22 Kasım 2015 Pazar

Anna and the French Kiss #2: Lola ve Komşu Çocuk - Stephanie Perkins



Kitap Adı: Lola ve Komşu Çocuk
Kitabın Orijinal Adı: Lola and the Boy Next Door
Yazar Adı: Stephanie Perkins
Seri Adı: Anna and the French Kiss
Seri Sıralaması: 2/3
Türü: Genç-Yetişkin, Aşk
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Lola ve Komşu Çocuk, hem tatlı bir aşk hem gerçekçi bir dostluk hem de John Green ve Rainbow Rowell sevenlerin zevkle kucak açacağı bir kendini bulma hikâyesi.

Geçmişinde kalan çocuk, gelecekteki aşkı olabilir mi? Henüz kendini geliştirme aşamasındaki tasarımcı Lola Nolan modaya inanmıyordu... O, kostümlere inanıyordu. Kıyafet ne kadar parıltılı, eğlenceli ve farklı, yani etkileyiciyse o kadar iyiydi. Ve Lola'nın hayatı, özellikle de seksi rockçı erkek arkadaşı varken mükemmele gayet yakındı. Ta ki Bell ikizleri olarak da bilinen Calliope ve Cricket mahalleye tekrar taşınıp Lola'nın derinlere gömdüğünü düşündüğü acı verici geçmişini günyüzüne çıkarana kadar.

Yorumum: Lola ve Komşu Çocuk, bu senenin dikkatimi çeken kitaplarından biri. Özellikle kapağı ve cilt tasarımı okuyucunun beyninde “beni al, beni al,” diye neon ışıklarla yanıp sönmesine neden oluyor. 

Lola, normal olmayan bir aileye sahiptir. Kendisi de normal değildir zaten. Uçuk, kaçık kıyafetler giyer, renklere özellikle de fuşya tarzında olanlara bayılır. Ailesinin istemediği bir erkek arkadaşı vardır. Seksi bir rockçı olan Max ile ilişkisi çok güzel gitmektedir. Çünkü Max, onu olduğu gibi kabul etmektedir. 



“Hala ayla konuşuyor musun?” Sorusu küçümseyici değil, merak doluydu.
“Çok aptalca değil mi?”
“Hiç de değil.”

Hayatı bu şekilde kendine göre tıkırında giderken, geçmişte kalan komşu çocuk Cricket tekrardan çıkıp gelmiştir. Cricket ile ilgili kötü anıları daha yeni yeni geçmiştir ancak onun geri gelmesi her şeyi alt üst edecektir. 

“Yani ikinci şanslara inanıyor musun?
“İkinci, üçüncü, dördüncü. Ne gerekiyorsa. Ne kadar zaman gerekiyorsa. Eğer insan doğruysa,” diye ekliyor.
“Eğer o insan Lola’ysa?”
Bu sefer gözlerime bakıyor. “Ancak diğer insan Cricket’sa.”

Anna and the French Kiss
1.      Anna and the French Kiss – Anna ve Etienne St. Clair
2.      Lola ve Komşu Çocuk (Lola and the Boy Next Door) Lola ve Cricket
3.      Isla and the Happily Ever After – Isla ve Josh

Not: Serinin ilk kitabı Pariste Aşk ismiyle Arunas Yayıncılık'dan çıkmıştır. 

Lola ve Komşu Çocuk’un kendine has bir kurgusu var. Lola’nın farklı olması, ebeveynlerinin alışılmış olmaması ve olaylar sizi kitabın içine çekiyor. Akıcı ve kafa yormayan bir kitap olması da çabuk okumanızı sağlıyor. Bu tarz kitapları seviyorsanız bir bakın derim.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. Serinin ilk kitabının adı ne acaba? Çevrilmemiş mi anlayamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin ilk kitabı Pariste Aşk ismiyle Arunas Yayıncılık tarafından yayınlandı. Seriye devam edilmeyince de Yabancı Yayınları ikinci kitabı çevirip yayınladı.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...