16 Aralık 2013 Pazartesi

Naked Nobility Serisi: Zoraki Düşes - Sally MacKenzie



Kitap Adı: Zoraki Düşes
Kitabın Orijinal Adı: The Naked Duke
Yazar Adı: Sally MacKenzie
Seri Adı: Naked Nobility Serisi
Seri Sıralaması: 1/7
Türü: Historical romance, Aile
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 355
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 2/5



Arka Kapak Yazısı: Sarah Hamilton, babasının ölmeden önce kendisine vasiyet ettiği şeyi yerine getirmek için Amerikadan İngiltereye doğru bir yolculuğa çıkar. Westbrook Kontu olan amcasının yanına gitmektedir. Günlerce yolculuk ettikten sonra Londraya vardığında amcasının karşısına yol yorgunluğu ile çıkmamak için bir gece -sadece bir gece- bir handa konaklayıp dinlenmeye karar verir. Ertesi gün düzgün bir şekilde amcasının karşısına çıkacaktır.

Oysa o gece o handa, Sarahnın hayatını değiştirecek bir tesadüf gerçekleşecektir.

Artık Sarah için işler, umduğundan daha farklı bir yere gidecektir.

"Büyüleyici!
Susan Johnson

New York Times
Bestseller Yazarı

 

 Yorumum: Harika başlayıp, daha sonrasında beni hayal kırıklığına uğratan bir kitap oldu Zoraki Düşes! Aslında yazarın anlatımı akıcı ve eğlenceliydi. Kitabın ilk başlarındaki diyaloglarda kahkaha attım. Hatta kitap böyle giderse yorum yazarken eğleneceğimi düşünmüştüm ama sayfalar ilerledikçe tam tersi düşünmeye başladım. Kitabın temposu birden bire çok düştü.
Sarah, Amerikalı bir genç kızdır. Babasının vasiyeti üzerine amcası Westbrook Kontu’nun yanına İngiltere’ye gelir. Ancak, handa yakışıklı bir dük olan James ile uygunsuz bir vaziyete düşer. Kitabın bu kısımlarını kahkahalarla okudum ki özellikle James’in genç kızın Westbrook Kontu’nun yeğeni olduğunu öğrendiğindeki tepkisi çok komikti. 


Aslında Westbrook Kontu ölmüş ve oğlu yerine kont olmuştur. Şimdiki kont ile dük çok yakın iki arkadaştır. James, Sarah’a ilk görüşte vurulmuştur ancak her şey onun istediği gibi gitmemektedir. Çünkü, kızımız bir türlü düke evet dememektedir. Sonrası yine malum kaçan kovalanır misali bir aşk hikayesiydi. Bir de dükümüzün, gözünü hırs bürümüş kuzeni Richard vardır ki kitap boyunca yapmadığı kötülük kalmadı. 

Kitabı başlarda sevip sonradan sevmememin nedenine gelince; (Dikkat bu paragraf spoilerdır!! )dükün bakir olması. Daha önce okuduğum tarihi aşk romanlarında böyle bir şeye rastlamadım ondan yadırgamış olabilirim ama kitabın başlarından itibaren yazar böyle bir ipucu vermedi. Hatta James, her fırsatta Sarah’ı elde etmek için elinden geleni yaptı ve sonradan da bakir olduğunu açıkladı. Klasik, alıştığımız tarihi aşk romanlarından farklı bir karakter James ama bu türe ve kurguya gitmedi. (Spoiler sonu!)

Seriye devam edip etmemekte kararsızım ve tavsiye etmek konusunda ise önermiyorum. Serinin sadece üçüncü kitabını çok merak ediyorum. Çünkü en sevdiğim kurgulardan biri kız kardeş – en yakın arkadaş ikilisi var. 

İki puan vermemin nedeni de kapağın güzelliği ve başlardaki komik diyaloglardı. 

Herkese bol kitaplı günler!!



2 yorum:

  1. şaşırdım bakir dük mü olur yaaa :)

    biz de indirimde almıştık belki okurum

    YanıtlaSil
  2. Zoraki düşes kitabinin devam serisi varmı isimlerini söylermisiniz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...