20 Eylül 2015 Pazar

The Hundred #3: The 100 – Eve Dönüş - Kass Morgan



Kitap Adı: The 100 – Eve Dönüş
Kitabın Orijinal Adı: The 100 - Homecoming
Yazar Adı: Kass Morgan
Seri Adı: The Hundred
Seri Sıralaması: 3/3
Türü: Fantastik, Distopya, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 328
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 3/5



Arka Kapak Yazısı: İnsanoğlu Eve Dönüyor.
100 ekibi Dünya'ya inişlerinden haftalar sonra nihayet bir düzen kurmayı başarmıştır ama Kolonicileri taşıyan yeni iniş gemilerinin Dünya'ya gelmesiyle birlikte, hassas dengeler yavaş yavaş bozulmaya başlayacaktır.

Dünya'ya acil iniş yapan Koloniciler arasındaki GLASS yeni bir başlangıç umuduyla geldiği bu gezegende, hayallerindekinden çok farklı gerçeklerle karşı karşıya kalacaktır. Yaralı Koloniciler için canla başla çalışan CLARKE'ın aklında tek bir şey vardır: Dünya'da bir yerde yaşama ihtimali olan anne ve babasını bulmak. Wells, Yardımcı Şansölye ve muhafızlarının gelişiyle sarsılan otoritesini korumaya çalışırken Bellamy geride bıraktığını sandığı suçuyla yüzleşmekle kaçıp gitmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. 100 ekibi ya Dünya'da buldukları özgürlükleri için mücadele edecek ya da sahip oldukları her şeyi ve sevdikleri herkesi kaybedecektir.

Yorumum: The 100 – Eve Dönüş kitabı ile bir serinin daha sonuna geldik. Go Kitap’ı bir senede seriyi tamamladıkları için tebrik ediyorum. Çoğu yayınevinin yapmadığı şey. 

Üzücü anıların yerine mutlu anıları koyamazdınız. Kalp acısı böyle bir şeydi. Hiç bir zaman silemezdiniz. Hep beraberinizde Taşırdınız.

Hikayemiz ikinci kitabın kaldığı yerden devam ediyor. Anlatıcılar ise yine aynı. Clarke, Wells, Bellamy ve Glass. Özellikle sevdiğim bir karakter yok bu seride. Kurgu dışında karakterleri pek sevemedim. Yaratılan dünya ne kadar gerçek geldiyse, yaşanan ilişkiler o kadar gerçeğe uymuyordu. 

Clarke, "Siz ikiniz tuhaf bir çiftsiniz," diyen Sasha'nın sesinden gülümsediğini anlayabiliyordu.
"Dedi, gökten inmiş bir çocukla flört eden Dünya'lı kız." 



Uzay gemisinde yaşanan sorun nedeniyle artık insanlar orayı terk etmek zorunda kalırlar. Araçlara binip Dünya’ya gelmek zorundadırlar. Dünya’ya geliş tam tahmin edilen gibi olmamıştır. Birçok kişi ölmüş, yaralanmıştır. 

Uzaydan gelen bu insanlara düşman bir grup olduğu gibi onları kabul edecekler de vardır.

The 100 Seri Sıralaması
1.       The 100
2.       The 100 – 21. Gün (Day 21)
3.       The 100 – Eve Dönüş (Homecoming)

Serinin geneline baktığımda soru işaretlerinin bir çoğu ikinci kitapta yanıt buluyor. Eve Dönüş’te beni şaşırtan pek bir şey olmadı. Aslında ben bu kitabı daha heyecanlı düşünürken son 100 sayfaya kadar olaylar ön planda değildi. Genellikle karakterlerin iç dünyası yazılmıştı. Olaylar sonradan kurguya dahil edilmişti. Son kitap daha kalın olabilirdi ya da dördüncü bir kitap. Yine de sevdiğim bir seri oldu. Sizi sıkmayan bir kurgusu var.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


5 yorum:

  1. Yabancı yazarları bazen anlamakta zorlanıyorum. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Açıkcası diziden daha guzel bir kitap olmuş

    YanıtlaSil
  3. Emin değilim ama serinin 4. kitabı yakında çıkacakmış diye duydum. Yalnızca duydum işte, ne kadar doğru bilmiyorum. Yine de sabırsızlıkla bekleyeceğim. Sizin de hoşunuza gider bu haber :)

    Yorumlarınızı severek okuyorum, tam gaz devam!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4. kitap hakkında hiç bir fikrim yok, sizin yorumunuzla öğrendim, teşekkür ederim :)) Çıktığı zaman okuyacağım.

      Bu aralar yorumlardan biraz uzak kaldım ama artık sahalara dönme vakti :p

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...