7 Ocak 2015 Çarşamba

Dare Me #1: Sürpriz Balayı - Christine Bell



Kitap Adı: Sürpriz Balayı
Kitabın Orijinal Adı: Down for the Count
Yazar Adı: Christine Bell
Seri Adı: Dare Me
Seri Sıralaması: 1/3 + 1 novella
Türü: Günümüz Aşk, Yeni - Yetişkin
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 352
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4,5/5


Arka Kapak Yazısı: Lacey Garrity, yeni evlendiği eşini, düğünü yaptıkları otelin lobisindeki bir malzeme odasında yarı çıplak halde bulur; yanında Lacey'nin en yakın arkadaşlarından ve nedimelerinden biri olan Becca'yla birlikte. Üstelik daha düğünleri bitmemiştir bile. Yaşadığı şokla oradan kaçıp gelinliğinden kurtulmaktan başka bir şey düşünemeyen Lacey'ye yardım edecek tek kişi, diğer yakın arkadaşı Cat'in ağabeyi ünlü boksör Galen Thomas'tır. Galen'in, Lacey'yi yaşadığı yıkımdan biraz da olsa uzaklaştırmak için bir fikri vardır. Düğünden sonra eşiyle gitmek için hazırlandıkları, aylardır heyecanla bekledikleri balayı için Porto Riko'ya doğru yola çıkmak. Balayı olarak düşünülmüş de olsa biraz tatil yapmak, Lacey'ye iyi gelecektir ve Galen ona eşlik etmeye hazırdır. Birlikte çıktıkları bu balayı, her ne kadar evliliği baştan bitmiş bir gelin ve sahte bir damatla yapılsa da, yeni başlangıçlara gebedir.

Yorumum: Daha önce Christine Bell ile röportaj yapmıştım. Sorularımdan birisi de ülkemizde hangi kitabının çıkmasını istediği idi. Cevabı Sürpriz Balayı (Down fort he Count) olmuştu. Nemesis’de kitabı yayınlayınca hemen okumak istedim. Christine’nın da dediği gibi karakterler son derece komik ve seksi!

Lacey tam bir kontrol manyağı. Hayatını plan ve programlar yaparak geçiren, kendi deyimiyle yoldan çıkmak istese bile anne ve babası nedeniyle her zaman uslu kız konumunda olan, ondan beklenilen her şeyi yerine getiren genç bir kadındır. Ancak tüm bu oto kontrolünü düğününde daha birkaç saattir kocası olan adamı en yakın arkadaşı ve nedimesi olan Becca ile basınca kaybeder. Artık Lacey için geri dönüş yoktur ve Marty onun için geçmişte kalmıştır.


O an imdadına en yakın arkadaşı Cat ve onun ağabeyi Galen yetişir. Bir dizi olay sonucu Galen ve Lacey, sırf genç kadın hayatında bir kere çılgınlık yapsın diye önceden ayarlanan balayına giderler! 

Galen bir boksördür. Son karşılaşmasından sonra vücudunun dinlenmesi için bir tatile ihtiyacı vardır. Lacey ile tatile gitmek ona ilaç gibi gelecektir. Galen, genç kadının içinde bulunduğu kötü durumun son derece farkındadır ve kendisini Lacey’nin gizli koruyucusu ilan eder. Ne olursa olsun her zaman Lacey’nin yanında olacak ve onu koruyacaktır. Ancak iki seksi insan ve egzotik bir yerde bazı şeylerin yaşanması da kaçınılmazdır!
Seri Sıralaması
1.      Sürpriz Balayı (Down for the Count)- Lacey Garrity ve Galen Thomas
2.      Sevgilimibuldumcom (Down and Dirty) – Cat Thomas ve Shane Decker
2,5. Down the Aisle (Lacey ve Galen novellası)
3.      Down on Her Kness (Rafe Davenport ve Courtney DeLollis)

Yazarın tarzını seviyorum. Türkçe’ye çevrilen Kiralık Eş gibi bu kitabı da klasik bir konuydu.  Arka kapağı okuduğunuz ve olayların gidişatı bu şekilde olur diye düşündüğünüz her şey bir bir çıkıyor. Yalnız Christine’ı farklı kılan kesinlikle anlatım tarzı, karakterleri ve komik diyalogları. Su gibi akan cinsten bir kitap arıyorsanız Sürpriz Balayı tam sizlik.

Ayrıca yazar hakkındaki kısımda Christine’ın okurlarıyla iletişime geçmesinden çok mutlu olduğu yazılmış. Bu gerçekten de doğru. Kendisi inanılmaz şeker bir insan ve maillerinize çok geç olmadan dönüyor. Türkçe’ye çevrilecek yeni kitaplarını merakla bekliyorum!


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!
 
Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. 1. ve 2. kitap birbirinden bağımsız mı yoksa 2. kitap hikayenin devamını mı anlatıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. kitap ilk kitaptaki erkek karakterin kardeşinin hikayesi. Kitaptaki ana karakterler farklı. Bir nevi bağımsız diyebiliriz.

      2. kitap: Sevgilimibuldum.com

      Cat Thomas, çalkantılı ilişkilerin kadınıdır. Hayatına giren erkeklerin hepsinde bir kusur bulmayı başarır. Hiçbiriyle gerçekten ciddi bir ve uzun vadeli bir ilişkiye giremez. Bunun suçlusu da asla kendisi değildir. Tamamen 'kusurlu' erkekler yüzünden bu haldedir. Sonuçta üstünü biraz kazıyınca, hepsinin yaldızları dökülüp defoları ortaya çıkmaktadır.

      Bir gün, lise aşkı ve ağabeyinin en yakın arkadaşı Shane Decker çıkagelir. Yıllar sonra ilk kez bir araya gelirler ve aralarında karşı konulması güç bir çekim oluşur. Yalnız bu defa bir sıkıntı vardır çünkü Cat, ne kadar derine kazırsa kazısın, Shane'in farklı bir yüzünü göremiyordur. Shane hep aynı adamdır; aynı mükemmel adam. Ezberi bozulan Cat için işler sarpa sarmıştır.

      Eğlence zaten kaçınılmazdır da; ya aşk? Hem de en mükemmelinden… Mümkün müdür?

      Konusu da bu şekilde :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...