9 Temmuz 2013 Salı

Melez Sözleşmeleri Serisi: Tanrı - Jennifer L. Armentrout



Kitap Adı: Tanrı
Kitabın Orijinal Adı: Deity
Yazar Adı: Jennifer L. Armentrout
Seri Adı: Melez Sözleşmeleri
Seri Sıralaması: 3/5
Türü: Fantastik
Yayınevi: DEX Kitap
Sayfa Sayısı: 407
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: Melez Sözleşmeleri 3. Kitap: Tanrı

Akitin kuralları Alexi neredeyse ölüme gönderiyordu. Konsey onun Catskillsde ne yaptığını öğrenseydi, onu kimse kurtaramazdı, tabii Aidenı da. Furiler, Alexin peşindeydi, şimdi de onu ele geçirmek isteyen başka güçler var.

Alex sürpriz bir mektup alıyor, yazanlar karşısında ne yapacağını bilemiyor ve Sethle gittikçe daha da yakınlaşıyor. Birlikte yaptıkları antrenmanlardan biri Alexin bir Apollyon işareti daha kazanması ile sonlanıyor ve bu Alexi bir adım daha Uyanmaya yaklaştırıyor.

Alexin doğum günü yaklaştıkça sanki etrafındaki tüm dünya paramparça oluyor; geleceğin Apollyonu aşk, kader ve yalanlar arasında sıkışıp kalıyor.

Tanrılar öfkelerini serbest bırakınca yaşam geri dönülmez bir şekilde değişecek. Furiler, İblisler, Safkanlar, Melezler ve Avcılar hiç beklenmedik bir geleceğe hazırlanıyor. Tarih tekerrür ediyor fakat bu defa işler, pek de iyi gitmiyor.

Melez Sözleşmeleri serisi, Melez ve Safkandan sonra Tanrı ile devam ediyor.



Yorumum: Melez Sözleşmeleri serisinin üçüncü kitabı olan Tanrı keyifle okundu ve bitti. Bu cümleyi bir Seth fanı olarak söylüyorum; bence şu ana kadar ki serinin en iyi kitabıydı. Kitabı okumadan önce yapılan yorumlardan Seth’in arka planda ve Aiden’ın ön planda olmasından dolayı bu kitabı fazla sevemeyeceğimi düşünmüştüm ama yanılmışım! Seth hakkındaki soru işaretleri, Safkanlar ve Melezler arasındaki yalanların çoğu birer birer ortaya çıktı. 

Özellikle yazarın Yunan mitoloji karakterlerinden yararlanması çok hoşuma gitti. Çünkü mitolojik karakterlerle kurgulanan romanları oldum olası sevmişimdir. Apollo’nun pat diye ortaya çıkması, arada Hades’in ve Artemis’in gözükmesi ve aralarındaki diyaloglar konuya ayrı bir güzellik katmıştı. Apollo ve Hades’in olduğu kısımları okurken aklıma sürekli P.C. Cast’ın Işık Tanrıçası ve Bahar Tanrıçası kitapları geldi. Hades’in üç başlı köpeğine Bahar Tanrıçası’ndaki kadın karakter şöyle şöyle davranmıştı yok Işık Tanrıçası’ndaki Apollo böyleydi diye diye kitabı bitirdim. Bir de Poseidon vardı ki o da tam kasırgaya çevirdi ortalığı!


(Not: Tanrı kitabı blog ikizim sevgili Kütüphanemden Kitap Manzaraları'ndan Blog günü hediyem olarak gelmişti. (Blog günü yazım için tıklayınız.)Aynı paketten Karam çikolata ve Açaili form çay çıkınca kitabımla benle eşlik ettiler! Teşekkürler ikizim!)

Serinin bu kitabında Aiden ve Alex arasında bolca yakınlaşmalar ve itiraflar okuyacaksınız. Özellikle Aiden öyle bir adama dönüşüyor ki ikinci kitaptaki adamın tamamen zıt karakterlisi! Her an Alex’in yanında, hayatı pahasına onu korumaya adamış kendisini ve bir de aralarındaki aşk! Acaba yaşadıkları toplum yasak aşklarını kabullenecek mi? Aslında bu yasak aşk sorunlarının arasında en hafifi. Alex’in uyanmasına çok az bir zaman kalmış durumdadır. Ahh bir de Seth vardır tabii. Kendisi Alex’in yanında mıdır yoksa bir Tanrı katiline mi dönüşecektir? 

Melez Sözleşmeleri serisine, gazetedeki köşemde yer verdim. Seriye genel bir bakış için tık tık!!

Seri Sıralaması:
3.      Tanrı


Alıntılar:
“Ama…melezler hasta olmaz ki.”
“Eh, onu artık birlikte yaşadığım kağıt mendil kutusuna anlat.”
…………………………………………………………….
“Bir şeyden korkuyorum.”
“Ne?”
“Hissettiklerimi hissetmeme asla izin verilmemesinden korkuyorum.”
…………………………………………………………….
Aiden’a göz attım. Bakışımı yakaladı ve gülümsedi. Kalbim hop etti. Aptalca ve tehlikeliydi ama bu, hissettiklerimi değiştirmiyordu.
…………………………………………………………….

“Seninle her şekilde dövüşürüm, sümüklü velet.”
“Beni öldüremezsin.”
“Belki öldüremem ama hayatının dayağını atarım.”
Herkese keyifli okumalar!!

2 yorum:

  1. Afiyet olsun ikizim! :) Bu seriye hala başlayamadim ben ilk kitabı alalı çok olsa da :D O yüzden atlaya atlaya okudum :p eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ikizim :)) Keyifle okudum ve yorumladım :) Tamamını ve devamını oku canım <3 :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...