4 Şubat 2013 Pazartesi

Lux Serisi: Obsidiyen - Jennifer L. Armentrout



Kitap Adı: Obsidiyen
Kitabın Orijinal Adı: Obsidian
Yazar Adı: Jennifer L. Armentrout
Seri Adı: Lux
Seri Sıralaması: 1/5
Türü: Fantastik
Yayınevi: DEX Kitap
Sayfa Sayısı: 354
Çıkış Tarihi: 2012
Puanım: 10/10




Arka  Kapak Yazısı: Her şeye yeniden başlamak çok berbat. Annemle birlikte Batı Virginiaya taşındığımızda, kendimi sıkıcı işlere adamıştım, ta ki tüyler ürpertici yeşil gözleri ve kaslı vücuduyla yan komşumuz karşımda dikilene kadar.Ama işler tahmin ettiğiniz gibi gitmedi.

O, ağzını açtı. Daemon hem kabaydı hem de kendini beğenmiş bir pislikti.Birbirimizden hoşlanmamıştık. Tam hikâye burada bitiyordu ki bir kazaya uğradım ve Daemon zamanı dondurarak beni kurtardı.Yakışıklı uzaylı komşum üzerimde bir iz bırakmıştı.Yanlış okumadınız. O, bir uzaylı. Daemon ve kız kardeşinin yeteneklerini çalmak isteyen düşmanları vardı ve Daemon’ın bıraktığı iz bütün düşmanları başıma toplamıştı.Bu korkunç durumdan canlı kurtulmak içinse tek yapmam gereken üzerimdeki uzaylı izi etkisini yitirene kadar Daemon’ın yanından ayrılmamaktı.


Yorumum:  Yazıma öncelikle yayınevi hakkındaki düşüncelerimle başlamak istiyorum. DEX Kitap’tan okuduğum ilk roman “İlk Buluşmada Asla Isırma” idi. Gençlere yönelik bir fantastik kitaptı. Daha sonra yayınevinin bu tür kitaplar çıkarttığını öğrenince DEX kitaplarına artık bakmamaya başladım. Çünkü fantastik sevsem de gençlere yönelik olanlar bana bazen basit gelebiliyor ve hitap etmiyor. Zamanla bloglarda DEX kitaplarının yorumlarını okudum ve birkaç arkadaşımla da konuşunca kitapların çoğunun genç-yetişkin tarzında olduğunu ve benimde sevebileceğimi gördüm. Bunun sonucunda da yapacağım tek bir şey kalmıştı: DEX kitaplarına sahip olmak! Şu anda okuyamadığım ve okumak istediğim bir dolu DEX kitabı var. En kısa zamanda açığı kapatmalıyım diyerek Obsidiyen yorumuma başlıyorum. 



Yorumdan önce yazar Jennifer L. Armentrout ile yaptığım kısa söyleşiyi okumak için tık tık!!

Şimdi Daemon’a neden herkesin öküz dediğini anlamış bulunuyorum. Kitap hakkındaki eleştirilere göz attığım zaman herkes çocuktan öküz diye bahsediyordu. Ben de kendi kendime diyorum ki; “Bu çocuğun davranışları çok mu kaba da blogger arkadaşlar öküz lakabı taktılar?” Sonra kitaba başladığımda anladım ki bunun sebebi Katy’miş. Kitabımızın kız karakteri takmış çocuğa bu ismi! Gerçi yakışmıyor da değil yani öküz adı Daemon’a! Kendisinin bazı davranış ve sözleri çok sinir bozucu ve kabaydı.

Kitabımız bir uzaylı fantastik romanı. Gezegenleri yok olan bir grup Luxen dünyamızda yaşamaya başlamıştır. Tabi bundan hükümet dışında kimsenin haberi yoktur. Luxenlerin değişik özellikleri vardır: Zamanı durdurmak, insanları iyileştirmek, başka birinin şekline bürünmek gibi. Hükümetin bu özelliklerden haberi yok. Onlara ışık-insan da diyebiliriz, çünkü insan formunda olmadıkları zaman saf ışık olarak görünmektedirler. Bir de Luxenlerin tam zıttı Arumlar vardır. Arumlar karanlıktan yapılmıştır ve son derece kötüdürler. Luxenlerin gezegenini yok eden düşmanlardır ve dünyada onları bulup, öldürmektedirler.
Bir de uzaylı izi vardır. Bir Luxen, bir insanın yanında uzaylı davranışlarından birini sergilediğinde insan üzerinde bir iz bırakır. Bunu insanlar göremez ama uzaylılar (Luxen ve Arum) görür. Daemon, Katy üzerinde bir iz bırakmıştır ve Arumları kendilerine çekebilecek konuma getirmiştir. İz zamanla yok olmaktadır ama bu zaman süresince Katy’e Daemon göz kulak olmak zorundadır. Kaba davranışları olan Daemon ve narin kız Katy arasında bir çekim vardır. Katy birbirlerini zıt kutup olarak adlandırsa da onlar aslında ateş ve barut gibidir.

