27 Ağustos 2015 Perşembe

Hellions of Halstead Hall #6: Öyle Bir Geceydi ki - Sabrina Jeffries



Kitap Adı: Öyle Bir Geceydi ki
Kitabın Orijinal Adı: Twas the Night after Christmas
Yazar Adı: Sabrina Jeffries
Seri Adı: Hellions of Halstead Hall
Seri Sıralaması: 6/6
Türü: Historical Romance
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 384
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Devonmont Kontu, Pierce Waverly, hayatını annesine düşman olarak geçirmişti. Ancak Leydi Devonmont'un yeni refakatçisi Bayan Camilla Stuart ona annesinin ciddi bir hastalıkla savaştığını söylediğinde, Pierce'ın eve geri dönmekten başka seçeneği kalmayacaktı.

Eve geldiğinde, bu sevimli dulun onu Noel için annesiyle barıştırmak amacıyla kandırdığını öğrenen Pierce, "şartları" yerine getirilmezse gideceği tehdidine başvurmak zorundaydı.

Bir yandan Camilla'yı baştan çıkarmaya çalışır, diğer yandan da geçmişinin acı hatıralarıyla yüzleşirken, Pierce kendi merhametinin sınırlarını keşfedecek ve aşkın en soğuk kışlarda bile alevlenebileceğini öğrenecekti.

Yorumum: Bir serinin sonuna geldik. Aslında serimiz beşinci kitapta bitmiş, tüm olaylar sonuca bağlanmıştı ancak yazar devam etmek istemiş ve dördüncü kitaptaki gelinimiz Virginia’nın kuzeni Pierce’a bir kitap yazmış.


Pierce okula başladığından beri, tüm tatillerini evden uzakta geçirmiştir. Çok uzun bir süre ne annesini ne de babasını görmüştür. Evden neden uzaklaştırıldığını bilmeyen genç Lord, tüm bunların faturasını da annesine kesmiştir. Babası öldükten sonra bile annesiyle olan dargınlığını sürdürmüş, ne olursa olsun onunla konuşmamıştır. Taa ki bir gün, bir mektup gelene kadar…

"Lordum. Münasebetsizliğim için beni bağışlayın ama annenizin çok hasta olduğu konusunda sizi bilgilendirmem gerektiğini hissettim. Çok geç olmadan onu görmek istiyorsanız, bir an önce buraya gelmelisiniz.
Saygılarımla, Bayan Camilla Stuart."


Bayan Stuart, yetimhanede yetişmiştir ve leydilere refakatçılık yapan biridir. Bir adamın annesine böyle davranmasını yediremez. Lord ve annesini tekrardan bir araya getirmeye karar verir. Sonrasında ise olaylar, olaylar…

Leydi neden tek oğlunu yanından ayırdı? Pierce neden kuzenleri ile büyümeye zorlandı gibi birçok sorunun cevabı Leydi’de. Ne zaman pes edip gerçekleri söyleyecek?
Kitabımızda bir de Jasper karakteri var ki tam evlere şenlik küçük bir velet.

Hellions of Halstead Hall Seri Sıralaması

1.      Bozulan Yeminler (The Truth About Lord Stoneville) Oliver Sharpe – Maira Butterfield
2.      Yatağımdaki Serseri (A Hellion in Her Bed) Jarret Sharpe – Annabel Lake
3.      Sır Gibi Sakladım (How to Woo Reluctant Lady) – Minerva Sharpe – Giles Masters
4.      Vahşi Bir Lordun Kollarında (To Wed a Wild Lord) Gabriel Sharpe – Virginia Waverly
5.      Son Çarem (A Lady Never Surrenders) Celia Sharpe – Jackson Pinter
6.      Öyle Bir Geceydi ki (Twas the Night after Christmas) Pierce Waverly – Camilla Stuart

Genel anlamda baktığımda diyaloglar ya da olaylar Sharpe ailesindeki gibi eğlenceli değildi. Daha hüzünlü bir hikayesi vardı Pierce’in. Senelerce annesini cezalandırmak amacıyla yaptığı her şeyin aslında kendisine ne kadar zarar verdiğini okuyoruz lordun. Yine de klasik bir Sabrina kitabı. Yazar sizi ne kurguda, ne yazdıklarında şaşırtmıyor. 

Uzun zamandır historical romance okumuyordum, bu türe Sabrina ile dönmek güzel oldu. *_*
Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!
Herkese bol kitaplı günler!!

3 yorum:

  1. Atıştırmalık olarak okunabilir gibi geliyor. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...