13 Eylül 2014 Cumartesi

Highland Guard #1: İki Ateş Arasında - Monica McCarty



Kitap Adı: İki Ateş Arasında
Kitabın Orijinal Adı: The Chief
Yazar Adı: Monica McCarty
Seri Adı: Highland Guard
Seri Sıralaması: 1/9
Türü: Historical Romance, Aşk, Macera
Yayınevi: Koridor Yayınevi
Sayfa Sayısı: 435
Basım Tarihi: 2012
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: Cesur Yürek (Brave Heart) filmine konu olan, tarihin en güçlü, en unutulmaz kahramanlarından William Wallace'ın izinde benzersiz bir serüven...

Yıl 1305… Robert the Bruce, dünyanın en güçlü ordusunu oluşturmak ve İskoçya'yı İngiliz hakimiyetinden kurtarmak için, ülkenin en ücra köşelerinden ve Batı Adaları'ndan, her biri üstün yeteneklerle donatılmış on savaşçı seçer. Bu gizli orduya önderlik edebilecek tek bir kişi vardır: Muhteşem savaşçı Tor MacLeod.

Tor MacLeod'un ise İskoçya ile İngiltere arasındaki bir savaşta taraf olmaya hiç niyeti yoktu. Kendini klanına adamış bu özgür ruhlu adam, kimseye hesap vermekten hoşlanmazdı özellikle de bir kadına. Fakat babasıyla ittifak yapabilmek için sinsice koynuna giren ve onu kendisiyle evlenmek zorunda bırakan karısı yüzünden hiç istemediği olayların içine çekileceğinden habersizdi. Tor, onunla evlenmiş olabilirdi ama kalbini ele geçirmesine asla izin vermeyecekti.

Christina Fraser, sert görünümüne rağmen kocasının duygusuz biri olmadığını biliyordu. Onun yeniden birini sevebilmesi ve güvenebilmesi için her şeyini feda etmeye hazırdı. Tor'un kalbini kazanmaya çalışırken yaptığı dikkatsiz bir hareket, onları savaşın kıyısına sürüklediğinde ise Tor hayatının en zorlu mücadelesini verecekti: Çok geç olmadan karısını kurtarmak ve ona kalbini açmak.

"Duvar kağıdı gibi görünen tarihi aşk romanlarından bezmiş okuyucular bu kitapta hem romantizmin doruğuna çıkacaklar hem de İskoçya'nın tarihi derinliklerinde seyre dalacaklar."
Publishers Weekly

Yorumum: Çok uzun zamandır Monica okumuyordum. Diğer serisini (Asi – Maskesiz – Kır Zincirlerini) ilk çıktıkları zamanlar okumuştum. Sonra nedense bu seriye bir türlü başlayamamıştım ki artık okumalıyım dedim.

Monica’nın kalemine bir kez daha hayran kaldım. Hatta seriyi ve başlangıç kitabını o kadar çok sevdim ki diğer kitaplarını hemen okuyasım geldi. 



Christina, inanılmaz güzellikte bir genç kızdır. Hani her erkeğin rüyalarını süsleyen kadın derler ya aynen o güzellikte biridir. Ancak, yüzü babası bakımından hiç gülmemektedir. Babası onu kendi çıkarları için bir gece İskoçya’nın en büyük savaşçısı olan adamın yatağına gönderince olanlar olur. 

“Korkunç görünüyor olmalıyım.”
Tor’un bakışları koyulaştı. “Güzel görünüyorsun.”
“Bunu bana daha önce hiç söylememiştin.”
“Söylemedim mi? Oysa yüzlerce kez düşündüm.”
“Artık eskisi gibi zihin okuyamıyorum.”

Tor, döneminin en büyük savaşçıdır. Çevresindeki çoğu klan onunla ittifak olmak istemektedir. O ise senelerdir kendini klanına adamış biridir. İttifak Tor’un aklından bile geçmemektedir. 

Ama Christina’nın bir gece odasına gelmesi ve ondan sonra yaşanan olaylar ikiliyi bir anda hiç istemedikleri durumlara sokmuştur. 

Seri Sıralaması
1.      İki Ateş Arasında (The Chief) – Tor MacLeod ve Christina Fraser
2.      Tutsak (The Hawk) - Erik MacSorley ve Elyne de Burgh
3.      Gazap (The Ranger) - Arthur Campbell ve Anna MacDougall
4.      The Viper - Lachlan MacRuairi ve BellaMacDuff
5.      The Saint - Magnus MacKay ve Helen Sutherland
6.      The Recruit - Kenneth Sutherland ve Mary of Mar
7.      The Hunter - Ewen Lamont ve Janet of Mar
7,5 The Knight - James Douglas ve Joanna Dicson (Novella)
8.      The Raider - Robert Boyd ve Rosalin Clifford
9.      The Arrow - Gregor Macgregor ve Cate of Lochmaben

Seri sırlamasına ve karakterlerine baktığımda iki, üç ve dördüncü kitapları çok merak ediyorum. Ondan en kısa zamanda Tutsak ve Gazap’ı okumalıyım. :p 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz. 

Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...