17 Nisan 2015 Cuma

The Sweet Trilogy #2: Tatlı Tehlike - Wendy Higgins



Kitap Adı: Tatlı Tehlike
Kitabın Orijinal Adı: Sweet Peril
Yazar Adı: Wendy Higgins
Seri Adı: The Sweet Trilogy
Seri Sıralaması: 2/4 + 1 novella
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 440
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4,5/5


Arka Kapak Yazısı: Görevleri, cennetten kovulan iblislere hizmet etmek olan Nefillerden biri olduğunu öğrendiği günden beri hayatı altüst olan Anna, kötülüğe boyun eğmemeye kararlıdır. Ama dört bir yanda kol gezen fısıldayan iblislerin ve acımasız Düklerin dikkatini çekmemek için o da diğer Nefiller gibi çalışmak zorundadır. Bunun için tüm çekingenliğinden sıyrılıp bir parti kızı oluveren Anna artık tüm eğlencelerin aranılan ismidir. Bu şekilde yaşamaktan nefret etse de o, çok büyük bir amaca hizmet edecek olan "seçilmiş kişidir" ve zamanı geldiğinde ona emanet edilen Erdem Kılıcı ile büyük bir savaşa öncülük edecektir. Ama o güne dek kimliğini gizli tutmalı ve toplayabildiği kadar yandaş toplamalıdır. Bunun için kendisi gibi bir Nefil olan Kaidan Rowe'a duyduğu büyük aşkı bile kalbine gömen Anna, bir yandan "kötü kızı" oynarken bir yandan da iblisleri yeryüzünden silmek için ölümcül bir mücadeleye girişecektir.

Yorumum: Tatlı Tehlike, son zamanların dikkat çeken serisi olan Sweet Trilojisinin ikinci kitabı. Özellikle seri, konu özgünlüğü nedeniyle diğer fantastik kitaplardan ayrılarak öne çıkıyor.

Serimiz, ilk kitap olan Tatlı Şeytan’ın kaldığı yerden devam ediyor. Anna, asıl görevi ortaya çıkmasın diye partilere katılıyor, ruhlar göründüğü zaman hem kendini dağıtıyor hem de herkesin içki ve uyuşturucu kullanmasını sağlıyor. Sonrasında da herhangi bir şey olmasın diye olayları tersine çevirecek davranışlarda bulunuyor.



Diğer yandan ise babası savaş için müttefik toplamasını istiyor ve Kope’u Anna ile çeşitli görevlere yolluyor. Kai konusu ise tam bir muamma. Her iki tarafta yapmaması gereken şeyleri yapıyor. Bakalım çiftimiz aşklarına yenik düşecekler mi?

“Aşkta bir şansı olmasını istiyordu işte. Hepimiz istiyorduk. Aşk, hayatta olmanın özüydü. Fakat hiçbirimiz bir ilişkinin o evrelerinden geçip atlatma ve birisiyle o rahat alanda kendimizi bulma fırsatına sahip olamayacaktık.”

Tatlı Tehlike, kesinlikle ilk kitaptan daha güzel ve daha aksiyonlu. Ben Tatlı Şeytan’da ayrıntıları sevmemiştim ama ikincisinde olaylar ön planda olduğu için daha rahat okudum. Wendy Higgins’in kurguladığı fantastik dünyayı hem sevdim hem özgün buldum. Ancak aşk kısımlarını sevmedim. Daha doğrusu Kai’nin yaşamaları ya da Anna’nın güvende olması için izlediği yol bana inandırıcı gelmedi. Hatta söylediği şeyler, yaptığı hareketler öyle olmadığını bilsem bile itici geldi. Neflerin arkadaşlığı, birbirlerinin arkalarını korumaları müttefiklik açısından hoş bir ayrıntı olmuştu. Yine de Gossip Girl tarzındaki aşk ve arkadaşlık ilişkileri beni pek sarmadı. Kısacası serinin içindeki aşk kısmını beğenmedim ama özgün olan fantastik kısmına bayıldım!!! *_* Puanımı verirken de fantastik kısmı baz aldım. 

The Sweet Trilogy Seri Sıralaması
1.      Tatlı Şeytan (Sweet Evil)
2.      Tatlı Tehlike (Sweet Peril)
2,1. Sweet Peril Extra
3.      Sweet Reckoning
4.      Sweet Temptation

Kitabın kapaklarındaki bu çifti sevmiyorum. Kaidan bana şaşı (kesin sevmediğimden öyle geliyordur), Anna’da içki içmiş de az sonra bayılacakmış gibi geliyor :p İşin esprisini bir kenara bırakırsam, kapakların rengini ve renk uyumunu seviyorum, sadece çifti sevmeme durumum var. 

Nefler ve Dükler arasında olacakları ve sonuçlarını çok merak ediyorum. Seriye giriş bana göre fazla ayrıntılıydı ama savaşa hazırlık süresi tamdı. Şimdi sıra geldi savaşa! İlk başka Düklerin tepkilerini ve kimlerin hangi safta yer alacağını merak ediyorum.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


3 yorum:

  1. Merhabalar : ) Bende bir kitap tutkunu olarak bloğunuzu ve yorumlarınızı beğeniyle takip ediyorum.
    Sizin ve değerli üyelerinizin de ilgisini ve beğenisini kazanabileceğime inandığım bloğumu ziyaret etmenizi , değerli yorum ve görüşlerinizi bırakmanızı rica ederim. Teşekkürler . Sevgiyle : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Sözleriniz için teşekkür ederim :) Blogunuzu ziyaret edeceğim :)

      Sil
  2. Sweet peril extra hakkında bildiklerini söyleyebilir misiniz? Çok merak ediyorum da:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...