5 Ağustos 2014 Salı

The McCarthys of Gansett Island #2: Aşka Düşünce - Marie Force



Kitap Adı: Aşka Düşünce
Kitabın Orijinal Adı: Fool for Love
Yazar Adı: Marie Force
Seri Adı: The McCarthys of Gansett Island
Seri Sıralaması: 2/11
Türü: Günümüz Aşk
Yayınevi: Novella Yayınları
Sayfa Sayısı: 304
Çıkış Tarihi: 2014
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Aşk kaybettiğinde değil, ondan vazgeçtiğinde biter...

Joe kendini bildi bileli Janey'e âşıktır fakat genç kadın bundan bihaberdir. Nişanlı olan ve ilişkisinin mükemmel bir seyirde yol aldığını zanneden Janey evlilik hazırlıkları devam ederken nişanlısının kendisini aldattığına şahit olur. Bu sarsıcı olayı atlatmak için birkaç günlüğüne ağabeyi olarak gördüğü Joe'nun yanında kalmanın iyi olacağını düşünür. Genç adamın önünde artık iki yol vardır. Bu fırsatı değerlendirerek, beraber olmalarının getireceği güzellikleri Janey'e kanıtlamayı mı yoksa ondan uzak durmayı mı tercih edecektir?

"Bir Aşk Çarpıntısı'yla romantik tür yazmakta ne kadar yetenekli olduğunu gösteren Marie Force, ikinci kitabı Aşka Düşünce ile bunu bir kez daha kanıtlıyor. Unutulmaz bir aşk hikâyesiyle karşı karşıyasınız."
-Kirkus Reviews-

"Dolu dolu bir aşk hikâyesini eğlenceli bir anlatımla sunan Marie Force, Aşka Düşünce romanıyla harika bir iş çıkarmış."
-Amazon-

"Aradığınız şeyin aslında tam da gözünüzün önünde olabileceğini ispatlayanbir roman."
-Booklist-

Yorumum: The McCarthys of Gansett Island serisinin ikinci kitabı Aşka Düşünce çıktı! Bu serinin ilk kitabı olan Bir Aşk Çarpıntısı’nı ilk okuduğumda yazarın tarzını çok sevmiştim. En sevdiğim turlarımızdan biri olmuştu. Şimdiyseikinci kitaba OKK olarak inceleme yapıyoruz.  Marie Force kesinlikle favori yazarlarımdan diyebilirim.

Janey, on üç yıldır David ile beraberdir ve bir sene sonra evlenmeyi düşünmektedirler. Yıldönümleri için sürpriz yapmak isteyen genç kadın bambaşka bir manzara ile karşılaşır. Uğruna birçok fedakarlık yaptığı adam kendisini aldatmaktadır.


Psikolojik olarak çökmüş durumda olan bir Janey ne eve ne de adaya dönmek istemektedir. Aklına gelen ilk isim Joe’dur ve onu aramıştır.

“Janey’i o kadar uzun zamandır seviyorum ki, sevmediğim zamanı hatırlamıyorum bile.”


Janey, toparlanana kadar Joe’nun yanında kalacaktır. Peki senelerdir genç kadına aşık olan Joe’nun durumu ne olacaktır? Bir yandan sevdiği kadının üzüntüsünü paylaşmakta, diğer yandan kendisi için umutlanmaktadır. Joe için zorlu süreç başlamıştır. Janey’in kalbini kazanmak için çabalaması gerekmektedir ancak onun bu zor durumundan da faydalanmak istememektedir. 

Seri Bilgisi

1.      Bir Aşk Çarpıntısı (Maid for Love) – Mac ve Mdadie
2.      Aşka Düşünce (Fool for Love) – Janey ve Joe
3.      Ready for Love – Luke ve Sydney
4.      Falling for Love – Grant ve Stephanie
5.      Hoping for Love – Evan ve Grace
6.      Season for Love – Owen ve Laura
7.      Longing for Love – Blaine ve Tiffany
8.      Waiting for Love – Adam ve Abby
9.      Time for Love – David ve Daisy
10. Meant for Love – Jenny ve Alex
10.5.       Chance for Love – Jared ve Elizabeth
11. Gansett After Dark



Aşka Düşünce’yi, ilk kitap olan Bir Aşk Çarpıntısı’ndan daha çok sevdim. İki kitabın kurgusuna baktığımda, ilki daha gerçekçi ve hayatın içinden bir hikayeydi. Maddie’nin yalnız bir anne oluşu, Mac’in annesinin onu istememesi daha bizdendi. Ama Janey ve Joe’nun kitabı tamamen bambaşkaydı. Aşk üzerine kurgulanmış, romantik ve tutkuluydu. Kendini tekrarlamadığı için yazarın bu tarzını sevdim. 

Seriyi hızlı çıkardığı için Novella Yayınları'na hayranları olarak teşekkür ederiz. ^^

3 yorum:

  1. Güzel bir paylaşım olmuş,sayfanızda yeniyim,benimde yeni bir blogum var beklerim bendenizinyolculugu.blogspot.com beklerim sevgiyle ;)

    YanıtlaSil
  2. Guzel bir kitaba benziyiooo

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...