24 Haziran 2014 Salı

Evernight Akademisi #1: Sonsuz Gece - Claudia Gray



Kitap Adı: Sonsuz Gece
Kitabın Orijinal Adı: Evernight
Yazar Adı: Claudia Gray
Seri Adı: Evernight Akademisi
Seri Sıralaması: 1/5
Türü: Genç -Yetişkin, Fantastik, Macera
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 320
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 3,5/5



  
Arka Kapak Yazısı: Bianca'nın hayatı hiç de istediği gibi değildir. Gotik ve ürpertici Evernight Akademisi'nin öğrencileri güzel, zeki, hatta neredeyse yırtıcıdır ama Bianca onlardan biri olmadığının farkındadır. Yakışıklı ve gizemli Lucas'la tanıştığında ise genç adam ona dikkatli olması gerektiğini söyler: Bianca kalbini ona kaptırmamalıdır. Bu uyarıya rağmen aralarındaki güçlü çekime karşı koyamayan genç kız, Lucas'la birlikte olabilmek için her riski göze almaya hazırdır. Onları ayırmak ve Bianca'ya inandığı her şeyi sorgulatmak için fırsat kollayan karanlık güçler, bu aşka engel olabilecek midir?

"Romeo ve Juliet tarzında işlenmiş gençlik aşkı ve asırlardır süren düşmanlıkla örülü, birinci sınıf, güçlü bir roman."
-Romantic Times Book Reviews-

"Okurlar, Evernight Akademisi ve öğrencileri hakkında yeni şeyler öğrenmek için sabırsızlanacak."
-Kliatt-

"Gray'in tarzı okuru daha ilk sayfada yakalıyor ve beklenmedik gelişmelerle iyice kendine çekiyor. Kitabın yoruma açık sonuysa bir sonraki kitabın heyecanla beklenmesini sağlıyor. Vampir hikâyelerini sevenler kaçırmasın."
-School Library Journal-

"Romantik öykülere, yatılı okullara ve vampirli maceralara meraklı genç okurlar ustaca yazılmış bu romana bayılacak."
-Children's Literature-

Yorumum: Evernight Akademisi, Pegasus Yayınları’ndan çıkan yeni bir vampir serisidir. Genel olarak değerlendirdiğimde; diğer vampir kitaplarından farklı bazı özellikleri olmasına rağmen okurken mantığıma uymayan bazı kısımları da vardı.


Bianca kesinlikle olmak istemediği bir yerdedir. Evernight Akademisi’ndeki hiçbir öğrenci ile uyum sağlayamamaktadır. Bir gün kendisi gibi uyumsuz bir öğrenci olan Lucas ile tanışır. İşte o andan itibaren okul Bianca için çekilir duruma gelir.

Aslında gerçekler ortaya çıktığı zaman Lucas ve Bianca için aşk imkansız bir hal almıştır. Aşk mı yoksa var olduğun topluluk mu? 

Seri Bilgisi
1.      Sonsuz Gece (Evernight)
2.      Yıldız Avcısı (Stargazer)
3.      Kum Saati (Hourglass)
4.      Yaşamın Ötesi (Afterlife)
5.      Balthazar

Kitapta mantığıma yatmayan iki unsur vardı. Açıkçası bunları yazarak okumayan arkadaşlara haksızlık yapmak istemiyorum. Çünkü takıldığım iki nokta da kitabın can alıcı yerlerindeydi. Bana göre mantıksal sürece uymamıştı ama serinin ilk kitabı olduğu için böyle düşünüyor olabilirim. Diğer kitaplarda belki de bana uyumsuz gelen kısımların nedenlerini okuyacağım ve fikrim değişecek.

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...