28 Şubat 2015 Cumartesi

The Sweet Trilogy #1: Tatlı Şeytan - Wendy Higgins



Kitap Adı: Tatlı Şeytan
Kitabın Orijinal Adı: Sweet Evil
Yazar Adı: Wendy Higgins
Seri Adı: The Sweet Trilogy
Seri Sıralaması: 1/4 + 1 novella
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 536
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Zevk, Günahın Tuzağıdır… On altı yaşındaki, lise öğrencisi Anna Whitt yaşıtlarından biraz farklı bir genç kızdır. Anna, renkler vasıtasıyla insanların duygularını görür, hatta isterse hisseder. Kilometrelerce ötedeki sesleri duyar, kokuları alır. Anna, farklı olduğunu bilir ama "ne" olduğuna dair en ufak bir fikri yoktur. Ta ki gizemli yakışıklı Kaidan Rowe ile tanışana dek. Kaidan, onun da kendisi gibi, iblis soyundan gelen bir Nefil olduğunu açıklayınca Anna'nın önünde karanlık bir dünyanın kapıları aralanır. Kaidan'ın büyüsüne kapılıp bu dünyaya adımını attığında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Hayatı boyunca "iyi bir kız" olan Anna, ya diğer Nefiller gibi iblislere boyun eğip kötülüğe hizmet edecek ya da kaderini baştan yazacaktır…

Yorumum: Çıkacağını ilk duyduğum zaman gün saydığım ama ne yazık ki okumamın bayağı bir zaman aldığı kitap oldu Tatlı Şeytan. İlk başta inanılmaz bir beklentim vardı. Ancak kitabın ayrıntılı anlatımı biraz okumama engel oldu. Kitap yaklaşık 300. sayfalardan sonra açıldı ve o andan itibaren de Tatlı Şeytan romanını elimden bırakamadım. 



“Çocuğun ona nasıl baktığını gördün mü?”
“Evet. Anna’nın ona nasıl baktığını da gördüm. Aslını istersen, bence birbirlerine ihtiyaçları var.”
“Evet, aynen ateş ve barutun birbirine ihtiyaç duyması gibi. Güven bana. Aşık olup işlerinin önüne geçmesine izin verdikleri için öldürülen Nefil çocukları biliyorum ben.”

Anna Whitt küçüklüğünden beri farklı bir kızdır. İnsanların duygularını görebilmektedir. Bunlar baloncuk şeklinde belirli olmakta ve rengine göre genç kız karşısındaki insanın ne hissettiğini anlayabilmektedir. Üvey annesi ile birlikte yaşayan Anna, ne olduğunu bilmemektedir. Ta ki Kaidan ile tanışana kadar. Kaidan ona ne olduğundan tutun da, neler yapabileceğine kadar her şeyde yardımcı olur. İkilimiz arasındaki çekim ise inanılmaz kuvvetlidir. Aralarında ise bir sürü sorun vardır. Bakalım Anna’yı nasıl bir hayat beklemektedir.

The Sweet Trilogy Seri Sıralaması
1.      Tatlı Şeytan (Sweet Evil)
2.      Tatlı Tehlike (Sweet Peril)
2,1. Sweet Peril Extra
3.      Sweet Reckoning
4.      Sweet Temptation

Seriyi sonradan sevdim. İlk başlardaki ayrıntılı anlatımı sevmedim. Bir an önce konuya girmek istedim. Ama son iki yüz sayfada kitap öyle bir açıldı ki keşke başından itibaren böyle olsaymış dedim.

“Bir kerecik bile olsa, senin renklerini görebilmeyi dilerdim.”
“Ama ben göremediğin için memnunum. Keşke ben de seninkileri hiç görmeseydim.”
Kaidan,  gerçekler insanın canını yalanlardan çok daha fazla acıtabilir, dediğinde haklıydı.

Bir de hani bazı kitapları okuduğunuzda bazı karakterleri diğerlerinden biraz daha fazla seversiniz ya Tatlı Şeytan romanında hiç böyle hissetmedim. Anna’yı pek sevemedim, bana biraz nasıl desem sanki safmış gibi geldi. Kaidan desem o da birçok konuyu Anna’ya anlattı ama kendisi hakkında boşluklar bıraktı. Eminim ki seri ilerledikçe cevapları bulacağız ama yok Kaidan’ı da fazla sevemedim. Belki bir Marna’yı biraz sevmiş olabilirim.

Seriye devam etme sebebim kesinlikle konunun özgün olması. Melekli kitapları zaten seviyorum, konu da özgün olunca devam kararı aldım. Ancak karakterlerle pek uyuşamadım.


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!



Herkese bol kitaplı günler!!

1 yorum:

  1. Aynen ben de böyle düşünüyorum benim diyemediklerimi yazıya dökmüşsün mütüşş 👍👏

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...