Ben beğendim, güzel bir kitaptı. Her şeyden önce yazarın yazım tarzı çok akıcıydı. Kitaba ilk başladığımda 100 sayfa sonra ara verdim. Ne ara 100 sayfa okumuşum hiç anlamadım. Sayfalar su gibi aktı. Çeviri de çok başarılıydı. 

Bir de Alacakaranlık konusuna değinmek istiyorum. Birkaç yorum da kitabın Alacakaranlık serisine benzediğini okumuştum. Benzeyen tarafları yok mu? Bu soruya az da olsa var diyebilirim. Sonuç olarak; bu tür kitaplardaki fantastik her hangi bir tür ile insan arasındaki ilişkilerde benzer konuşmalar, açıklamalar ve olaylar geçmektedir. İki serinin birbirine daha çok benzetilmesinin nedeni yaş gruplarının aynı olmasından ve birkaç olaydan kaynaklandığını düşünmekteyim. Yoksa Lux serisinin kendisine özgü bir kurgusu var ki en önemlisi de fantastik ana karakterlerin uzaylı olması.

Alıntılara geçmeden son olarak; uzaylıların üçüz olarak doğduğunu kitaptan okuyoruz. Artık haberini okuduğum ya da gördüğüm her üçüze acaba bunlar Luxen olabilir mi ya da uzaylı mı diye aklımdan geçirebilirim. Bunu düşünür müyüm? Kesinlikle evet, düşünürüm.

Alıntılar:

“Tişörtü yok mu bunun?”
“Maalesef olduğunu sanmıyorum. Kışın bile böyle. Her zaman etrafta yarı çıplak gezer.”
…………………………………………………………………………………..
“Görünüşe göre küçük kız kardeşim seni seviyor.”
“Küçük mü? Siz ikizsiniz.”
“Ondan tam dört dakika otuz saniye önce doğdum. Teknik olarak o benim küçük kız kardeşim.”
…………………………………………………………………………………..
“Ah, şimdi deliler konusunda uzman mı oldun?”
“Seninle bir ay geçirdim ve bu konuda yüksek lisans derecem varmış gibi hissediyorum.”
…………………………………………………………………………………..
“Çok paranoyaksın.”
“Ya, bunu söyleyen de dokunmadan beni gökyüzüne fırlatabilecek bir uzaylı.”
…………………………………………………………………………………..
“Cevap vermekten kaçmak eğlenceli olduğu için mi?”
“Şey, kızdığında yanaklarının pembeleştiğini izlemek keyifli de ondan.”

 Lux Serisi:

1. Obsidiyen 
4. Köken
5. Opposition

Son güncelleme: 03.12.2013

Herkese keyifli okumalar! 


25 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Özellikle alıntılara bayıldım. Ben ilk çıktığında okumuş ve beğenmiştim kitabı. Alıntıları okuyunca yine yüzümde aptal bir gülücük oluştu. Hadi artık ikinci kitap gelsin de okuyalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Aslında alıntı kağıdıma bayağı sayfa numarası yazmışım ama hepsini yazamayacağımdan bir kaçını seçmek zorunda kaldım. Zaten çok beğendiğim kitaplarda böyle çok alıntı yapasım geliyor :))İkinci kitap merakla beklemekteyiz :))

      Sil
  2. Merhabalar. İlk önce blogunuzu çok beğendiğimi belirteyim.

    Fantastik kitapları severim, ama bu tür kitaplar çok okumam.

    Son zamanlarda bir çok kitapkurdu arkadışımın DEX kitaplarından bolca bahs etdiyini, beğendiklerini görüyorum.

    Galiba ben de DEX kitaplarına merak sarıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, blogum hakkındaki düşünceleriniz için teşekkür ederim.

      DEX'i daha önce tek kitaba göre yargıladığım için pişmanım. Kitapları gayet benim sevdiğim tarzdaymış da haberim yokmuş. Artık sıkı bir takipçileriyim :))

      Keyifli okumalar :))

      Sil
  3. İlk buluşmada asla ısırma'yı ben fuarda 4 tl diye almıştım çünkü arka kapak yazısına çok gülmüştüm. Obsidiyen ise son zamanlarda okuduğum en eğlenceli ve akıcı fantastiklerden biri. Ve Deamon cidden öküz ya ama çekici bir öküz :D Eline sağlık ikizcan :)

    P.s : Anemmm Fırattttt :)

    YanıtlaSil
  4. Obsidiyen konusunda sana katılıyorum. Uzun zamandır böyle akıcı bir fantastik kitap okumamıştım.

