1 Şubat 2014 Cumartesi

Someone to Love #1: Sevecek Biri - Addison Moore, OKK Kitap İncelemeleri




Kitap Adı: Sevecek Biri
Kitabın Orijinal Adı: Someone to Love
Yazar Adı: Addison Moore
Seri Adı: Someone to Love
Seri Sıralaması: 1/2
Türü: Yeni-Yetişkin, Günümüz Aşk
Yayınevi: Aspendos Yayınları
Sayfa Sayısı: 335
Çıkış Tarihi: 2014
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: Aşka inanmayan iki kişi hayal edebileceklerinin ötesinde mükemmel bir ilişkiyle delicesine âşık olursa ne olur? Tren enkazı. Yirmi yaşındaki Kendall Jordan, ülkenin bir ucundan Garrison Üniversitesine nakil olduğunda, aradığı son şey, tek gecelik bir ilişkidir. Maalesef muhteşem Cruise Eltonın istediği de tam budur.

Kendall, aşkın uzun sürmeyen bir yanılsama olduğunu fark edeli çok olmuştur ve Cruise da onunla hemfikirdir. Ancak yine de içten içe Cruiseu yalnızca kendisi için isteyince Kendall, avcıyı avlamak için rastgele bir plana kalkışır ve Garrison Üniversitesinin zamparası Cruisedan, ona kendisinin dişi versiyonu olmasını öğretmesini ister.

Gerçek duygular ortaya çıkmaya başlayınca, başladıkları oyun karmaşık bir hâl alır. Birbirlerinde sevecek birini keşfetmeye başlamalarıyla, Kendallla Cruise, kendilerini aşk adına bildikleri her şeyi sorgularken bulurlar.

Yorumum: Yeni-Yetişkin (New Adult) türünü okumayı çok severim. Bu nedenle Sevecek Biri, Aspendos Yayınevi’nin kitabı çıkaracağını duyduğum andan itibaren merakla beklediğim bir kitap oldu. Konu ilgi çekici, sevdiğim bir tür ve OKK olarak inceleme yapıyoruz. Daha ne isterim?

Yeni-yetişkin ya da genç-yetişkin türlerinde kullanılan, erkek karakter gözünden anlatımları seviyorum. Her zaman ana bayan karakter anlatacak değil ya? Biraz bayanlar sussun ve erkekler konuşmaya başlasın. :D


Kitabımızda bir Kendall, bir Cruise gözünden anlatım vardır. Yazar, bazen bir olayda ikisinin görüşlerine yer verirken bazen de birbirini devam eden olaylar şeklinde yazmıştı. Sevecek Biri’nin çevirisi çok güzeldi ve yazarın tarzı da hoşuma gidince sayfalar su gibi aktı. 

Kendall Jordan, aşka inanmayan bir kız. Üvey babalar tarafından büyütülmüş, annesi gibi olmak istemeyen biridir. Hatta “Kalbini kimseye açmazsan, kırılmasını da önlersin.” cümlesini, hayat felsefesi olarak kabul etmiş ve şimdiye kadar yanına hiçbir erkeği yaklaştırmamıştır. Taa ki Cruise Elton ile tanışana kadar. 



Cruise Elton, üniversitenin nam salmış çapkını. Ona çapkın demek az kalır aslında. Acılarını unutmak, geçmişe sünger çekmek için her gece bir kızla beraber olmaktadır. Kampüste adı çıkmış ve aşka inanmayan bir erkek, değişebilir mi?

Kendall gönül ilişkilerinde tecrübesizdir ve Cruise ile tanışınca, onun dişi versiyonu olmayı teklif eder. Genç adam, kızımızı bu konuda eğitecektir. Eğitim süreci sadece duygusal yakınlıktan ibaret değil, işin içinde cinsellikte olacaktır. 

Kızımız, bunu bir oyun olarak başlatmıştır, ancak yavaş yavaş yaşanılanların gerçek olmasını da dilemektedir. Peki ya Cruise? O da bu oyunun gerçek olmasını istiyor mudur?

Seri Sıralaması
1.      Sevecek Biri (Someone to Love)
2.      Someone Like You

Serinin ikinci kitabı, Kendall’ın en yakın arkadalı Ally ve erkek kardeşi Morgan hakkında. 

Merakla bekliyorum. Umuyorum ki yayınevi bizi fazla bekletmeyecektir. 

Alıntılar:

“Sevecek biri için her zaman yer vardır Cruise. Bu sadece o özel kişiyi bulmakla ilgili. Zaman ve mekan meselesi.”
*****
“Eskiden aşk var mı diye merak ederdim. Bildiğimi sanıyordum ama hiçbir fikrim yoktu. Önceden sadece ayaklarım yerden kesiliyordu ama seninle stratosfere çıkıyorum.”

Sevecek Biri incelememiz için katkılarından dolayı Aspendos Yayınevi’ne teşekkür ederiz.


Herkese bol kitaplı günler!!!

6 yorum:

  1. teşekkürler güzel yorumlamışsınız.emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. son sayfalara yaklaştım ve yazarın anlatımını beğendim. Özellikle 2 kitap yazıp bizi deli etmek yerine iki karakterin de bakış açısından ilerlemek harika oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pudram bende çok beğendim. Özellikle iki karakterin görüşlerini okumak keyifliydi. Merakla someone like you romanini beklemekteyim.

      Sil
  3. Sanırım ben de okumaya başlayacağım ablacım, güzel bir kitaba benziyor. Güzel yorumlamışsın, ellerine sağlık.^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) evet güzel bir kitapti, tavsiyemdir :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...