3 Ekim 2013 Perşembe

Benim Hikayem: Bir Projenin Doğuşu ve Gelişimi




OKK olarak değişik şeyler yapmayı seven bir grubuz! Ortak zevklerimiz olduğu gibi tamamen farklı konularla da ilgilenmekteyiz. Tur kitaplarımızı da bu şekilde seçmeye çalışıyoruz. Ya herkesin sevebileceği bir kitap oluyor ya da bir tur bir arkadaşımızın sevdiği türü okurken, diğer turda başka arkadaşımızın istediğini okuyabiliyoruz. Yine böyle ne yapabiliriz tarzında bir toplantı yapıyorduk ki aklıma hepimizin sevdiği tarihi aşk romanları geldi. Tüm tarihi aşk romanlarında beş çayı mutlaka geçer. Dedik ki hepimizin ortak sevdiği tarihi aşk romanlarını beş çayı konsepti ile kitaplarımızı birleştirelim ve değişik tarifler yapalım. Çünkü OKK olarak, çaylarımız ve kitaplarımız eşliğinde Hangout’ta pek çok konuşma gerçekleştiriyoruz. Aklımıza hemen hepimizin ürünlerini severek kullandığı Dr. Oetker geldi. (Bir Gıda Mühendisi olarak ürünlerini güvenerek kullandığım bir firma). İletişime geçtiğimizde bizimle çok ilgilendiler. Gerek projemizi kendilerine anlatım aşamasında gerek bu konuda neler yapabiliriz diyerek bir çok telefon konuşması, mailleşme ve telekonferanslar gerçekleştirdik. Seçtiğimiz kitapların beş çayına uygun kısımlarını yazıp mail attık Dr. Oetker’e. Onlarda bize kitapta geçen cümlelere uygun olarak ya tarif ürettiler ya da ellerinde uyan tarifler ile geri döndüler. 


Bu geri dönüş aşamasında her birimizi tek tek telefonla arayarak, tariflerimizi özenle anlattılar. Soracağımız bir şey olursa aradıkları numaradan geri dönebileceğimizi söylediler. Beni ilk aradıklarında, blog ikizimle (Kütüphanemden Kitap Manzaraları) beraber Taksim’deki Kore Restoranı’ndaydık. Önce blog ikizimi aradılar, aramadan sonra tam da ne kadar ilgililer diye ikizimle konuşurken beni aradılar. Bir yandan gözüm masadaki nefis yemeklerde bir yandan kulağım Dr. Oetker’de! Ben de teli kapayınca ikizimle hem yemek yedik hem de Dr. Oetker hakkında konuştuk. 

Dr. Oetker, tarif için ürünlerden de bol miktarda yolladı. Hatta iki-üç gün önce tekrardan arayarak, tarifi uyguladınız mı, bir şeye ihtiyacınız var mı diye sordular. İnsanın evinde severek kullandığı bir markanın bu kadar ilgili olması mutlu ediyor.


 Desteklerinden dolayı teşekkürler Dr. Oetker! 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...