19 Ocak 2016 Salı

Perfectly Matched #1: Çapkın Düşler - Christine Bell



Kitap Adı: Çapkın Düşler
Kitabın Orijinal Adı: Dirty Trick
Yazar Adı: Christine Bell
Seri Adı: Perfectly Matched
Seri Sıralaması: 1/2
Türü: Günümüz Aşk, Romans
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 272
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5

  
Arka Kapak Yazısı: Bir çöpçatanlık şirketinin sahibi olan Grace Love, eski erkek arkadaşının kalbinde açtığı yaraları, müşterilerine ruh eşlerini bulmalarında yardım ederek sarmaya çalışmaktadır. Ortağı Serena'nın desteğiyle yeni ilişkilere yelken açmaya çalışsa da, aslında kendini güvende hissettiği tek yer, komşusu Trick'in yanıdır. Ancak birçok insana ruh eşini bulmuş olan Grace, Trick gibi bir çapkının ona istediklerini veremeyeceğinin farkındadır.

Trick Mathews, Grace ile tanıştığından beri kazanova hayatına bir son vermiştir. Ancak tüm çekiliciliğine ve yakışıklılığına rağmen, Grace onu bir türlü fark etmiyordur. Onun dikkatini çekebilmek için tehlikeli bir plan yapan Trick, kendine sahte bir kimlik yaratır ve Grace'i kendine âşık etmeye çalışır. Oldukça masum duygularla ortaya çıkan bu plan, ya Grace'in korkularını güçlendirip onu Trick'ten uzaklaştıracaktır ya da kırılmış kalbini onarıp yeniden âşık olmasını sağlayacaktır.

Yorumum: Ne zaman yeni bir Christine Bell kitabının çıkacağını görsem Whatsapp’daki emojiler gibi gözlerim kalp kalp olur :D Aslında yazarın kitaplarını çıkar çıkmaz okurum ama Çapkın Düşler’i biraz elimde beklettim.



 Anneannem ne derdi? Muhtemelen, "Bir nine gibi ne duruyorsun burada? Şu taş gibi erkeği tut yakasından ve hiç bırakma," derdi.

Kitabımız klasik bir Christine Bell tarzı. Sayfa sayısı az ama kendi içinde dolu dolu bir kitap.
Trick ilk gördüğü andan beri Grace’e karşı bir şeyler hissetmektedir. Hatta genç kızı hemen tavlama girişimine girmiş ancak onun diğer kadınlardan farklı olduğunu görünce kendisini tanıması için arkadaş olma yoluna gitmiştir. Belki böylece Grace çapkın Trick’in iç yüzünü görüp, onu sevebilecektir.

Grace, berbat bir ilişkiden çıkmış kendine güvenini tamamen kaybetmiş bir kadındır. Trick’ten hoşlanmaktadır ama o uslanmaz bir çapkın olduğu için Grace için yasak bölgedir. Hem artık çok yakın iki arkadaş da olmuşlardır. Bir ilişki ikisi için de iyi olmayacaktır. 

Trick daha fazla dayanamaz ve Grace’e artık bir çapkın olmadığını, ona karşı hisleri olduğunu gösterecek olan bir plan yapar. Planın sonunda ya Grace’i kazanacak ya da kaybedecektir. 

Plan hakkındaki düşüncelerime gelirsek; mmm pek benim mantığıma yatmadı :p Ondan puanım 4. Yoksa genele baktığımda 5 puan verilebilecek bir kitap. Ama plan kısmındaki eksik şeyi çoğu okuyan fark edecektir ya da onlara da değişik gelecektir.

Perfectly Matched Seri Sıralaması
1.      Çapkın Düşler (Dirty Trick) – Grace Love ve Trick Mathews
2.      Dirty Deal – Serena Elliott ve Bryan Metcalf

İki kitaplık kısa bir seri. İkinci kitabı ayrıca merak ediyorum. Serena’nın da Trick’den kalır yanı yok. O da çapkınlığın kadın versiyonu. :p

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...