16 Haziran 2013 Pazar

Elizabeth Hoyt - Legend of the Four Soldiers serisi hakkındaki düşüncelerim



Merhaba arkadaşlar,

Daha önceki şu yazımda Julia Quinn’in Bridgerton serisi hakkındaki düşüncelerimiyazmıştım. Elizabeth Hoyt’un Legend of the Four Soldiers serisini bitirdikten sonra da böyle bir yazı yazmak istedim. Bakalım bu serideki enlerim nelermiş?




En sevdiğim karakterler: Lord Vale, Melisande (Leydi Vale), Bayan Corning.

Hiç sevmediğim karakter: Bu seride sevmediğim hiçbir karakter yok. Her karakteri kendi özellikleri ile sevdim.

En sevdiğim kitap: Bana Aşkını Söyle (Lord Vale ve Melisande’nin hikayesi).


En güldüğüm karakter: Lord St. Aubyn (Kıskançlık krizlerine girdiğinde kendisini çok komik durumlara sokmuştu).

Konusunu beğenmediğim kitap: Konusunu beğenmediğim kitap yok. Özellikle hainin kim olduğunu çok merak ederek okudum seriyi.

En beğendiğim kapak: Yabani Aşık.

Hiç beğenmediğim kapak: Günahkar Aşık (Kapak gerçekten de çok kötüydü).

En akıllı karakter: İlk kitap olan Günahkar Aşık’ın karakteri Hartley.

Atışmalarını en beğendiğim çift: Bayan Corning ve Lord St. Aubyn.

En üzüldüğüm karakter: Sör Alistair Munroe.

En aşık çift: Sör Alistair Munroe ve Helen.

En gözü kara aşık: Lord St. Aubyn.




Elizabeth Hoyt'un ülkemizde çıkan kitaplarının hepsini okudum ve kesinlikle tavsiye ederim. Tüm bu kitapların içinde en sevdiğim ise Bir Aşk Masalıydı!

Herkese bol kitaplı günler!!




7 yorum:

  1. Benimde kesinlkle açık ara beğendiğim Bir Aşk Masalı kitabydı (: Simon ile aşk yaşadım aylarca kafamda (: Utanıp kızarmasından butun utanmazlıgına kadar herbişeyini sevdim. Hoyt kesinlikle başarılı bir yazar Yabani Aşık ile bende Hoyt koleksiyonumu tamamlıyorum (: Yazı güzel olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Favorim kesinlikle Simon :)) Meleğim demesi!! Seride çok güzel bitti bence :)

      Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. merhaba. sizin blog tavsiyelerinizden yola çıkarak Hoyt'un kitapları ile tanıştım. yalnız önce serinin 3. kitabını okumuşum. nicole jordan kitaplarını bitirdikten sonra okuduğumdan mı yoksa jordan'ın tarzını daha çok sevdiğimden mi bilemedim fakat okuduğum kitaba pek ısınamadım. yoksa serinin ilk kitabından mı başlamalıydım? Galiba zorunlu birliktelikler veya evliliklerle ilgili konularla olan kitaplar daha çok ilgimi çekiyor. sizden de kitap tavsiye almak isterim. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Hoyt benim en sevdiğim yazardır, tüm kitaplarını sırası ile okudum. Türkçeye çevrilmiş iki serisi var. Siz Hoyt’un hangi kitabını okudunuz? Çünkü bu four soldiers serisinde sıralama önemlidir. Belki sıra ile okumadığınızdan önceki kitaplarla bağlantı tam olmamıştır. Nicole Jordan’da çok sevdiğim bir yazardır. iki yazarı karşılaştırırsam Hoyt cüretkar yazar, Jordan ise hem cüretkar yazar hem de komik diyaloglarla kurguyu süsler. Zorunlu birliktelikler ve evlilikler benimde çok hoşuma gider. Elizabeth Boyle’un Evcilik Oyunu’nu tavsiye edebilirim size. Onun dışında çok hist okudum ama şu an bu konuya dair başka örnek gelmedi aklıma. Yalnız Boyle cüretkar değildir daha çok diyalog ve olaylar vardır. Onun dışında eğlenceli, aşk dolu, kardeş atışmalarının olduğu bir hist.okumak istersiniz Julia Quinn’in Bridgerton serisini öneririm. Yine aynı şekilde Sabrina Jeffries’in Sharpe kardeşler serisini de öneririm. Eğlenceli, aşkın olduğu ve birazda gizemin olduğu bir seridir. Lisa Klaypes da sevdiğim yazarlardandır. Onun kitaplarını da öneririm size. Tam olarak aklınızda bir dönem varsa ya da İskoç hist’i de olsun derseniz daha farklı öneriler de söyleyebilirim. :)

      Sil
  3. seri olduğunu bilmediğim için malesef önce 'seni kalbime yazdım' adlı kitabı okudum. serinin ilk kitabı olan 'günahkar aşık' adlı kitabı annem kitapçıya gittiğinde alacaktı, kitapçı ona 'çirkinin aşığı' nı tavsiye etmiş. onu alıp gelmiş. anlayacağınız şimdi de bir başka seriden bir kitap oldu elimde :))
    tavsiye ettiğiniz "evcilik oyunu" adlı kitabı en kısa sürede alıp okumayı planlıyorum. anladığım kadarıyla tam benlik bir kitap :) ayrıca Julia Quinn hiç okumadım. bahsettiğiniz Bridgerton serisi ile ilgili yorumunuz okudum. seriyi merak etmedim desem yalan söylemiş olurum. ama önce Hoyt'un serisini tamamlamalıyım, tamamlayabilirsem tabi ki :) yanlış kitaplar almaya devam edersem tamamlamam zor gözüküyor. yardımlarınız için çok teşekkür ederim. aklımdaki tüm sorulara cevap oldunuz. blogunuzu takip etmeye devam edeceğim. yeni paylaşımlarınızı bekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seriye üçüncü kitapla başlamak şanssızlık olmuş. Çünkü seride aşk hikayelerinin dışındaki olay örgüsü kitapları birbirine bağlamaktadır. Çirkinin Aşığı diğer serideki ilk kitaptır ve ben çok severim. İlk Hoyt kitabım <3
      Seri sıralamalarına yorumlarımda yer veriyorum. Oradan bakabilirsiniz istediğinizde ya da yazmanız yeterli. Size sıralamalar hakkında bilgi veririm. Birşey değil. Güzel düşünceleriniz için ben teşekkür ederim :))

      Sil
  4. En azından annem bilmeden de olsa bir başka serinin ilk kitabını almış. Bunu duyduğuma sevindim. ilginiz için tekrar teşekkür ederim. Görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...