16 Şubat 2015 Pazartesi

Chicago Vampirleri Serisi #4: Sert Isırık - Chloe Neill



Kitap Adı: Sert Isırık
Kitabın Orijinal Adı: Hard Bitten
Yazar Adı: Chloe Neill
Seri Adı: Chicago Vampirleri Serisi
Seri Sıralaması: 4/13 + 3 novella
Türü: Fantastik, Paranormal
Yayınevi: Optimum Kitap
Sayfa Sayısı: 384
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Yeni vampir olmuş Merit zor zamanlar yaşamaktadır. Şekil değiştirenler dünyaya varlıklarını duyurduklarından beri insanlar doğaüstü yaratıklara karşı bir araya gelmişler; ellerinde pankartlarla, Cadogan Evi’nin önünde kamp kurmuşlardır. Dışarıda durum böyleyken evin içi de bir hayli karışıktır. Merit’le yeşil gözlü gönül avcısı, Lider Ethan Sullivan’ın arası epey gergindir. Üstelik Chicago Valisi, gizli bir toplantı için Merit ve Ethan’ı yanına çağırır ve onlara, üç kişinin kayıplara karıştığı vahşi bir vampir saldırısından söz eder. Valinin mesajı açıktır: “Ev’inizi düzene sokun. Yoksa ben yapacağımı bilirim.”

Merit’in, bu olayın derinliklerine inmesi gerekmektedir ancak kimin onun tarafında olduğunu bir türlü anlayamaması işini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle o da, uzun boylu ve gizemli, üstelik saldırı hakkında birtakım gizli bilgilere sahip olması muhtemel bir yeraltı vampir grubu üyesinden yardım talep eder. Merit çok geçmeden kendini Chicago’nun çetin ve karanlık doğaüstü çevresinde bulur. Kendilerine karşı gelen insanların en büyük korkularını gerçeğe dönüştüren vampirle dolu ve Merit’in, ellerini biraz da olsa kana bulamadan vampir olamayacağını öğrendiği bir yerdir burası.

“Charlaine Harris’in Sookie Stackhouse ve Laurell K. Hamilton’ın Anita Blake serisi hayranlarının ilgisini çekecek, azimli ve zeki bir kadın kahraman.”
-Library Journal
“Etkileyici bir kentsel fantazya eseri.”
-Publishers Weekly
“Nancy Drew’u çok sevmişseniz ama onun her zaman kılıç kullanan, ölümsüz bir kahraman olmasını da dilemişseniz, Merit tam da sizin kahramanınız demektir.”
-Geek Monthly

Yorumum: Bir buçuk yıldır beklediğim kitap sonunda çıktı ve çok beklemeden hemen okumak istedim. Kitap yine yanıltmadı beni I HATE ETHAN modunda devam ediyorum. Hatta daha bir nefret ettim diyebilirim. Nasıl bir vampir bir insandan çekinir ya da korkar ki? Kurguya bakıyorum, tamam belirli kuralları olan bir vampir dünyası var ama sen bilmem kaç senelik bir vampirsin en azından yapabileceğin bir şeyler olmalı. 



Vampirlerin varlığından rahatsız olan insanlar giderek çoğalmakta ve birlik olmaktadır. Özellikle vampir evlerinin önlerinde toplanıp eylem yapmaktadırlar. Vali Tate bu durumdan son derece rahatsızdır. Şehrinde sükuneti geri istemektedir. Bir de vampirler tarafından öldürülmüş insan cesetleri bulununca artık Cadogan evinin liderine bir ültimatom verme zamanı geldiğini düşünmüştür. Bir hafta içinde bu cinayetlerin arkasında kim varsa bulunacaktır yoksa evin lideri Ethan hapse atılacaktır. Tabi bizim korkak vampirimiz bir insan olan Vali Tate’e hemen boyun eğer. -_- 

Kurgu bu olaylar üzerine kurulmuş. Cinayetlerin arkasında kim var, Merit olayları çözebilecek mi diye kitap ilerlemekte. Başta sevsem de ilerleyen kısımlarda bir an ben vampir kitabı mı okuyorum yoksa polisiye romanla mı karışmış demekten kendimi alamadım. 

