17 Ağustos 2013 Cumartesi

OKK 7. BLOG TUR: MUTLULUĞUN ÖTEKİ YÜZÜ - SERE PRINCE HALVERSON : YORUM



Kitap Adı: Mutluluğun Öteki Yüzü
Kitabın Orijinal Adı: The Underside of Joy
Yazar Adı: Sere Prince Halverson
Türü: Aile, Dram
Yayınevi: Arkadya Yayınları
Sayfa Sayısı: 392
Çıkış Tarihi: Temmuz 2013
Puanım: 4/5

 


Arka Kapak Yazısı:
Gerçek mutluluk nedir, nerededir? Peki, onu bulmak için ne kadar ileri gidebilirsiniz?

Ella Beene için mutluluk eşi Joe ve Joenun önceki evliliğinden olan iki küçük çocuğuyla kurduğu mutlu yuva demektir. Ancak bir yaz sabahı Joeyu onlardan sonsuza dek koparan acımasız dalga, sadece onu değil sırlarını da beraberinde götürür. Üç yıl boyunca çocuklara kendi öz evlatlarıymışçasına bağlanan Ellanın hayatı, cenaze töreninde çocukların biyolojik anneleri Paigein ortaya çıkmasıyla da tamamen altüst olur.

Joeyla evlilikleri boyunca Paigein Joeyu ve çocukları terk edip gittiğini ve ortadan kaybolduğunu sanan Ellanın kalbinde tarifsiz bir acı, elindeyse çözülmesi gereken yepyeni bir bulmaca vardır artık. Bir yandan canından çok sevdiği çocukları için Paige ile velayet savaşı verirken, diğer yandan Joenun ona miras bıraktığı diğer şeyin, yani hiç açılmamış mektupların içinde pusuda bekleyen sırların ardındaki gerçeği öğrenmek zorundadır. Ella, kalp ağrıları ve gözyaşlarıyla dolu bu yolculukta her şeye rağmen umut etmeyi bir kez daha hatırlayacaktır.
Seré Prince Halversonın duygu yüklü kaleminden dökülen Mutluluğun Öteki Yüzü, herkesi derinden etkileyecek, yüreklerinize kazınacak türden bir roman.


"Halversonın güçlü ve gerçekçi bir hikâyeyle süslediği bu harika roman sizi alıp götürecek. Sayfaların nasıl akıp gittiğini anlamayacaksınız bile."
Library Journal





Yorumum: OKK 7. Turumuzun  3. gününe hepiniz hoş geldiniz. 

Mutluluğun Öteki Yüzü, kapağı bir o kadar canlı ve neşeli ama hikayesi ise bir o kadar duygusal olan bir kitaptı. Elle Beene, eşi ve üvey çocukları ile mutlu bir şekilde yaşamaktadır. Taa ki eşi Joe ölene kadar! Joe’yu bir kaza sonucu kaybeden Elle, Joe’nin çocukları ve dükkanının borçları ile bir başına kalmıştır. Çocuklar babalarının ölümü ile o kadar sarsılmışlardır ki Elle’nin de kendilerini terk etmesi hakkında endişelenmektedirler.

“Anneciğim, şey sen ölmeyeceksin değil mi?”

“Tatlım, bir gün öleceğim. Herkes ölecek ama önce, uzun bir süre buralarda olmayı planlıyorum.”

“Şey, yakın zamanda buralardan gitmeyi planlıyor musun?”

“Ah, tatlım. Hayır. Sizi asla terk etmeyeceğim. Söz veriyorum. Tamam mı?”

Kitabın bu kısmını okurken içim acıdı. Küçük yaşta anne-babasından birini kaybeden çocuklarda diğerini de kaybetme korkusu yaşayacağını bir çok yazıda okumuştum. Bu konuyu psikolog olan sevgili blog ikizim daha iyi bilir ama yazar yukarıdaki konuşmalarla çocukların korkusunu dile getirmiş.

Joe’nun cenaze törenine eski eşi ve çocukların biyolojik annesi Paige gelir ve Elle’miz ne yapacağını şaşırır. Eşini kaybetmiş bir kadın kendisinin olmayan çocukları da kaybetme korkusu yaşamaya başlar. Kaldı ki Elle, geçmiş evliliği boyunca çocuk özlemi çekmiş ve 5 kez denemesine rağmen anne olamamıştır. 

Paige, çocukları doğduktan sonra loğusalık depresyonuna gitmiştir. Günlerce üstünü değiştirmez, banyo yapmaz. Bir gün, çocuklarına zarar vereceğini düşünerek bir mektup ile Joe’yu ve çocuklarını terk eder. Elle’nin tek bildiği bunlardan ibarettir. Ama Paige, çocukları ondan geri almaya kararlıdır ve işin Elle’nin bildiklerinden çok daha fazlasının olduğunu iddia etmektedir.

Joe arkasında Elle’ye sırlar bırakarak bu dünyayı terk etmiştir. Genç kadın, Pandoranın Kutusunu açtığında Joe’nun sırları ile yüz yüze gelecektir. Sırlar yetmezmiş gibi dükkanın mali durumu ve Paige ile hukuk savaşı da eklenince Elle’yi zor günler, okuyucuyu da duygusal ve mücadeleci bir hikaye bekliyor!

Mutluluğun Öteki Yüzü, bir nevi büyüten mi doğuran mı annedir konusunu duygusal bir şekilde anlatan bir hikayedir. Bana soracak olursanız, bu durumda bence önemli olan çocuğu büyütüp bakmaktır. Yazarımız bu konuda ne düşünüyor diye merak ediyorsanız kitabı mutlaka okumalısınız!


 Katkılarından dolayı Arkadya Yayınları'na teşekkür ederiz.



4 yorum:

  1. Madem bana cevap hakkı doğdu :p : Bencee yas süreci çok iyi işlenmişti ikizim :)

    YanıtlaSil
  2. Bu kitabı mutlaka okumak istiyorum arkidişim çok methettin. Sen diyorsan vardır bi bildiğin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım tam senlik kitap :)) Seveceğinden eminim <3

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...