15 Kasım 2014 Cumartesi

Mart Menekşeleri - Sarah Jio



Kitap Adı: Mart Menekşeleri
Kitabın Orijinal Adı: The Violets of March
Yazar Adı: Sarah Jio
Türü: Aile, Dram
Yayınevi: Arkadya Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Basım Tarihi: 2012
Puanım: 4/5
Satın Almak İçin: Kitapyurdu

  
Arka Kapak Yazısı: Bir kadının yüreği sırlarla dolu bir denizdir...

Gerçek aşkı yaşadığına inanan ünlü yazar Emily Wilson, kocasının başka bir kadını ona tercih ettiğini öğrenince, hayal kırıklığına uğrar. Tüm bu olanlara rağmen yine de tek bir damla gözyaşı dökmez.

Büyük yengesi Bee, Mart ayını Bainbridge Adası'nda geçirmesi için onu davet eder. Emily ruhunda açılan yaraların iyileşmesi umuduyla, bu teklifi kabul eder.

Adanın mistik havasıyla huzuru yakalamaya çalışan Emily, 1943 yılında yazılmış kırmızı kadife kaplı bir günlük bulur. Bu günlük onu geçmişin tozlu sayfalarına hapsolan gerçek bir aşk hikâyesine ve altmış yıllık bir aile sırrına götürecektir...

Umudun, hüznün ve pişmanlığın bir arada işlendiği büyüleyici bir roman… İlk kitabı Mart Menekşeleri ile Library Journal En İyi Kitap Ödülü'ne layık görülen Sarah Jio, insan kalbinin, ne kadar hatalı olursa olsun sevdiklerimizi her zaman affedeceğini eşsiz bir dille anlatıyor.

"Aşk, tarih ve gizem… Daha ne olsun? Mart Menekşeleri, geçmişimizin er ya da geç sürprizlerle karşımıza çıkacağını hatırlatan muhteşem bir roman."
Jodi Picoult

"Tarih, gizem ve aşkın mükemmel bir karışımı… Bu romanı elinizden düşüremeyeceksiniz."
Library Journal



Yorumum: Sarah Jio, geçmiş ve günümüz olaylarını çok güzel birbirine bağlayan, zaman geçişleri sırasında okuyucuyu sıkmayan bir yazar. Özellikle okuyucunun tüm duyguları hissetmesini sağlaması ve burukta olsa bir şekilde mutluluğu yazması yazarın sevdiğim özelliğidir.



Emily, aldatılan bir kadın. Kocasının başka bir kadını sevdiğini söylediği anda ona güle güle diyecek kadar gururlu birisidir. Kocası belki de af dileyecek durumdadır ama o madem ilişkileri yara almıştır, devam etmenin anlamı yoktur diye düşünmektedir. 

Boşanma sonrası, ortamdan uzaklaşmak için çocukken gittiği Bainbridge Adası'ndaki yengesi Bee’nin yanına gitmeye karar vermiştir. Eve yerleştiğinde ise odasında bir günlük bulmuştur. 

“Günlüğe gerçekten karşı koyamıyordum. Sadece ilk sayfasına bakacağım, o kadar.”

Günlük onu geçmişin üstü kapatılan sırlarına götürecektir. Emily sırları öğrendiğinde ya çok sevdiği insanlara sırt dönecek ya da her şeyin nedenini anlayarak insanları olduğu gibi kabul edecektir.

“Aşık olmuş ve kaybetmiştim. Ama en azından sevmiştim. Her şey altüst olmasına rağmen bu karanlık, ıssız gecede beni rahatlatan tek gerçek buydu.”

Günlük şeklinde yazılan ya da içinde parça parça buna yer verilen romanları severim. Bu bakımdan Mart Menekşeleri’nden bayağı bir umutluydum. Ancak ne yazık ki benim romanlarda sevmediğim iki unsurdan birisi bu kitapta mevcuttu. Kitabın anlatımını, konusunu ve olayların ilerleyişini sevdim. Geçmiş ve günümüz bağlantıları ise çok güzel yazılmıştı. Sadece kitaptaki – aldatma – kısımlarını sevmedim. 

Yazarı okumaya ve takip etmeye devam!

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz. 

Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

8 yorum:

  1. Yeni bitirdiğim kitap, yayında pişti olduk :))
    Ben de çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  2. Aldatma derken? Bu kısmı anlayamadım. Kitap ilgimi çekti ama,teşekkürler yorum için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mmm spoiler olmasın diye bir kelimeyle anlatmak istemiştim :) Ama istersen mailden iletişme geçip ayrıntılı anlatabilirim :) Güzel bir kitap, tavsiye ederim :)
      Birşey değil :)

      Sil
  3. Aynı yorumlara sahibiz bu kitap hakkında. Belki edebi bakımdan cok şey katmıyodur ama okuması gerçekten çok keyifli olan bir kıtap. sarah jio'nun kitaplarında gerçekten çok eğleniyoum. Elimde en fazla 2 gün kalıyo hemen okumak istiyorum , geçmiş ve şimdiki zaman arasında çok iyi sentez yapan bir yazar. Sadece son kamelya kaldı. onuda bir ara okumak istiyorum.
    Bu arada siteniz ne kadar güzelmiş. bende yeni açtım ama henüz bu kadar gelişmedim.
    Öğreneceğim çok şey var gerçekten.
    http://ladyskitapyorum.blogspot.com/ yinede belki bakarsınız taze blog yazarına. :)
    İyi okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son Kamelya çok güzeldi. Ama benim favorim kesinlike Yağmur Sonrası :)
      Sarah Jio kitapları ben de tamamen farklı bir etki yapar ve çok duygusallaşırım.
      Teşekkür ederim. Yeni blogunuz hayırlı olsun :)))

      Sil
  4. Benim de çok beğendim kitaplardan biridir. Bence de edebi anlamda çok şey katmasa okunması gereken kitaplardan. Kurgunun sağlam olmasından dolayı olmalı.

    YanıtlaSil
  5. Kitabı çok begendim ben de.kendi blogumda yorumunu yapacagım kıtaplar arasında :)

    ziyaret ederseniz sevinirim:) http://www.booksandtheseries.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...