      The Resurrection

Serimizi sevdim ve devamını bekliyorum. Tek takıldığım ve ondan 4 puan verdiğim şey ise Klaus’un Vivianne’e olan hislerinin çabuk gelişip, dallanıp, budaklanması. Sanki her şey çok çabuk oldu, bitti gibi geldi. En sevdiğim şey ise olayların 1722’de geçip, teknolojiden uzak olmaları. Günümüzde geçen vampir kitaplarından sonra bu kitap daha ilginç ve enteresan geldi. Eski zamanlarda geçen fantastik kitapları seviyorum. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

4 yorum:

  1. The Vampire Diaries i okuyup,izlemeden ve The Originals ı izlemeden anlayabilmemiz mümkün mü??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ikisini de izlemeden okudum ve sorun yaşamadım. Hala daha dizileri izlemedim, kitap yeterli geldi.

      Sil
  2. Izlemenizi tavsiye ederim ikiside harika diziler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Originals'a yeni başladım, iki üç bölüm izledim ama beğendim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...