11 Haziran 2014 Çarşamba

Ölümcül Oyuncaklar #1: Kemikler Şehri - Cassandra Clare



Kitap Adı: Kemikler Şehri
Kitabın Orijinal Adı: City of Bones
Yazar Adı: Cassandra Clare
Seri Adı: Ölümcül Oyuncaklar
Seri Sıralaması: 1/6
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 580
Çıkış Tarihi: 2011
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Vampirler, kurtadamlar, periler, gerçek aşk ve aklınızı başınızdan alacak daha birçok şey. Ölümcül oyuncaklar hafızanıza kazınacak!

On beş yaşındaki Clary Fray, New York'ta Pandemonium Kulüp'e doğru yola çıktığında bir cinayete tanıklık edeceği hiç aklına gelmezdi.

Hele ki, bu cinayetin daha önce hiç görmediği acayip silahlara sahip tuhaf dövmeli üç genç tarafından işleneceğini hayatta düşünemezdi! Clary, polisi arayabileceğini biliyordu fakat ceset bir anda ortadan yok olunca ve canileri Clary'den başka kimse göremediği için durumu açıklamak pek kolay olmayacaktı!

Clary'nin onları görebilmesine çok şaşıran katiller kendilerini Gölgeavcıları olarak tanıtacaktı. Yani, dünyayı şeytanlardan arındırmaya ant içmiş gizli bir kabile!

Yorumum: Bu seriye başlamak için filminin çıkmasını bekledim. Önce kitabı okuyacak, sonra da sinemaya gidecektim. Ama o sırada yoğunluğum nedeniyle kitabı okuyamadım ve film gösterimden kalktı.

Kitabı okudum sonrasına da filmi izleyip öyle yorum yapayım dedim ama yok o da tutmadı. En iyisi ben yorumumu yazayım dedim çünkü kitabı Nisan ayında okumuştum, daha fazla bekletmek istemedim.


Clary, eğlenmek için gittiği Pandemonium Kulüp'te hiç beklemediği bir olaya tanıklık eder. Değişik dövmeli üç genç, ellerinde farklı silahlarla bir adamı öldürmüşlerdir ve bunu tek gören Clary’dir. 


Ceset birden ortadan kalkmış ve olayı sadece genç kız görmüştür. Kendilerine gölge avcısı diyen bu üç genç de Clary’nin onları görmesinden şok olmuştur. Çünkü gerçek dünyada gölge avcılarının ne yaptığını kimse görememektedir.

Genç kızın onları görmesi onun farklı olduğunun kanıtıdır. Clary nedir ve ileride ne olacaktır?
Küller Şehri, Ölümcül Oyuncaklar serisinin ilk kitabıdır. Yazarın tarzını, ters köşelerini, bilinmezliğe giden yolculuğu sevdim. Şaşırdığım birçok bölüm oldu bu da kitabı daha çok sevmemi sağladı. Bazı kitaplarda olayların düşündüğüm gibi ilerlememesini seviyorum. 

Cassandra Clare,  tek bir fantastik öğeye odaklanmadığı gibi birçok farklı tür ve konuya da değinmiş. Kitabın bir artı yönü daha. 

Kitapta sevmediğim, beni gerçekten de sinirlendiren bir olay oldu. Okurken şok oldum ama bir yandan da ihtimal vermiyorum. Bakalım ilerleyen kitaplarda bu konuda ne olacak? 

Seri Sıralaması
1.      Kemikler Şehri – City of Bones
2.      Küller Şehri – City of Ashes
3.      Camlar Şehri – City of Glass
4.      Düşmüş Melekler Şehri – City of Fallen Angels
5.      Kayıp Ruhlar Şehri – City of Lost Souls
6.      Cennet Ateşi Şehri - City of Heavenly Fire

Cehennem Makineleri Seri Sıralaması
1.      Mekanik Melek - Clockwork Angel
2.      Mekanik Prens - Clockwork Prince
3.      Mekanik Prenses - Clockwork Princess

Clary’nin çok farklı bir hikayesi var. Büyüdüğü dünyaya ait değil ama ait olduğu dünyaya da yabancı. Bildiği her şey yalan… Öğrendiklerinin bir kısmı doğru, bir kısmı da doğru olmaktan çok uzak… 

Clary’i diğer kitaplarda neler beklediğini merak ediyorum. Seriye devam!

Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. Sık sık takip ettiğim bir bloggersın... bu yüzden sana güveniyorum ve bu kitabı alıyorum ^^ Popüler kitap antiliğim de burada son buluyor. :) Sana da bol kitaplı günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Popüler kitaplardan bazıları çok güzel oluyor, umarım bu seriyi seversin :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...