10 Şubat 2014 Pazartesi

Köşe Yazılarım - 2: Hayallerin Gerçeğe Dönüşmesi: Gelin Serisi


Herkese merhaba!!

İkinci köşe yazımla sizlerleyim. Bu kez, Nora Roberts'ın Gelin Serisi'ni yazdım. 

Keyifli okumalar!!

Bir evlilik planlama şirketi olan Vows'un kurucuları Parker, Emma, Laurel ve Mac'in eğlenceli, komik, hüzünlü, romantik ve bir o kadar da aşk dolu hayatlarına girmeye ne dersiniz? Nora Roberts sizleri birbirinden güzel dört kadınla tanıştırıyor.

Çocukken kurdukları evlilik hayalleri ile düğünler düzenleyen, bazen birbirleriyle, bazen bir köpek ya da kurbağa ile evlenen dört genç kadın, kendi hayallerini gerçekleştirip Vows’u kurmuşlardır. Geriye hayallerini gerçekleştirebilecekleri gelinler ve organize edilecek düğünler kalmıştır. 

Parker ve ağabeyi Del, anne ve babasını kaybedince Connecticut'ın en gözde malikanelerinden biri onlara miras kalmıştır. Kocaman evde yalnızlıktan sıkılan genç kadın arkadaşlarına evlilik planlama şirketi kurmayı teklif etmiştir. Diğer üç kadın bu fikre sıcak bakınca malikane bir evlilik planlama şirketine dönüştürülmüştür. Her an işlerin başında olmak isteyen bu dört kadın, malikanede kendilerine ayrılan bölümlerde yaşamaya başlamıştır. 

Vows’da her birinin farklı görevleri vardır. Mac organizasyonlar için fotoğraflar çekerken, Emma çiçek aranjmanlarıyla uğraşmakta ve Laurel farklı tatları birleştirerek muhteşem pastalar yapmaktadır. Tüm bu uğraşların belli bir organizasyon içinde yapılması gerekmektedir, değil mi? İşte o anda devreye Parker girmektedir. 

Gelin serisi, fotoğrafçı Mac ile Carter’ın hikayesi ile başlamaktadır. Mac, sürekli sevgili değiştiren sorunlu bir anneye ve hemen hemen hiç görmediği bir babaya sahiptir. Şu anda onun için önemli olan tek şey mutlu anları yakalayıp, onları ölümsüzleştirmektir. Eski okul arkadaşı Profesör Carter ile karşılaşan Mac’in tüm hayatı altüst olmuştur. Ya kendine ve Carter’a şans verip mutluluğa adım atacaktır ya da anne ve babasının mutsuzluğuna sığınıp hayatı tek başına geçirecektir. 

Bu Güller Senin serinin ikinci kitabıdır. Bu kitapta, çiçek aranjmanları ile dikkat çeken Emma ve mimar Jack’in romantik aşkına konuk oluyoruz. Emma, doğuştan romantiktir. Çevresinde birçok erkek olmasına rağmen o hala kendisi için en doğru erkeği aramaktadır. Del’in en yakın arkadaşı olan Jack, Emma ile yakınlaşarak şansını denemek istemiştir. Uzun süreli bir ilişki arayan Emma ve bağlanma sorunları olan Jack için hayat gittikçe karmaşık bir hal almaktadır. Del içinse Parker neyse diğer kadınlarda odur. Hatta kasabada dört kadın için Del’in kızları denilmektedir. Del’in kızlarından birine yan gözle bakılmıştır. Hem de bunu aileden sayılan Jack yapınca, ortalık daha da fena karışacaktır. 

Laurel, çocukluğundan beri Del’e aşıktır. Genç adamın kendisini küçük kız kardeşi gibi görmesinden bıkmıştır. Bir gün dayanamaz ve Del’i öper. Del ise önce şaşırır ama sonra Laurel’e karşılık verince ikilimiz kendilerini bir ilişki içinde bulur. İmkansız olan şey gerçek olmuş Del, kendi kızlarından birine aşık olmuştur! Serinin üçüncü kitabı Değerini Bil’de sizleri tutkulu bir aşk beklemektedir. 

Son kitabımız Ömrün Senindir, Vows’un planlamacısı Parker ve Del’in araba tamircisi arkadaşı olan Malcolm hakkındadır. Genç kadını ilk gördüğü anda ona göz koyan genç adam, çok akıllı davranarak Del’i saf dışı bırakmıştır. Sırları olan Malcolm ve aşka ihtiyaç duyan Parker’ın aşkına şahit olacaksınız.

Gelin ve damat, çiçek, pasta ve birbirinden güzel organizasyonlar… Başkalarının hayallerini gerçeğe dönüştüren bu dört kadının kendi rüyalarını gerçekleştirmesini keyifle okuyacaksınız. 

Köşe Yazılarım


4 yorum:

  1. İlk yorum benden gelsin (Yada gelmiştir belki :D) Seri bende mevcut ve hemen okumalıyım :D Süper bir yazı olmuş, ellerine sağlık ablamm^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yorum senden geldi canım :))) Seriyi bence öne al okumak için. Hem eğlenceli hem güzel hem romantik hem de mmmm senin rahatsız olabileceğin kısımlar diğer kitaplara göre daha az var. :)) Teşekkür ederim Esram <3 ^^

      Sil
  2. bana bu seriyi okutacaksın sen anladım bennnn :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...