    O kupayı fuardan almıştım ikizcan, teşekkür ederim ve senin yorumunu da merakla beklemedeyim :)))

    YanıtlaSil
  5. Yarına inşallah benim yorum :) Ahh ahh diyorum her güzel kitaptaki esas oğlanla tanıştığımda olduğu gibi, geleneksel bir şekilde :)

    Ben de fuarda kupa almak istedim ama o kadar kalabalıktı ve o kadar kitaplardan başım dönmüştü ki sonradan oraya dönmeyi unuttum :( Bir dahaki fuara inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam canım beklemedeyim :))

      Ben pazar erkenden gitmiştim. Bir de alacağım kitapların ve yayınevlerinin listesini yapmıştım. 1,5-2 saatte çoğu kitabımı alarak çıkmıştım :))

      Sil
  6. Merhaba Obsidiyen kitabı yorumlarınızı dikkate alaraktan alıp okudum ve çok beğendim ama merak ediyorum kitabın devamı varmı varsa okumak isterim yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yorumum sayesinde kitabı aldığınız ve beğendiğiniz iöin teşekkür ederim.

      Lux serisi 3 kitaptan oluşuyor.

      1. Obsidiyen
      2. Onyx
      3. Opal

      Ülkemizde sadece Obsidiyen yayınlandı. Onyx çevrim aşamasında diye biliyorum.

      Keyifli okumalar.

      Sil
    2. MERHABA!!!! sayfanızı takip etmeye yenı başladım onyx türkçesi satışa sunulduğunda heber verırsenız çok sevınırım :)

      Sil
    3. merhaba !! onyx satışa sunuldugunda haber verırsenız cok sevınırım :) bu arada sayfanızı çok beğenıyorum

      Sil
    4. Merhaba,

      Sayfam hakkındaki düşünceleriniz için teşekkür ederim.

      Onyx satışa çıktığında sayfamdan duyururum :))

      Teşekkürler.

      Sil
  7. onyx cııktıgında hepımızın haberı olsun dort gozle beklıyorumm lutfennn :D

    YanıtlaSil
  8. Dex kitap twitter adresinden açıkladı Onyx büyük bir ihtimalle nisan ayının son haftası çıkacakmış :)

    YanıtlaSil
  9. Oha supermis tesekkurler benim baslamak istediğim 4-5 kitap serisi var ama baslayamiyorum baglanmaktan korkuyorum. Hepsi en az 3-5 kitaptan oluşuyor ve en az 20 yl ler ..... ogrenci hali tabii ne yaparsin ... o yuzden hepsinin ilk kitaplarini alicam . Bu ilk kitapmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birşey değil... Evet Lux serisinin ilk kitabı bu. Keyifli okumalar...

      Sil
  10. merhaba ben bir blog açmak istiyorum ama bu işler nasıl olur hiç bilmiyorum bana biraz yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      http://www.blogokulu.org/2012/10/blogger-blog-nasil-acilir-blog-ac.html

      Bu link size yardımcı olabilir.

      Sil
    2. yardımcı olduğunuz için teşşekür ederim :)

      Sil
  11. Lux serisi de en az melez sözleşmeleri kadar muhteşem jennifer çok iyi bir yazar uzun zamandır bu kadar etkileyici seri okumamıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yazarın ciddi bir fanıyım :) ne yazsa okurum ^^

      Sil
  12. Ben fantastik ve paranormal ve aşk romanları hastasıyım. Fantastik olarak bir çok (yaratıcılık şaheseri) tür okudum ancak hiç uzaylı kitabı okumamıştım. Hep bir tereddüt vardı. Nedense uzaylı deyince aklıma hep E.T geliyordu :):) hihihi ama yapılan güzel yorumlara dayanamadım ve ilk kez bir uzaylı fantastik kitap okumaya başladım. Deamon ( ben kendisine odun da diyorum) gibi uzaylılar olduğunu bilsem bu kadar gecikmezdim okumak için :). 4 kitabı okudum gerçekten çok sürükleyiciydi. Son kitabı almak için sabırsızlnıyorum aklımda birrrrrrrrrrrrrr sürü sorular va ryanıt bekleyen. Ellerine sağlık Jennifer. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jennifer en sevdiğim yazar *_* Dördün ortalarında bırakmıştım, beş çıkınca ard arda okuyayım diye. Yakın zamanda ikisini de okuyacağım <3

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...