17 Aralık 2014 Çarşamba

Crewel World #1: Yaratıcı - Gennifer Albin



Kitap Adı: Yaratıcı
Kitabın Orijinal Adı: Crewel
Yazar Adı: Gennifer Albin 
Seri Adı: Crewel World
Seri Sıralaması: 1/3 + 2 novella
Türü: Fantastik, Genç - Yetişkin
Yayınevi: Dex Kitap
Sayfa Sayısı: 348
Basım Tarihi: 2013
Puanım: 2/5

  
Arka Kapak Yazısı: İçine girdiği dünya öylesine karmaşık ki...

Ailesi Adelice'in olağandışı bir yeteneği olduğunu keşfettiğinde, bunu gizlemesi için onu eğittiler. Bir Dokumacı olmasından korkuyorlardı; yani insanların nerede yaşayıp ne yiyeceklerine hatta ne zaman ölmeleri gerektiğine karar veren o güzel ve ölümcül kadınlardan biri olmasını istemiyorlardı. Ne var ki, İşleme Hizmetleri Adelice'i pek çok testten geçirir ve ailesinden kopararak entrikalar ve sırlarla dolu karmaşık bir dünyanın içine çeker.
Şimdi yalanlardan örülmüş bir ağa ve gizli bir aşka düşmüş olan Adelice gücünün ardındaki tüm uğursuz gerçekleri açığa çıkarmak zorundadır. Bütün yaşamı pamuk ipliğine bağlı olan Adelice onu ya sonsuza kadar koruyacak ya da yerlebir edecek. Bu yetenek bir hediye mi yoksa bir lanet mi?

"Albin korkutucu oldugu kadar büyüleyici bir dünya yaratmıs. Kesinlikle nefes kesici." Josephine Angelini, Yıldız Geçidi.

Yorumum: Çok büyük umutlarla başladığım bir nevi şişirilmiş yorumlara aldandığım bir kitap oldu benim için. Özellikle kitabın karışık anlatımını hiç sevmedim. Fantastik kitaplara hiç benzemeyen kendine özgü bir konusu var. Bu bakımdan dokumacılar hakkında daha ayrıntılı bir anlatım beklerdim. Ya kitabın kurgusundan kaynaklandı ya da ayrıntılı anlatım olmamasından okurken bir şeyleri kendim çözmeyi sevmedim. Bu her kitap için geçerli değil, bazı kitaplarda bu durumu severim ama Yaratıcı kitabında hoşuma gitmedi. 

Adelice, uzun zamandır beklenen ve çok büyük yetenekleri olan bir kızdır. Ailesi bunu keşfedince, yeteneği ortaya çıkmaması için onu eğitmeye karar vermişlerdir. Her sınavda başarısız olacak ve yeteneksiz kategorisine girecektir. Ancak yaptığı en ufak bir hata eğitmenlerin gözünden kaçmaz ve Adelice yakalanır.

Adelice’in ailesinden koparılma süreci sancılı geçer ve yalanlar birbirini kovalar. Genç kız eğitim için sevdiklerinden koparılarak başka bir yere getirilir ve burada onu başka sürprizler beklemektedir.

Seri Sıralaması
1.       Yaratıcı(Crewel)
2.       Halka (Altered)
3.       Unraveled

Halka kitabı elimde yok ve alıp okumayı düşünmüyorum. Kitabı çok sevmediğim için seriye devam etmemeye karar verdim. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

6 yorum:

  1. Bu kaar çabuk kestirip attığına göre yetersiz olmalı. Sana güveniyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana maalesef yetersiz geldi :( Teşekkür ederim :))

      Sil
  2. Çok merak ettiğim bir kitaptı fakat birkaç kişi de dahil olmak üzere senden de yetersiz olduğunu duyunca merakım söndü açıkçası.Bu arada mimin var,bakarsan sevinirim :D http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/2014/12/mim-book-sacrifice-tag.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef sevemedim ben :( Boş bir vaktimde yapacağım :) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Merhaba blogunu takibe aldım, ve bende uzun zamandır kitaplarla ilgili blog açmak istiyordum cesaretimi toplayıp açtım bir göz atarsanız sevinirim :) http://kitapkavanoz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Blogunuz hayırlı olsun, boş bir anımda bakacağım :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...