26 Kasım 2012 Pazartesi

Gece Avcısı Dünyası Serisi: Sonsuz Karanlık-Jeaniene Frost



Kitap Adı: Sonsuz Karanlık
Kitabın Orijinal Adı: Eternal Kiss of Darkness
Yazar Adı: Jeaniene Frost
Seri Adı: Gece Avcısı Dünyası (Gece Avcısı serisinin yan serisi)
Seri Sıralaması: 2/2
Türü: Fantastik
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 431
Çıkış Tarihi: Ocak/2012
Puanım: 7/10



Kapak Yazısı: Chicagolu özel dedektif Kira Graceling, kulaklarını tıkayıp yürümeye devam etmeliydi. Fakat görev bilinci, şafak vakti bir depodan gelen acı inlemeleri duymazdan gelmesini engelledi. Kira aniden kendini, ancak en kötü kabuslarında görebileceği bir dünyanın içinde buldu.

Bu dünyanın merkezinde de, hayattan artık hiçbir beklentisi olmayan, ölümsüzlerin nefes kesici efendisi Mencheres vardı. Kira ise hiç beklemediği bir anda ortaya çıkmıştı. Bu korkusuz, güzel insan, Mencheres'i kurtarmak için ölüme meydan okuyacaktı. Mencheres, Kira için yanıp tutuşsa da, onu kendi dünyasında tutmak, Kira'nın hayatını riske atmak anlamına gelecekti. Yine de her şeye rağmen, hayatının aşkını geri yollamaya gönlü elvermiyordu. Tehlike gittikçe yaklaşırken, Mencheres ya sevdiği kadını seçecekti, ya da kara büyüyle düşmanlarını yenmeye çalışırken son bir kez daha ölecekti...

Yorumum: Gece Avcısı Dünyası serisi, yazarın Gece Avcısı serisini yazarken okuyucuların isteği üzerine yazdığı bir yan seridir. Yan seri iki kitaptan oluşmakla birlikte ilk kitap Kızıl Damla (Spade ve Denise’nin hikayesi) ve ikinci kitap Sonsuz Karanlıktır. 

Sonsuz Karanlık’ı ilk kitap olan Kızıl Damla’ya göre biraz daha vasat buldum. Hatta okuduğum diğer Jeaniene Frost kitapları (Gece Avcısı serisinin ilk dört kitabı) çok daha iyiydi. Mencheres’in hikayesinde aksiyon beklerken, daha çok aşk ön plandaydı. Diğer kitaplardan okuduğumuz çoğu vampirin atası olan Mencheres’in bu kadar duygusal bir kitapla anlatılması beni şaşıttrı.

Mencheres, dört bin yıllık vampir yaşamı boyunca bir çok olay görmüş, can almış, bazen kendine göre kötülük yapmış ve kötülük görmüştür. Geleceği görme özelliği olan Mencheres, artık bu özelliğini kaybetmiş ve ne zaman bu özelliğini kullanmaya çalışsa sadece koyu bir karanlık görmektedir. Bu karanlığı kendi ölümü olarak yorumlayan vampir kendi ölümünü kendisi hazırlamaktadır.

Kira, bazı sebeplerden dolayı polis olamayan özel dedektiflik yapan bir insandır. Bir gün işten eve dönerken eski bir depodan çığlıklar duyar ve yardım etmeye karar verir. Depoya girdiği an farkında olmadan Mencheres’in vampir dünyasına da girmiş olur. Kitabın ilk yarısı Kira ve Mencheres’in birbirini tanıması ve birkaç olayla durağan geçmektedir. Asıl olaylar Mencheres’in düşmanı olan Radjedef’in Kira’yı vampire çevrilmeye zorlaması ile başlamaktadır. 

Kira vampire dönüştürülürken:
“Mencheres…”
“Sus. Bana mezarda kalmayı yeğleyeceğini söyleme, Kira. Çünkü ne dersen de seni geri getireceğim.”

Vlad’in Bones hakkındaki bir konuşması (Ne de olsa iki vampir birbirinden pek hoşlanmamaktadır):
Vlad: “Cat ile ikiniz o sokak amelesini niye o kadar çok seviyorsunuz, hiç bilmiyorum.”
Mencheres: “Çünkü onun ruhunun senin bakmaya zahmet etmediğin derinliklerini görüyoruz. Onun yaşındayken sen daha beterdin. Hatırlıyorum çünkü oradaydım.”

Kitapta ilgimi çeken şey yazarın Spade ve Ian’a yer vermemesi. Bones ve Cat ile karşılaşmak, hatta Vlad’in bile olayların içinde olmasını okumak güzelken, gözlerim diğer vampirlerimizi aradı. Özellikle favorim Spade’ in olmaması kitabı çok fazla beğenmememe etken oldu diyebiliriz. 

Jeaaniene Frost umarım bir başka seride Ian’ın hayatını anlatır. Çapkın vampirin aşık olduğunu okumak güzel olurdu.

Bunların dışında Mencheres ve Kira’nın aşkını okumak güzeldi. Mecheres’in eski karısı Patra’dan sonra böyle aşık olabileceğini hiç tahmin etmezdim. Yazar kitapta Patra ve Mencheres arasındaki düşmanlığın sebeplerini ve Mencheres’in yaşamındaki merak edilen yerler hakkında da bilgi vermektedir.

Herkese keyifli okumalar!

2 yorum:

  1. Yeni bloğun hayırlı olsun. Gördüğüm kadarıyla hoş seçimler var. Bana da beklerim.sakizcevizdeniz.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...