9 Şubat 2013 Cumartesi

The Dante Legacy Serisi: Dante'nin Son Oyunu - Day Leclaire




Kitap Adı: Dante’nin Son Oyunu
Kitabın Orijinal Adı: Dante's Ultimate Gamble
Yazar Adı: Day Leclaire
Seri Adı: The Dante Legacy
Seri Sıralaması: 5/9
Türü: Günümüz Aşk
Yayınevi: Harlequin Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 144
Çıkış Tarihi: 2012
Puanım: 9/10



Arka Kapak Yazısı: Yalnızca büyükannesi Luc’u mirasyedi Téa de Luca’ya bakıcılık yapması konusunda zorlayabilirdi. Hatırladığı kadarıyla Téa, küçükken kızıl saçlı bir cadıydı. Ama şimdi Dante’nin Ateşinin alevleri kendisini hissettirdiğinde, inkâr edilmez arzunun pençesine ikisi de düşmüştü. Luc, Téa’ ile geçireceği altı hafta boyunca bu ateşe dayanabilecek miydi? Luc Dante, kaderi olan bu aşka evet diyecek miydi?

Yorumum: Sevgili Kütüphanemden Kitap Manzaraları  ve Yorum Durağım ile güzel bir BD (beyaz dizi) sohbeti yaptıktan sonra bu türden bir kitap okumazsam olmazdı! Dante serisine devam ettim ve Dante'nin Son Oyununu okudum.

Beşinci kitapla birlikte ilk dört kitapta okuduğumuz Dante’lerin kuzenlerinin hikayelerine geçiyoruz. Téa ve Luc’un hikayesinde, her ikisinin de büyükannesi işin içine giriyor. Bir nevi çöpçatanlık da diyebiliriz bu olaya. Téa ve Luc’un küçüklükten Dante yangınına yakalandıklarını düşünerek böyle bir işe giriyorlar.

Luc, değil evlenmek aşka kendini kapatmış bir adamdır. Hiçbir şekilde evlenmeyeceğini, dahası inatçı bir Dante olarak yangına da inanmadığını iki lafından birinde dile getirmektedir. Téa ise anne-babasının ölümünden sonra üç kız kardeşi ve büyükannesinin sorumluluğunu almıştır. Büyükanneler Téa’nın korumaya ihtiyacı olduğunu iddia ederek Luc’tan bir ricada bulunurlar. Luc bu duruma bebek bakıcılığı dese de kabul etmekten başka çaresi yoktur. Olaylar bu şekilde başlar ve devam eder. 


Not: Beyaz diziler kısa hikayelerden oluştuğu için olaylar çok çabuk şekilde ilerlemektedir. Yazılarımda spoiler vermemeye çalışıyorum. Bu nedenle de beyaz dizi yorumlarım diğer kitaplara göre daha az olmaktadır.

Serinin diğer kitapları için tıklayınız.

Birkaç alıntı:

Luc, “Bir peri masalı uğruna kendimi istemediğim bir evliliğe zorlayacak değilim.”
…………………………………………………………………………………………………
“Aşk ilginç bir şeydir. Sen onu kontrol edebileceğini mi düşünüyorsun?”
“Ederim.”
“İşte burada yanılıyorsun. Ne yazık ki, aşk seni seçiyor. Sen onu değil.”
…………………………………………………………………………………………………
“Her şey sona erer. Aşk bir kumar. Bittiğinde yalnızca kaybedersin. Seni mahveder. Bunun olduğunu gördüm. Ben buna asla girmeyeceğim. Neden kazanamayacağım bir şeye gireyim?”

Herkese keyifli okumalar!!

11 yorum:

  1. Ahh o kısa kısa hikayeler bazen ansiklopedi gibi kitaplara bedel değil midir zaten! Seviyorum yahu BD'yi.Ama özellikle ŞEyhli olanlara ayrı bir sempatim var bilirsiniz! :D
    Yorumun çok güzel olmuş,ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damlacım ben hiç şeyhli BD okumadım ama yakın bir zamanda okuyacağım :)))

      Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  2. Bu serinin birkaç kitabını daha bugün indirdim e-book olarak canımmmmm, hangi kitabı okuduğunu bilmiyordum, sen bu seriden devam ediyormuşsun :DD Ben de bu muhabbetten sonra Viyana'da Randevu'ya başladım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D :d hiç şaşırmadım neden acaba? :D Ama bu seriyi sıralı okuman lazım canım çünkü her kitapta farklı karakterler olsa da olaylar birbiri ile bağlantılı :))

      Ben de o konuşmamızdan sonra cumartesi günlerini BD günü ilan ettim. Her ne olursa olsun çok büyük bir şey çıkmadıktan sonra cumartesi günleri BD okuyacağım ikizcan :D

      Sil
    2. Süper fikirmişşşş, ben de öyle bir şey yapayım en iyisi :D

      Sil
    3. Beraber yapalım canım :))

      Sil
    4. Tamamdır anlaştık... Beyaz Cumartesi olsun adı da :D

      Sil
    5. Kesinlikle tamamız :D Beyaz Cumartesi KALP

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...