2 Eylül 2013 Pazartesi

OKK 8. BLOG TUR: AŞK TÜM ZAMANLARIN İÇİNDEN GEÇER - 1: YAKUT KIRMIZI YORUM



Kitap Adı: Yakut Kırmızı
Kitabın Orijinal Adı: Rubinrot – Liebe Geht Durch Alle Zeiten
Yazar Adı: Kerstin Gier
Seri Adı: Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Genç-Yetişkin Fantastik
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 351
Çıkış Tarihi: Nisan, 2013
Puanım: 4,5/5



Arka Kapak Yazısı: Tüm zamanların sınırlarını aşan bir yolculuğa hazır mısınız?
Uluslararası çok satan yazar Kerstin Gierden unutamayacağınız ve bağımlısı olacağınız bir seri…

Bazen sır küpü bir ailede yaşamak gerçekten de zordur. En azından 16 yaşındaki Gwendolyn bundan kesinlikle emindir. Ta ki günün birinde kendini son yüzyılın Londrasında bulana dek. O zaman bunun ailesinin en büyük sırlarından biri olduğunu anlar. Buna karşın anlamadığı; bu zaman yolculuğunda aşka yer olmadığıdır. Çünkü bu, durumu daha karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramaz!

Çoksatan yazar Kerstin Gier dünyanın en güzel duygusunu hiç kimsenin başaramadığı biçimde hayata geçiriyor!"

Ateşli, komik ve acıklı: Gideon & Gwen aşklarıyla tüm zamanların sınırlarını aşıyorlar!




Yorumum: Birçok yazımda özgünlüğü sevdiğimi belirtmiştim. Bir kitabı benimsemem ve beğenmem için en önemli şey özgün olmasıdır. İşte Aşk Tüm Zamanlardan Geçer serisi de kriterlerime mükemmel şekilde uyan bir seri! Nasıl olurda beğenmem? :D

Kitabımızda zaman yolculuğu yapabilen iki ailemiz vardır. Ancak bu iki aileden de herkes geçmişe gidememektedir. Zaman yolculuğu yapacak olan kişinin gen taşıyıcı olması gerekmektedir. Her yüzyıldan bir erkek de Villiers  ailesinden ve bir kadın Montrose ailesinden sıçrayış yapabilmektedirler.

Günümüzde gen taşıyıcı olan kişiler Gideon ve Charlotte’dur. Ama durun bir dakika! Kitabın arkasında Gwen yazıyor değil mi? Montrose ailesinde bir karışıklık olmuş ve asıl zaman sıçrayışı yapabilen kişinin Gwen olduğu ortaya çıkmıştır. Hem de tüm hazırlık ve planlar Charlotte üzerine kurulmuşken! Gwen ise ahh zavallı kız! Ne geçmiş zaman hakkında bilgisi vardır ne de gen sıçrayışı hakkında. Kime soru sorsa kafasındaki soru işaretleri azalacağına artmaktadır. Hikaye Gwen’in gözünden anlatıldığı için okuyucunun da kafası gittikçe karışmaktadır. Bu kitap için eksi bir şey miydi? Kesinlikle hayır! Hikayeye daha bir merak uyandırıcı ve sürükleyici bir hava katmıştı. Şahsen ben merak ede ede okudum! 


Şaşkın kızımızın yetenekleri bir tek geçmişe gidebilmesi ile sınırlı değildir! Gwen, bir de hayaletleri görebilmektedir! Bence kitabın hatta serinin genel olarak en komik kısımlarıydı. Hele ki Gwen’in hayaletlerle konuşurken yanındaki insanların, onunla konuşuyormuş gibi cevap vermesi tam bir komediydi. Yazar bu sayfalarda kesinlikle tarzını ortaya koymuş!

Sizde şaşkın Gwen’in komik hallerine gülmek ve zaman yolculuğunun ardındaki sis perdesini kaldırmak istiyorsanız seriye başlayın derim! Zaten başladıktan sonra elinizden bırakamayacaksınız!


Alıntı:
“Merhaba, ben Gwendolyn, gelecekten geliyorum. Kanıt olarak size bu fermuarı gösterebilirim. Bahse girerim ki, henüz icat edilmemiştir, doğru mu? Ayrıca jumbo jetler, televizyonlar ve buzdolapları da öyle…”
………………....................................
Çocuk her ne demekse, Apple’ın hisse senetlerini satın almamızı önerdi.
 





Herkese bol kitaplı günler!!


2 yorum:

  1. Bu kitabı almayı düşünüyorum ve kitap yorumunuzu göz önünde bulunduracağım. Gelecek yazılarınızı bekliyorum, Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel kitaptı. Ben kesinlikle tavsiye ederim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...