19 Şubat 2016 Cuma

Sen, Ben ve Bir Hafta Sonu - Barbara Wallace

Kitap Adı: Sen Ben ve Bir Hafta Sonu
Kitabın Orijinal Adı: Weekend Agreement
Yazar Adı: Barbara Wallace
Türü: Günümüz Aşk, Romans
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 280
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 3/5



Arka Kapak Yazısı: Milyarder iş adamı Daniel Moretti'nin hayatında birçok kadın olmuştur. Başarılı, güzel ve popüler kadınlar... Ancak hiçbiri, Daniel için tek gecelik ilişki olmaktan ileri gidememiş, onun kalbinin sahibi olmamıştır. Çünkü Daniel için tek bir kural vardır: Bir kadına asla güvenme!

Tarih Profesörü Charlotte Doherty, geçmişi ve annesiyle arasındaki tek bağ olan aile çiftliğine her şeyden fazla bağlıdır. Kardeşi Michael çiftliği kendisinden habersiz Daniel'e sattığında ise onu geri alabilmek için tüm yolları denemeye karar verir. Charlotte çiftliği geri alma konusunda Moretti'yi ikna etmeye çalışsa da başarılı olamamıştır çünkü Daniel sadece kendi kurallarıyla oynayan ve sahip olduklarından kolay vazgeçmeyen bir adamdır. 

Charlotte'ın hüzünle bakan gözleri bile bunu değiştirmeyecektir. Ancak Daniel'ın hafta sonu katılması gereken bir parti vardır ve başta annesi olmak üzere herkes onu kolunda sevgilisi ile beklemektedir. Daniel, çiftliği karşılığında hafta sonu için sevgilisi rolü oynamasını Charlotte'a teklif ettiğinde, buna en az genç kadın kadar şaşırır.

Charlotte'ın çiftliğini geri almaya, Daniel'ın ise bir sevgiliye ihtiyacı vardır. İkisinin de yararına olacak bu anlaşmanın kuralları ise basittir.

İkisi için bir hafta sonu... Yakınlaşmak yok... Bağlanmak yok...

Yorumum: Bu tarz anlaşmalı ilişkileri okumayı çok severim. Başı, sonu ve ilerleyişi belli olsa da yazarın yazım tarzına göre beğenip, beğenmediğim şekillenir. Sen, Ben ve Bir Hafta Sonu ise en başta beğendiğim sonradan ise bazı yerleri okurken hoşuma gitmeyen bir kitap oldu.

Daniel, zengin ve yalnız bir adamdır. Yalnızlığını ise her an yanında olan ve en ufak bir bağlanma ile yanından kovacağı kadınlar ile dindirmeye çalışmaktadır. Ailesi ile olan sorunlar ise cabası. Charlotte ise aile değerlerine çok önem veren bir tarih profesörüdür. Kardeşi kendisinden habersiz aile evini sattığında genç kadının Daniel'a gitmekten başka çaresi kalmamıştır.

Daniel, sadece bir kereliğine, kendinden herhangi bir şey istemeyen bir kadınla tanışmak istiyordu. Sadece bir kereliğine, bir kadının gözlerine bakıp samimiyet görmek istiyordu.
Ancak gerçek dünyada, randevularını sözleşme ile yapması gerekiyordu. Çünkü gerçek dünyada romantizm, daha iyi kıyafetlerle yapılan ticari işten başka bir şey değildi.
Ve ahlaki anlaşmalar da buna dahildi.


Daniel'ın çiftliği geri verme gibi bir niyeti yoktur ama hafta sonu için farklı bir planı vardır. Genç adam her kadının aynı olduğunu düşünse de Charlotte'un cazibesine kapılmak üzereydi. İçten içe onun farklı bir kadın olmasını diliyordu. 

Kitabı ilk başta çok sevdim ama sonlara doğru bana göre bu kitabın kurgusuna uymayan cümleler vardı. Genelde kitaplarda bu tarz cümleleri çok görürüz ki hatta klişe cümleler olarak da geçerler. Ancak klişe de olsa kitapta çok eğreti durmuştu. Arka planı doldurulmadan yazılmış cümlelerdi. Bu nedenle 3 puan verdim.


Herkese bol kitaplı günler!!

9 yorum:

  1. merhaba,
    Fatih Murat Arsal, Vefa Ender, Asude, Jale Demirdöğen, Meral Kır bu yazarlarımızdan kitabını okuduğunuz, beğendiğiniz var mı acaba? aslında Türk yazarlara(bir kaç isim hariç)karşı önyargım var maalesef niye derseniz yapış yapış aşklar, konusu olmayan kitaplar hem yaşım gereği hem de tarzım gereği uymuyor bana...bunu da ancak güvendiğim bloglardan alacağım önerilerle aşacağımı düşünüyorum...AYSUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yazdığınız yazarlardan bir tek FMA'nın 3 kitabını okudum. Onun da tarzını ve kitaplarını sevmediğim için devam etmedim. Daha çok blogumda paylaştığım yazarları okumayı tercih ediyorum. Maalesef bir önerim yok :/

      Sil
  2. Merhaba,
    Yorumuna daha fazla katılamazdım heralde. . . Bana biraz da harlequin havasında gelen bi kitaptı ama bunun sebebi kısa oluşumuydu emin değilim.
    Herneyse yorumlarını zevkle okuyorum bol kitaplı günler dilerim :)

    YanıtlaSil
  3. Bu nasıl bir blog böyle. Bildiğin kütüphane...bu kadar çok kitap okumanızı kıskandım gerçekten...bu arada haftanın bloğu seçilmişsiniz. Tebrik ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yazınız için ben teşekkür ederim :))

      Sil
  4. Haftanin blogu secildiginizi görünce kwsfetmis oldum blogunuzu ve harika buldum guzel fikir veren samimi yorum yapan bir bloggerla karsilastim takibe aliyorum. Beklerim. Elinize saglik

    YanıtlaSil
  5. bloguna bayıldımmm, harikasın blog ismini hakkıyla veriyosun, sıkı takipçin oldum, sevgiler ;)

    Merve'nin evinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel dileklerin için, sevgilerimle :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...