26 Aralık 2012 Çarşamba

Warriors Serisi: Savaşçı - Karyn Monk



Kitap Adı: Savaşçı
Kitabın Orijinal Adı: Once a Warrior
Yazar Adı: Karyn Monk
Seri Adı: Warriors Serisi
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Historical Romance
Yayınevi: Koridor Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 363
Çıkış Tarihi: 2012
Puanım: 6/10





Arka Kapak Yazısı: Romantizmle ateşlenmiş kolay kolay akıldan çıkmayacak bir cesaret öyküsü.

Ariella MacKendrick için hayatta kalmanın tek bir yolu vardı: Kara Kurt olarak tanınan kahramanı bulmak ve onu klanı için savaşmaya ikna etmek. Fakat sonunda onu bulduğunda Malcolm MacFane'in, hayal ettiği muhteşem savaşçıyla hiç alakası olmadığını fark eder. Bir zamanlar binlerce kişiden oluşan orduyu yöneten ve korkusuz bir lider olan MacFane, artık eskisi kadar güçlü değildir. Ariella'nın ise ona güvenmekten başka çaresi yoktur. Çok geçmeden, gözden düşmüş kahramanın içinde bir şeyler kıpırdanmaya başlar. Damarlarında hâlâ dolaşmakta olan bu ateş, güzel İskoç'un onda uyandırdığı arzunun şiddetini de hiç ummadığı bir noktaya taşıyacaktır.

"Karyn Monk dönemin romantizmini sayfalara taşırken okuyucuyu adeta büyülüyor.
Takip edilmesi gereken bir yazar."
Romantic Times

Yorumum: En sevdiğim kitap türü tarihi aşk romanlarıdır ve özellikle de İskoç olanlarıdır. Bu nedenle kitaba büyük bir hevesle başladım ama ne yazık ki bir haftadan uzun süredir elimde süründü. Türü bu kadar sevmeme rağmen bana göre mantıklı olmayan yerlerinden dolayı kitaba adapte olamadım. 

Ariella, MacKendrick liderinin kızıdır. Babası ölünce ve klan istilaya uğrayınca kendisine bir eş ve en önemlisi de klanı için lider olabilecek birini aramaktadır. En uygun aday Malcolm MacFane’dir. Ama Ariella’nın bilmediği şey ise MacFane’nin klanından kovulmuş ve lider olmayan biri olduğudur. 

Aradan geçen olaylar sonucu Ariella ve Malcolm karşılaşır. Ama Malcolm, Ariella’yı on üç yaşında bir erkek sanmaktadır. Bazı nedenlerden dolayı Ariella erkek kılığına girmek zorunda kalmıştır. Ben kitabın bu kısmını hiç sevmedim. Nedense okuduğum kitaplarda ya da izlediğim dizi/filmlerde kadının erkek kılığına veya tam tersinin olması durumlarını hiç sevmiyorum. Her şey bariz ortadayken erkek karakterin Ariella’yı Rob adında bir erkek sanması bana çok safça geldi. Yani bunun için eline o kadar çok fırsat geçti ki Malcolm’un bir turlu anlamadı gitti. Bu fırsatlardan biri:

Malcolm ve Ariella beraber ata biniyorlar – o sırada Malcolm, Rob ile beraber ata bindiğini düşünüyor – adamın eli Rob’un kalçalarında ve şöyle düşünüyor: Rob’un kalçaları da hiç erkek gibi değil, daha çok kadınsı hatlara sahip. Gel de sinir olma. Her şeyi anladım da sesinden de mi anlamadı onu anlamadım gerçekten de. Neyse efendim aradan yine olaylar geçiyor Malcolm bir anda gayet normalmiş gibi Rob’un Ariella olduğunu anlıyor. Ne kızıyor ne bağırıyor, olanları çok doğalmış gibi karşılıyor. 

Bir de Ariella’nın kız kardeşi Catherine var. Yanlış hatırlamıyorsam kız 7 yaşında ama sanki 20 yaşında gibi konuşuyor. Malcolm, on iki gün klandan ayrı kalıyor bu durumu küçük kıza anlatırken, Catherine’den bana on iki seneymiş gibi geldi diye bir cevap alıyor. Durum böyle olunca da kitabı okumak içimden pek gelmedi, sürüklendi durdu. Yalnız kitabın bazı yerleri çok komikti, bayağı güldüm. 

Warriors Serisi:
1. Once a Warrior (1997) Savaşçı
2. The Witch and the Warrior (1998)
3. The Rose and the Warrior (2000)

Kitabı çok beğenen var. Vikitap’ta da puanı 8.3 (26.12.12). Ben tavsiye eder miyim, bilmiyorum. Kararsız kaldığım bir kitap oldu benim için.

Herkese keyifli okumalar!!


2 yorum:

  1. Okumayı istediğim bir kitaptı ama bu yorumdan sonra "Acaba?" dedim... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tavsiye konusunda kararsız kaldım :( vikitapta kitap hakkında çok güzel yorumlar var ama ben yazımda belirttiğim nedenlerden beğenemedim canım :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...