Chicago Vampirleri Seri Sıralaması
1.      Bazı Kızlar Isırır (Some Girls Bite)
2.      Gece Isırıkları (Friday Night Bites)
3.      Bir Isırık Daha (Twice Bitten)
4.      Sert Isırık (Hard Bitten)
5.      Drink Deep
6.      Biting Cold
7.      House Rules
8.      Biting Bad
8,28. Kicking It
8,5. Howling For You
9.      Wild Things
10. Blood Games
10,5.  Lucky Break
11. Dark Debt
12. Bilinmiyor
13. Bilinmiyor

Serideki ana karakterleri sevmiyorum. Merit’e ısınamadım, sevemedim. Ethan’dan ise nefret ediyorum. Sanırım okuduğum kitaplar içerisinde hiç sevmediğim yegane karakter kendisi. Ama yazarın yaratmış olduğu vampir dünyasını seviyorum. Bu kitapta olaylar yavaş ilerledi ve tek bir konu üzerinden gidildiği için kitabın temposunu düşük buldum. Karakterleri sevmesem bile içindeki ortamı sevdiğim için Optimum Kitap seriye devam ettikçe ben de okuyacağım.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

21 yorum:

  1. Yorumun için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Yorum için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. son kitap sert ısırıktan sonra 5. kitabı ne zaman çıkar bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bir bilgim yok :( Ben de merakla beklemekteyim :)

      Sil
  4. Ben Ethan a aşık oldum valla laf ettirmem.

    YanıtlaSil
  5. Ya kitap bitince o kadar üzüldüm ki Ethan'ı içten içe sevdiğimi anladım:( boşluktayım :(

    YanıtlaSil
  6. Ethan'ın fanları fazlaymış, bir ben pek sevemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gabriel'in Cehennemi üzerine okuyunca Ethan'a kurban olmuş olabilir. Ne vıcık vıcık bir aşktı o :D Ya da kız o kadar uyuzdu ki Ethan daha masum kaldı yanında. Herkesi mi yakışıklı bulur bir kız :) En sonunda ağlar tabi, ağlasın :)

      Sil
  7. Gabriel'in cehennemi derken ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı yayınevinden çıkan bir başka kitap. O kitap sonrası Sert Isırık'ı okumuş Filiz T. Ondan bahsediyor.

      Sil
    2. aynen aynen ayrı bir kitap hatta seri o da optimumdan ve o kitap üzerine bu seriye başlamıştım da ekstra iyi geldi bana Chicago vampirleri serisi ☺️ ayrıca 5. kitap yıl sonu çıkıyormuş optimum kitap'dan duyum aldık bakalım ne kadar doğru😎

      Sil
    3. Aaaa bilmiyordum, doğruysa pek bir sevindim :)))

      Sil
    4. gabriel cehenneminde ne anlatıyor? serinin ayrıca ben 4 kitabını okuyorum.5. kitabın yıl sonu çıkması heyecanlandırdı

      Sil
    5. Hayli muammalı ve son derece seksi bir adam olan Profesör Emerson, gündüzleri saygın bir Dante uzmanı olarak yaşamını sürdürür, ama gecelerini hiç çekingenlik içermeyen bir cinsel zevke ayırır. Ün salmış yakışıklılığını ve üst düzey cazibesini kullanarak her hevesini tatmin etmeyi başarır, ama için için de karanlık geçmişinden ötürü acı çekmekte, tüm bağışlanma umutlarını yitirmiş olduğuna derinden derine inanmaktadır.

      Masum güzel Julia Mitchell, sınıfına lisansüstü öğrencisi olarak yazılınca, cazibesi ve Julia’yla olan esrarengiz bağlantısı yüzünden Profesörün hem kariyeri tehlikeye girecek, hem de hayatında geçmişiyle bugününü karşı karşıya getiren bir olaylar dizisi başlamış olacaktır.

      Gabriel’in Cehennemi, yasak aşk, baştan çıkarma ve ruhsal bağışlanma gibi alanları yoklayan ilginç, sürükleyici, vahşicesine ihtiras dolu bir yolculukta, bir erkeğin kendi kişisel cehenneminden kurtulup imkânsız sandığı şeye, bağışlanmaya ve mutluluğa ulaşmasının öyküsüdür.


      Kesinlikle merakla bekliyorum devam kitabını :)

      Sil
    6. bilgilendirme için teşekkür ederim :)
      seriyi okurken duygular hep değişiyor gülüyorsun sinirleniyorsun çok heyecanlı geçiyor.

      Sil
  8. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  9. Yorumun için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. 5.kitap ne zaman çıkacak acaba

    YanıtlaSil
  11. Sanırım 5.kitap hiç çıkmayacak

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...