12 Ekim 2014 Pazar

İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı - Jennifer E. Smith



Kitap Adı: İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı
Kitabın Orijinal Adı: The Statistical Probability of Love at First Sight
Yazar Adı: Jennifer E. Smith
Türü: Genç-Yetişkin, Günümüz Aşk
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 250
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 3,5/5

 

Arka Kapak Yazısı: Bazen Sadece Dört Dakikayla Uçağınızı Kaçırırsınız ve O Dakikaların Birinde Gerçek Aşk Sizi Bekliyordur.

Hadley, hayatının en kötü günlerinden birini yaşıyordu. Babası Londra'da, Hadley'nin tanımadığı bir kadınla evleniyordu ve düğüne yetişmeye çalışan Hadley uçağını kıl payı kaçırdı. Genç kız, önceleri kadere inanmazdı. Ama havaalanında kısılıp kaldığı o gün Oliver'la tanışması, Hadley için bir dönüm noktası olacaktı. Çekici ve meraklı Oliver, daha ilk anda Hadley'nin başını döndürdü. Üstelik iki genç aynı uçakta yolculuk edecekti. Hadley ve Oliver'ın yirmi dört saat içinde geçen hikâyesi, gerçek aşkın en beklenmedik anda karşınıza çıkabileceğine sizi inandıracak.

"Romantizm ve bilgelik bir arada… Mutlaka okunmalı. Ve Oliver'la tanıştığınız an, bir sonraki uçağınızı kaçırmak için dua edeceksiniz."
-Sarah Mlynowsk-

"Kalbinizi ısıtacak, ustaca kaleme alınmış göz yaşartıcı bir öykü."
-Lucy Peden, Bliss-

"Modern bir atmosferde geçen klasik bir aşk hikâyesi. Tesadüfi tanışmalar, uzun bakışmalar ve sonsuz olasılıklar."
-Jenny, Blogger-

"Kalbimi müthiş sızlattı."
-Carla, Blogger-

Yorumum: Genellikle başımıza gelen olumsuz olaylara karşı vardır bir sebebi deriz ya bu kitapta aynen bu şekilde. Kitapta olumsuz bir durumdan farklı ve daha güzel bir şeylerin oluşması anlatılmaktadır. 

Hadley, hiç istemese bile babasının düğün törenine gitmek zorundadır. Gün içerisinde yaşadığı stres sonucu birçok işinin ters gitmesi sebebiyle uçağını yalnızca 4 dakika kaçırmıştır. Oysa ki uçaklar her zaman rötor yapar değil mi? ama şans bu ya, bu kez tam zamanında kalkmış ve Hadley’de havaalanında kalmıştır.


Bir sonraki uçuşta kendine yer bulan kızımızın üç saat havaalanında beklemesi gerekmektedir. Bu sırada kendinden birkaç yaş büyük, yakışıklı bir çocukla karşılaşır ve kısa sürede yakınlaşmaya başlarlar.

Birden karşınıza biri çıkıp tam benim tipim diye düşünmenizi sağlayana kadar tam tipinizin ne olduğunu, -hatta gönlünüzden belirli bir tip geçtiğini- bile fark etmemek mümkün müydü?

Hele bir de uçakta aynı sırada oturup, aralarında da tek bir kişi olunca tesadüfün böylesi? Hadley de Oliver de ilk bakışta birbirlerinden etkilenmiştir. Peki ya uçaktan indiklerinde ne olacaktır?
Kitabımız çok akıcı bir roman, elime aldım ve bitti. Ama fazlasıyla genç-yetişkin türüne ait. Kurgu ve kitabın gidişatı yaşım açısından bana pek uymadı ama genç-yetişkin okur grubunun severek okuyacağını düşünüyorum.

Gerçek hayatta bu şekildeki tesadüflerden aşk doğar mı bilmiyorum ama kitabımızda doğacak gibi.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

1 yorum:

  1. Merhaba! Bloğunuzu keşfetmeme url adreslerimizin benzerliği vesile oldu. Daha önce bu konuda bir eleştiri almıştım. Ben de hem url adresimi değiştirdim hem de blog keşfine çıktım. Keyifle okuyun. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...