21 Kasım 2013 Perşembe

Lux Serisi: Oniks - Jennifer L. Armentrout



Kitap Adı: Oniks
Kitabın Orijinal Adı: Onyx
Yazar Adı: Jennifer L. Armentrout
Seri Adı: Lux
Seri Sıralaması: 2/5
Türü: Genç-Yetişkin, Fantastik, Macera
Yayınevi: DEX Kitap
Sayfa Sayısı: 395
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 4,5/5


 Arka Kapak Yazısı: Daemon'la aramızda bir uzaylı bağı olmasının muhteşem olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. 
 
Gerçi bu bağa rağmen ona direnmeye kararlıyım. Ama bunu yapmak hiç de kolay değil çünkü Daemon (kahretsin!) gittikçe gözüme daha da taş gibi görünüyor. Üstelik bu sefer Arumlardan çok daha büyük bir problemimiz var. Savunma Dairesi kasabada. 

Eğer Daemon'ın yapabildiklerini keşfeder ve benim de onunla bağım olduğunu anlarlarsa ikimizi de mahvedecekler. Bu arada okula yeni biri geldi ve herkesten gizlediği bir sırrı var. Bana neler olduğunu biliyor, yardım da edebilir ama bunun için (sanki mümkünmüş gibi) Daemon'a yalan söylemeli ve ondan uzak durmalıyım. Kimi kandırıyorum ben?! Kimse sonsuza kadar yalan söyleyemez. 

Ultra yakışıklı ve ultra odun Daemon Black geri döndü! Lux serisi, Obsidiyen'den sonra 2012'nin en iyi genç yetişkin kitabı seçilen Oniks ile tam gaz devam ediyor. Daemon'a karşı koymanın imkânsız olduğunu artık siz de çok iyi biliyorsunuz... 

Yorumum: Çok uzun bir aradan sonra Oniks’i okuyabildim. Böyle çok beklediğim kitapları aldıktan sonra okuyamama gibi bir alışkanlık edindim. Kitabın çıkması için gün sayıyorum ve çıktığı gün koşa koşa alıyorum ama ne var ki iş okumaya gelince kitaplar bir süre kitaplığımda bekliyor. Oniks’te bu kitaplardan biri. Ben okuyacağım diye diye serinin dördüncüsü çıktı!


Uzaylı Daemon ve Kat’in arası bazen iyi, bazen soğuk, bazense tamamen ateşli! Uzaylı öküzümüz bu kez Kat’e iyi davranıp, kızımızı kazanmaya kararlı! Kat ise, Daemon’ın ilk kitapta yaptıklarını sindiremediğinden dolayı sürekli bir karşı çıkma modunda! İlk kitabı okuyanlar (-ki okumayanlar bu kısmı es geçebilir, SPOİLER) ikilimizin arasında oluşan bağı bilirler, işte Kat, Daemon’ın bu ilgisini bu bağa dayandırmaktadır.

İkilimiz ilk 100 sayfada bol bol atıştılar ve sonraki 100 sayfada olaylar oluşmaya başladı ki sonrası hiç hız kesmedi!

D. ve K.’nin atışmalarından:

“Geceleri gözüne uyku girmeden hakkında fanteziler kurduğu erkek benim.”
“Bu kesinlikle doğru değil. O benim komşum…”
“Ve de tamamen saplantı haline getirdiği erkeğim.”
“Egoistin tekidir ve kendi sesini duymayı sever ama çıtını çıkarmadan durmaya söz verdi. Değil mi?”


Seri hakkında birçok bilinmeyenin açıklandığı bir kitap. Karakterlerimizin bile bilmediklerini okurken beraber öğreniyorsunuz! 

Kasabaya yeni bir çocuk gelmiştir, Blake ve ne hikmetse bu yeni çocuk Kat’e yakın ilgi göstermektedir. Daemon tabiî ki Blake’e karşı savaş baltalarını bileyleme durumundadır. Okurken bu yeni karakter hakkında bazı şüphelerim vardı. Yazarı bu konuda tebrik ediyorum. Sevdim!

Bu seri hakkında yazarın diğer sevdiğim yönü ise kitap adlarının o kitaptaki olaylarla bağlantılı olması. Nasıl ilk kitapta obsidiyenin bir özelliği varsa ve kitap adının ondan almışsa, oniksinde kitapta bir özelliği vardı.

Seride sevmediğim iki şey var. Birincisi kapakları. Çok mu arayıp bulmuşlar bu çifti diyorum. İkincisi ise, Daemon’ın Kat’e “kedicik” demesi. İşte o an aklıma sadece bir çift geliyor: Bones ve Kedicik! Benim için kedicik kelimesi onlarla özdeşleşmiş durumda, belki de bundan kaynaklanmaktadır.

Tavsiyemdir! Seriye devam ve herkese bol kitaplı günler!

3 yorum:

  1. Sayende lux serisini okuma fırsatı buldum ve cok beğendim. Bu tarz başka önereceğin kitap varsa memnuniyetle okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim :)

      Aynı yazarın melez sözleşmeleri serisini, The 100 serisini, aşk tüm zamanların içinden geçer serisi, silber ilk aklıma gelenler :))

      Şimdiden keyifli okumalar... :)

      Sil
  2. Harika bir seri :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...